Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Lacrosse inntar Ålesund

Lacrosse er en meget populær sport i skole-miljøene i Nord-Amerika. Nå forsøker Sportsklubben Rollon i samarbeid med NTNUI å starte opp en egen lacrossegruppe i Ålesund. Det er trolig første gang et idrettslag tilbyr denne aktiviteten på våre kanter.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(29/08/2018)
Bildetekst:Rebekka Løvold og Even Årekol er klare til å teste lacrosse, som blir lansert i Ålesund for første gang. Håpet er at flere skal fatte interesse for sporten, slik at man kan komme i gang med treninger.
 
. . .
 
Rollon håper at sporten skal bli populær både blant studenter og ikke-studenter. Målet er å skape et treningsmiljø på Sportsklubben Rollon sin hjemmebane i Larsgården.
Det er også første gang NTNU-Idrettsforening i Ålesund lanseres. 
– Studentidrettslaget tar universitetsnavnet NTNUI, forteller gruppeleder Even Årekol. Han er blant studentene som er positiv til å prøve en ny sport, og tror dette kan være interessant for mange flere.
– Mange studenter er tilflyttere og trenger noe å drive med utenom studiene. Nå får de muligheten til å være med på noe helt nytt – helt fra starten, anbefaler han.
 
Prøve noe nytt
NTNUI i Ålesund har ikke tilgang til eget idrettsanlegg, derfor organiseres lacrosse i et samarbeid med Rollon. Også de som ikke er studenter vil få tilbudet, slik som Rebekka Løvold. Hun har ikke kjennskap til lagidretten, men er gjerne med på å prøve noe nytt. Etter å ha sett litt på YouTube, syns hun lacrosse ser utfordrende og spennende ut.
– Det er jo en type ballspill, og ettersom det er helt nytt her, er det muligheter for alle, sier hun.

Samarbeid i lokalmiljøet
Daglig leder i Rollon, Victoria Linnerud, har selv vært med i to lacrosseklubber, først i Oslo da hun bodde der, samt i Bergen. 
– Lacrosse for oss er på null-budsjett, sier hun. Spilleutstyret er lånt fra Norges lacrosseforbund. Til oppstarten 8. september kommer trenere fra Oslo. De kommer uten kostnad for verken studentene eller Rollon. Dette blir et studentlag knytta til lokalmiljøet.   
 
For ungdommer og eldre
Hvordan aktiviteten blir etter hvert, er ikke godt å si. Både Rollon og NTNUI er spent på responsen. Alle over 15 år kan prøve seg.
– Det er jo ikke så mange ligaer i Norge, men det er en stor idrett i studentmiljøene. Her er studenter som har spilt lacrosse andre steder, forteller Even Årekol. 
Tanken er å ha faste treninger etter hvert, så får man se an utviklingen videre. 
Lørdag 8. september blir altså en merkedag i historiebøkene til Rollon, med å forsøke oppstart av lacrosse.
 
 
Dette er Lacrosse (Lax)
· Er et lagspill med ball som først ble spilt av kanadiske indianere allerede så tidlig som på 1200-tallet. 
· Spilles på en bane omtrent på størrelse med en fotballbane, med ti spillere på hvert lag. 
· Spillerne er utstyrt med køller med en stram nettlomme i enden (la crosse/crossen). Nettlommen er designet for å holde, fange og kaste ballen. 
· Det offensive formålet med spillet er å score på motstanderens mål. Det defensive målet er å beskytte sitt mål og hindre motstanderen i å ha ballen.
· Norges Lacrosse Forbund ble dannet 3. april 2007.  
· Fra 1. januar 2010 ble lacrosse tatt opp i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.  
· Per 1. januar 2018 var det 14 klubber i Norge, med 26 lag. Ca. 600 aktive spillere, først og fremst i studentmiljøer. 
· Lacrosse Norge ligger under Norges amerikanske idretters forbund sammen med amerikansk fotball, cheerleading og disksport.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag