Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Ber om tiltak mot hærverk og berusede personer

I et brev til Ålesund kommune tar direktør Gro Kraft ved Stiftelsen Kulturkvartalet opp forhold med hærverk og berusede personer som skaper uro både for ansatte og besøkende. Slik kan en ikke ha det, går det frem av brevet fra Gro Kraft.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(22/08/2018)
Bildetekst: Kurator ved Kube, Benedikte Holen (til venstre) og administrativ leder, Stine Roald, ved Jugendstilsenteret har gjennom et brev forfattet av direktør Gro Kraft i Kulturkvartalet i Apotekergata gjort oppmerksom på hærverk og berusede personer som skaper uro rundt Jugendstilsenteret og Kunstmuseet Kube. De ber om at tiltak for å bedre forholdene blir gjort.
 
. . .
 
 
I brevet beskriver direktør Gro Kraft problemer med overstadig berusede personer som kommer inn i lokalene deres. Også hærverk om kveldene og i helgene er loggført av de ansatte og blir redegjort for i brevet. 
 
Skader byens renommé
Forholdene er klart uheldige og skader både Kulturkvartalet og byens renommé. De er klar over at de ligger midt i en gjennomfartsåre hvor både byens befolkning og en rekke turister passerer i hopetall. At disse problemene oppstår er sannsynligvis sammensatt. Her ligger en rekke utesteder i strøket og summen av alt dette er nok en årsak til at problemer kan oppstå. Ved å påpeke forholdene håper de at flere blir bevisst på hva som skjer og at alle bidrar sitt til å bedre forholdene og en venter spent på svar fra Ålesund kommune.
 
Hærverk og beruselse
Av hendelser i sommer er det loggført problemer siden midt i juni. Her nevnes overstadig berusede personer som har kommet inn i resepsjonen for å prate med både resepsjonsvakt og gjester. Berusede personer har sittet på uteplassen og skapt uro. Personalinngangen er blitt blokkert og på uteområdet, som også benyttes av barn, er det knuste flasker og tomme og halvfulle ølbokser, planter som er røsket ut av plantekassene og sneiper og rusk er spredt på bakken.
Kulturkvartalet bruker store ressurser og tusenvis av kroner for å få det til å se bra ut, penger de gjerne skulle brukt til andre ting.
 
Høy toleranse
De ansatte ved Kulturkvartalet har også forsøkt å ta opp problemene med skjenkested i området, spesielt Mølla, uten at forholdene har blitt bedre. 
– Jugendstilsenteret skal benyttes av byens gjester og vi har høy toleranse for at folk sitter i kunstmuseets utemøbler/utekafé selv om de ikke handler i vår kafé/museumsbutikk eller er gjest i museet. Vi har mange barn som gjester i mellomrommet til Jugendstilsenteret og KUBE, med balanseline, sandkasse og tennisbord, som benyttes aktivt hver dag. Vi tillater ikke medbrakt, åpenbart berusede mennesker eller oppførsel til sjenanse for museets og byens gjester verken i uteservering eller i Mellomrommet. Når sterkt berusede personer fra andre skjenkesteder slår seg ned i vårt avgrensede kaféuterom, så reflekterer det selvfølgelig på oss og kan lett misforstås som at vi over-skjenker våre gjester, sier direktør Gro Kraft i brevet.
 
Må vurdere tiltak
Med brevet til Ålesund kommune håper en at det kan komme tiltak slik at kunstmuseets uteområder og bysentrums generelle rennommé som et hyggelig og flott sted å være for byens gjester og befolkning i alle aldersgrupper, ikke forringes. 
Brevet fra Gro Kraft (som for tiden er på ferie) er ennå ikke besvart av kommunen. Det er også sendt kopi av brevet til Møre og Romsdal Fylkeskommune og til personer tilknyttet Kulturkvartalet.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag