Søkeord:  
Søk
Banner top

– Blir med på flyttelasset

De fremmøtte ved det faste avisbordet på biblioteket i indre bydel gleder seg til å ta i bruk et nytt lokale, etter hvert som Spjelkavik filial flytter inn i det nye Amfi-bygget.

Kultur
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(25/09/2018)
Bildetekst: Kari Nesdal viser til noen avisutklipp fra filialens 39 år gamle historie.
 
. . .
 
– Det blir bra med flyttingen. Spennende. Vi vet jo ikke helt hvordan det blir. Slik lyder stemningen blant mennene som har tatt plass rundt avisbordet denne dagen. Gunnar Pedersen, Jan Ingebrigtsen og Dag Frøland er faste innslag hver formiddag, og får tidvis besøk av Roger Haugen. Sistnevnte er også den som ikke vil juble høyest over nye biblioteklokaler – foreløpig. De andre tre har satt seg litt mer inn i hvordan den nye bibliotekhverdagen vil bli, 39 år etter forrige gang. Positiviteten over nye lokaler deles rundt bordet. For de møtes mest, egentlig og i utgangspunktet, for å bla i avisene – og for å diskutere verdensproblemer.
– Det skal bli egne soner, både for barn og studenter. Så da blir vi ikke så ofte hysja på, tenker Dag Frøland høyt. 
 
Har forberedt flyttingen
Biblioteklokalet i Moa helsehus har altså vært i bruk siden åpningen i 1979. 1. oktober er det slutt. Da stenges dørene og en systematisk og grundig nedpakking skal starte for å tømme dagens lokale og flyttes over til det nye. 22.000 bøker og filmer skal flyttes.
– Vi har kvitta oss med litt gjennom det siste halve året, med tanke på flyttingen. Det er kassert 8.000 kataloger siden vedtaket om flyttingen kom i mars, forteller Kari Nesdal. 
Nå holder filialen åpent to kvelder i uka, og håpet er å kunne utvide dette til fire når de er på plass i nye lokaler. 
– Vi ser at det er viktig at vi er tilgjengelige og holder åpent på kveldene, seier Nesdal. Selv har hun jobbet her siden 2004, og syns det er fantastisk at det satses på å opprettholde filialen på indre deler av kommunen.
– Det er også inngått ti års-kontrakt, så det viser vilje til å tenke langsiktig, mener hun. Av tilbakemeldinger fra brukere av bilbiotekfilialen har de fleste gitt uttrykk for at det er spennende med nye lokaler, og noen kan syns det er litt vemodig. 
Åpningen skjer med resten av Amfi Moa, datoen er satt til 1. november.
 
 
 
 15 SISTE
  Bla i ukens utgave her
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
  Store jubelscener, og ...
annonse   
God sommer
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag