Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Sigrid i ekstase etter Jugendfest

– Dette er den største opplevelsen jeg har hatt på scena! Det var bare helt fantastisk. E’ elska Ålesund. Å stå på scena der med AaFK-skjerf og rope ut til publikum e’ e fra Nørve! Det er bare helt sinnsykt. Ordene tilhører Sigrid Solbakk Raabe. Ålesund og Norges stjerne på den internasjonale pophimmelen.

Kultur
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Øyvind Johan Heggstad   
(22/08/2018)
Bildetekst: Ingen imponerte publikum like mye som Sigrid på årets Jugendfest. Den jordnære nørvejenta byr på seg selv, og det umulig å ikke bli glad i denne fantastiske artisten. Å entre scena etter A-ha, og samtidig pumpe stemningen til nye høyder, er rett og slett imponerende. 
 
. . .
 
21-åringen fra Nørve i Ålesund har spilt på de største festivalene i Europa. Glastonbury, Roskilde, Øya. Hun har turnert verden over. Deltatt på talkshow verden over. Men Jugendfest 2018 står igjen som den største opplevelsen så langt.
Over 13.000 var inne på Color Line stadion da Sigrid entret scena like etter klokka 22.30 fredag kveld. A-ha hadde nettopp avsluttet sin konsert på scena ved siden av. 
Egentlig et litt «farlig» stunt fra arrangøren. Sleppe unge Sigrid på scena rett etter tidenes største norske band, A-ha. 
 
A-ha varmet opp for Sigrid
A-ha leverte en teknisk prikkfri konsert, men flere i publikum satt igjen med følelsen av at superstjernene var litt uinspirerte. De klarte ikke å få kontakt med publikum. 
Men kanskje er A-ha så store at de ikke trenger å bry seg om publikum? De er levende ikoner og musikere i verdensklasse. Blanpublikum møtte vi to koreanske jenter. De fortalte at de hadde reist ens ærend fra Seoul til Ålesund for å høre A-ha. Det samme hadde et stort antall fans fra både Japan, USA, Tyskland, Australia og Brasil. For de tilreisende var nok A-ha høydepunktet.  Men for mange av oss andre var A-ha bare oppvarmingen til Sigrid.
Det var Sigrid som fikk publikum til å ta av! Hun er så befriende ærlig og jordnær i sin fremtoning på scena. Det er umulig og ikke like Sigrid. På scena fremstår 21-åringen med enorm selvtillit.   
– Du er jo både sosial og utadvent ifølge de som kjenner deg. Hvordan klarer du å være deg selv nå som alle vil ha en liten bit av deg?
– Hehe. Jeg oppfatter meg selv som introvert. Jeg liker egentlig veldig godt å være helt alene, innrømmer Sigrid. 
 
Vasker klær på fritiden
Sigrid har lagt en travel sommer bak seg med snart 30 konserter.  I Ålesund gikk hun på scena klokka 22.30, leverte et forrykende show, før hun reiste hjem til mor og far på Nørve for å slappe av noen timer. Allerede klokka 06.00 neste morgen var Sigrid på plass på Vigra for å ta flyet til Oslo, der det skulle være ny konsert lørdag.
– De e så deilig å komme hjem til Ålesund. Fredagen var jeg hjemme. Gikk på Spar i Larsgården og besøkte gode venner, og hadde taco-kveld med familien før vi dro ned på Color Line. Etter konserten hadde naboene kommet opp, og vi hadde en koselig stund i hagen hjemme, forteller Sigrid.
– Hva gjør du når du ikke er på turné?
– Vasker klær! E bruka all fritida mi på å vaske klær har e følelse av, humrer Sigrid. Men hun avslører også at hun er hekta på dataspill og slår gjerne i hjel tid med å se serier på Netflix.  
– Noen spesielle serier?
– Ikke akkurat nå. Har du et godt tips?
– Jeg er godt i gang med Travelers. Den kunne passe til deg, svarer journalisten.
 
Høsten blir travel
Sommerturneen til Sigrid er snart slutt. Men en ny turné er under oppseiling. 24. august reiser hun til Storbritannia. Her skal hun spille 16 konserter i Liverpool, London, Manchester, Leeds, Reading Glasgow, Nottingham, Birmingham og Newcastle. Men det skal skje mer i høst.
– Jeg skal tilbringe mye tid i studio. Vi jobber med den mye omtalte debutplaten min. Så skal jeg også i studio å jobbe med nye komposisjoner, avslører Sigrid.
– Når kommer platen?   
– Hehe. Det vil jeg ikke si noe om nå. Men jeg lover at dere skal få vite det når det skjer, smiler Sigrid.
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag