Søkeord:  
Søk
Banner top 20.11.19

Slutter i Matfestivalen, blir viking

Terje Devold slutter som leder for Den Norske Matfestivalen i Ålesund. Devold har vært innleid daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund AS de siste fem årene.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Øyvind Johan Heggstad   
(09/10/2018)
Bildetekst: Etter fem år takker Terje Devold av som daglig leder i Den Norske Matfestival. Nå skal Devold jobbe med virtuelle vikingopplevelser.
 
. . .
 
– Det føles greit å slutte etter fem år. Jeg føler at jeg har tilført festivalen det jeg kan. Det skal bli godt å gjøre noe annet i august neste år, sier den avtroppende lederen.
Til tider har det vært lange dager og uker. Spesielt når det nærmer seg festival. Men jobben som leder anbefaler han gjerne til en som er driftig og dyktig. 
– Det har vært mange spennende og morsomme oppgaver. Det er det ikke tvil om. Den som tar over, må forvente mye arbeid i perioder. Slik er det når du leder en festival. Det er mye kontakt opp mot det offentlige og bedrifter, sier Devold.
 
Mange gode hjelpere
Den avtroppende lederen er klar på at Matfestivalen er et stort samarbeidsprosjekt, og at festivalen hadde vært umulig å gjennomføre uten hjelp fra både organisasjoner og enkeltpersoner.
– Jeg vil spesielt trekke frem en person som har betydd svært mye for Matfestivalen i min tid. Jeg er ikke særlig teknisk anlagt, og Lasse Søgnebotn har vært helt uvurderlig for festivalen disse årene. Han har tatt seg av alt det tekniske, og det er mye. Alt fra å skaffe vann og strøm til å organisere den fysiske gjennomføringen. Også kokkelauget har vært en avgjørende samarbeidspartner for festivalen, sier Devold.
Nå starter arbeidet med å finne en ny daglig leder til Den Norske Matfestival. 
– Det er viktig å få en ny leder på plass raskt. Jeg skal hjelpe denne personen i en overgangsperiode, sier Devold.
 
Tok over på bunn
– Da jeg ble innleid som daglig leder i Matfestivalen i 2014 var tanken å ha dette oppdraget i ett eller to år. Plutselig har det gått fem år, og tiden er absolutt moden for at festivalen får inn nytt blod med nye tanker og ideer, sier Terje Devold. 
Da Devold tok over ansvaret for Matfestivalen i 2014, var kassa tom og festivalen stod foran et veiskille. 
– Jeg hadde to store utfordringer. Det ene var å få økonomien i balanse, og det andre var å forsøke å få Matfestivalen tilbake til bysentrum. I 2013 hadde Matfestivalen NM i kokkekunst i Sparebanken Møre Arena. Det ble ikke noen publikumsuksess. Festivalen haddeogså et gammelt underskudd som de dro med seg, sier Devold.  Nå er festivalen tilbake i bysentrum, og økonomien under kontroll. Den nye lederen skal jobbe videre med å utvikle festivalen, sier Devold. 
 
Roser Devolds innsats
– Terje Devold har i tett samarbeid med styret bidratt til å løfte Matfestivalen i Ålesund til nye høyder disse årene med en rekke rekorder innen antall besøkende, utstillere og ulike aktiviteter. Samtidig har festivalen hatt god kontroll på økonomien med et samlet driftsresultat på en halv million disse fem årene. Det var derfor vemodig å motta beskjeden om at han ikke ønsker å videreføre samarbeidet, sier styreleder Anne Katrine Jensen i Den Norske Matfestivalen i Ålesund AS. 
Matfestivalen har i år hentet inn ny kapital til å utvikle festivalen ytterligere. De har også endret festivalens strategi, og ser på nye muligheter og konsepter. Devold har ledet planleggingen, men skal ikke lede gjennomføringen. 
– For styret er det nå en prioritert oppgave å finne en erstatter etter Devold, enten gjennom innleie eller ansettelse, sier Jensen.
Nå skal Matfestivalen ut å lete etter en ny leder som skal ta festivalen ett steg videre.
   – Den ledige funksjonen som daglig leder bør derfor friste mange aktuelle kandidater, og vi ønsker å snakke med alle, avslutter styreleder Anne Katrine Jensen. 
Nå skal Terje Devold over i ny jobb. 
 
Skal jobbe med vikinger
– For min egen del går jeg nå inn i et nasjonalt og internasjonalt prosjekt med utrulling av en kjede underholdningssenter basert på kombinasjonen av vikingmytologi og ny teknologi som jeg har vært involvert i det siste året, forteller Devold.
– Dette var litt kryptisk. Hva skal skje?
– Det er mye, og dette blir veldig spennende. Vi ønsker å etablere underholdningssenter med vikingmytologi som tema. Konseptet går på å kombinerer det virkelige og det virtuelle, at det er interaktivt i sanntid og at det oppfattes i 3D. Det vil si at du får på deg briller, og blir med 1000-1200 år tilbake i tid, forteller han.
Det skal også utvikles en egen app for vikingopplevelser.
– Se for deg at du tar opp mobilen din og lar kamera sveipe over Borgundfjorden.  Dersom du bruker appen, vil du kunne se vikingskipene seile inn fjorden, forteller Devold entusiastisk.
Det gjenstår fremdeles en del arbeid. I dag finnes det temaparker om vikingtida i Haugesund og Borg i Lofoten. Det første underholdningssenteret skal etableres i Haugesund.
– Grunnen til det, er at temaparken i Haugesund er en viktig bidragsyter her. Deretter planlegges underholdningssenter i Bergen og Oslo.  På sikt ønsker en å etablere slike senter i Ålesund, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Internasjonalt er det gamle vikingsteder som Dublin, Istanbul og St. Petersburg som er aktuelle, forteller Devold.
Investorer har allerede bekreftet en investering på 50 millioner kroner på prosjektet.
 
 
 



15 SISTE
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag