Søkeord:  
Søk
Banner top 15.01.20

Sulafotograf fulgte hjelpesending 6500 km gjennom Europa

Fotograf Peder Otto Dybvik fra Sula regner seg selv som heldig som har fått være med på en transport med hjelp til fattige i Ukraina. Turen gikk gjennom Polen, inn i Ukraina via Kiev og Odessa. Videre til Moldova til den ukrainsk byen Strumok nær Svartehavet, ikke langt fra grensa til Romania.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(19/09/2018)
Bildetekst: Peder Otto Dybvik under redigering og forberdelser til foredraget på Kølbua i Devoldfabrikken mandag 1. oktober. 
  
. . . 
 
– Det ble ikke akkurat en A4 sydentur - men en givende tur som kan anbefales for den som er eventyrlysten, og ikke tar det så nøye om man må sove ei natt eller tre i et bussete eller ligge på rom med folk en knapt kjenner. Du får oppleve en verden som er litt annerledes enn den vi til vanlig lever i  hjemme, forteller Peder Otto Dybvik.
Sulamanen forteller at det å få oppleve gleden til de som får utdelt biter av vår vestlige overflod, gjorde et sterkt inntrykk. 
– Slike inntrykk gjør det verdt å være med på den 6500 kilometer lange bilturen gjennom Europa i løpet av 12 dager. Perspektivet endrer seg, og horisonten utvider seg. Du får med selvsyn se at slike hjelpesendinger nytter, sier en engasjert Peder Otto Dybvik.  
 
Kåserer i Kølbua!
Fotografen har tatt en rekke bilder og dokumentert turen fra Norge gjennom Europa til Ukraina. Nå vil han dele inntrykkene med andre. Sula Rotary inviterer til temakveld med «Hjelpesendingene til Ukraina», mandag 1. oktober på Kølbua i Devoldfabrikken i Langevåg. 
– Her vil jeg vise bildene som dokumenterer at hjelpesendingene virkelig kommer frem dit de er tiltenkt. Alle kan ikke hjelpe alle, men noen kan hjelpe noen, sier Dybvik.
 Hjelpesendingene med klær, sko, utstyr og leker til Ukraina blir utført jevnlig. 
– På denne turen fikk jeg treffe mange svært fattige ukrainere som mottar god støtte fra organisasjonen «Hjelpesendingene til Ukraina». Jeg tok en rekke sterke bilder som dokumenterer hvor viktig denne hjelpen er, for de som har lite eller kanskje ikke eier noe i det hele tatt, sier Peder Otto Dybvik. 
 
Høstrydding i skuffer og skap
På temakvelden er det mulig å levere sko, klær, sengetøy, leker og annet som kan være nyttig til ”Hjelpesendingene til Ukraina”. 
Oppfordringen fra Sula Rotary er at det nå bare er å ta ei høstrydding i skuffer og skap. Sula Rotary tar også imot økonomiske gaver for å dekke utgifter til frakt. (Det koster mellom 30.000 og 40.000 kroner å sende en busslast som denne med full last – 26 tonn - samt nødvendige innkjøp som må gjøres.) 
– Ta turen til Kølbua. Da får du se hvordan hjelpa i Ukraina organiseres. Du får høre om motivasjonen de involverte har for det frivillige arbeidet de gjør,  er oppfordringen fra fotograf Peder Otto Dybvik og de involverte i Sula Rotary.
 
 15 SISTE
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag