Søkeord:  
Søk
Banner top 20.11.19

Humør fortalt med øynene

Når Pål Eikrem inntar scena på Terminalen Byscene onsdag 26. september, er det det siste åpne foredraget han kommer til å holde i Ålesund. Hvorfor? Etter eget utsagn kan han ikke se at folk vil høre foredraget flere ganger.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(12/09/2018)
Bildetekst: Pål Eikrem mener selv at dette blir det siste åpne foredraget i Ålesund. Billettene rives unna til Terminalen Byscene onsdag 26. oktober.
 
. . .
 
– Vi har kjørt tre åpne foredrag siden 2013 her i byen, forteller han. Etterspørselen etter billetter hittil, viser at han tar feil. Dette blir foredrag 48, målet er å nå 50.   
Sykdomsforløpet til Pål Eikrem er trolig kjent for de fleste. Læreren fikk påvist amyotrofisk lateralsklerose (ALS), en dødelig og uhelbredelig nervesykdom, for snart 13 år siden.
Nesten like lenge har han vært aktivt utadvendt gjennom en blogg, Facebook og Twitter. Et fantastisk humør, en hjerteskjærende ærlighet over egen situasjon og en vanvittig evne til å se det positive, er gjennomgangstonen i kommunikasjonen Pål har formidlet ved hjelp av øynene. 
Atter en gang er navnet på foredraget «Å bli klødd med ei fjær, på feil plass» veldig passende for Påls situasjon. Han svarer per epost at forma er bra, men at tida er knapp på grunn av opplæring av nytt personell både dag og natt. Disse utfordringene er av enorm betydning for hans daglige pleie, ettersom han er lam i hele kroppen, bortsett fra øynene. Bare det å flytte seg ut av kjellerleiligheten medfører mye innsats, ikke minst for foredragsholderen selv. 
For to år siden ble Pål intervjuet i forkant av tilsvarende foredrag i Oslo. Det medførte mye mer planlegging, nå blir det mer på «hjemmebane» og trolig også fremfor langt flere venner og bekjente. Forbereder han seg da annerledes til dette?
– Det blir ingen store tilpasninger til foredragene her i Ålesund enn ellers, deler Pål Eikrem. Som tidligere er det Finn Harry Sjøholt som bærer stemmen underveis i foredraget, han er høytleseren til kompisens tekster. Til hvert oppdrag endres introen, deler Pål om forberedelsene. 
Det gode glimtet i øyet har Pål enda. Humoren er fantastisk. På spørsmål om vi skal kjøre reprise på bildet tatt for to år siden, eller om hårsveisen har forandret seg siden den gang, svarer han:
– Lite nytt å hente. Det funka’, ser like bra ut fremdeles. 
 15 SISTE
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag