Søkeord:  
Søk
Banner top 20.11.19

Olav Thon klipper snoren

Når Amfi Moa åpner dørene til sitt utvidede senter 1. november, så skjer det med sjefen sjøl som snorklipper, fyrverkeri og fest. Tre uker før åpning tok senterleder Anne Mari Rødal Kleppe oss med på omvisning.

Aktuelt
Tekst Fridgeir Walderhaug   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(09/10/2018)
Bildetekst: Digre lysekroner, heiser og rullefortau preger det store fellesrommet midt i det nye senteret forteller Anne Mari Rødal Kleppe.
 
. . .
 
 
Joda, det kommer seg. En ser absolutt konturene av et nytt kjøpesenter også innenfor veggene, og mange butikker har allerede begynt å ta inn varer med heisekran i påvente av permanent vareheis. Et kaos satt i system, kan en vel si om tilstanden så langt, men kommer de i havn til 1. november?
– Åpning blir det. Vi åpner ny-delen torsdag 1. november klokken 10.00, sier senterleder Anne Mari Rødal Kleppe til Nytt i Uka.
 Noe gjør at vi ikke helt frir oss fra å mistenke henne for å være litt smånervøs for akkurat dette temaet, der vi med refleksvest og hjelm på hodet vandrer rundt i det som jo ser ut som en kaotisk byggeplass.
– Lysekronene er på plass. Og de er jo kjempefine, sier vi, i et forsøk på å være litt oppmuntrende.
 
Mye vind
Men joda. Anne Mari er optimist.
– Byggeprosessen har egentlig gått ganske greit, men dårlig vær i den siste måneden har vært en utfordring. Spesielt har sterk vind gjort sitt til at glassfasaden ikke har vært helt enkel å jobbe med til tider. 
Nå har ikke vi på senterkontoret så veldig mye med selve byggingen å gjøre, for vår jobb starter når vi har tatt over bygget. Det er da moroa begynner, ja, og planlegging av åpningen da. Den har vi holdt på med en stund, sier hun.
 Og ”moroa” har Anne Mari og de andre på kontoret planlagt en stund allerede. En plan de selvfølgelig vil skal gå som smurt 1. november.
For på den datoen har Thon Gruppen brukt et sted mellom 600 og 700 millioner kroner på nybygget som er nesten 40.000 kvadratmeter stort, og som skal huse 38 butikker, spisesteder, bibliotek, kino og forskjellige underholdningselementer. For det skal bli en enda større opplevelse å besøk Amfi Moa.
 
Unikt senter
– Det vil bli et unikt senter. En møteplass ut over det å handle i butikker. Det skal blant annet alle spisestedene, kino og bibliotek bidra til, sier hun idet vi går gjennom det enorme fellesarealet med enda flere lysekroner, rullefortau, heiser og trapper. Vi aner hva som vil møte oss 1. november. For dette blir lyse lokaler med rom. 
 – Her skal O`Learys holde til, sier Anne Mari og peker både til øst og vest. Et enormt lokale der vi ikke helt klarer å forestille oss hva sportsbarkjeden vil fylle lokalene med.
– Men de åpner ikke før på våren 2019, legger hun til.
 
Sjefen sjøl
– Festen, Anne Mari. Hva møter oss når alt skal åpnes for publikum?
– Det første som skjer er at Olav Thon vil sørge for å åpne senteret med snorklipping. Dette skal skje i hovedinngangen i den nye delen.
Klokken 12.00 blir det en ny offisiell åpning, og da er det ordfører Eva Vinje Aurdal som skal åpne det nye biblioteket.
– Får vi noe å spise?
– Å jada. Det blir delt ut gratis cupkakes, sukkerspinn og popcorn, andre giveaways og ballonger. Nå har ikke vi oversikt over absolutt alt hva butikkene vil gjøre, så det kan komme mange overraskelser. Det vi vet er at det vil bli fantastiske tilbud over hele senteret. Ja, og ikke glem at en kan få besøke den nye Odeon kino. Der kan folk få prøvesitte de gode stolene. Åpningsfilmen blir Bohemian Rhapsody, avslører hun.
– I de gode stolene kan en kanskje sitte i fred og ro for å nyte en gratis cupcake?
Anne Mari svarer ikke. Tiden renner ut og vi holder på hjelmen der Anne Mari loser sitt følge over nylagte fliser, forbi travle håndverkere og verktøy.
– Du må få med at vi får besøk av magikeren Alexx Alexxander, som kommer med sitt spektakulære show.  Det blir verdenspremiere!  Og det blir glowsticks og tattoos, slik som de unge liker, vet du. Og selv om senteret har utvidet åpningstiden til 22.00 så får vi et skikkelig fyrverkerishow klokken 19.00. 
Utendørs?
– Ja, selvfølgelig, ler hun.
 – Men Anne Mari. Er du ørlite grann nervøs?
– Neida. Ikke så mye rundt selve byggingen, for de har kontroll, men jeg er spent, og da på om alt vil fungere når vi slipper publikum inn 1. november. For det er mye som skal klaffe og virke som det skal. To parkeringsetasjer blant annet. Men mest av alt gleder jeg meg til at vi nå får gjort alt til et sammenhengende senter ved å bygge sammen alt med den nye broa, sier hun. Det har vi ønsket oss i mange år.
 
 

Satser på nytt spisested

 
I 2012 tok ekteparet Wibekke Østrem og Jan Erik Waksvik det store steget og etablerte sitt eget spisested, Spisestua. Nå åpner de Vinterhagen i det nye bygget til Amfi Moa.
 
– Vi satser både hus og hjem nå, sier Wibekke litt spøkefullt, der hun og ektemannen Jan Erik viser Nytt i Uka rundt i sitt nye spisested, Vinterhagen.
 
Tar sats
Men det er unektelig en god del alvor bak for paret, som i 2012 tok det store steget og etablerte sitt eget spisested, Spisestua, på andre siden av veien. For nå satser de igjen, og det med et enda større spisested i det nye senteret.
– På Spisestua har vi rundt 200 kvadrat, her øker vi til 300 med blant annet et større kjøkken. Det gjør vi fordi vi ønsker å lage enda mer hjemmelaget mat og kaker, sier Wibekke, og etterlyser kakebakere.
– Ja, vi vil gjerne ha kontakt med noen flinke kakebakere som kan levere til oss, om det er lov å si det i Nytt i Uka da, legger hun til.
 
New York?
Det nye spisestedet får en oval utforming med glassvegg mot øst. Utenfor er det lagt opp til 60 sitteplasser. Inne skal de ha plass til rundt 110 gjester. Noen av dem litt i høyden.
– Ja, vi lager en plattform der en kan sitte og spise litt over bakkenivå, det tror vi blir stilig, sier Jan Erik.
– Upper Manhattan, eller Upper New York, skyter Wibekke inn.
– Nei, vi vet ikke helt hva vi skal kalle plattformen eller balkongen, men tema New York er jo bra da, legger hun til.
 
God atmosfære
I alt vil rundt 30 mennesker ha Spisestua og Vinterhagen som sin arbeidsplass. Ifølge paret vil betjeningen gjerne veksle litt på å jobbe begge plasser, så det legger de opp til.
Begge er overbevist om én ting. Atmosfæren må være god.
– Folk vil gjerne ha en plass med koselig og lun atmosfære etter å ha handlet.
– Det har dere jo klart med Spisestua?
– Ja, vi mener det. Og nå skal vi gjøre det samme med Vinterhagen. Og det med god hjemmelaget mat.
– Fra første dag?
– Ja, på åpningsdagen blir det nydelig potetball som et åpningstilbud fra oss, sier hun.
 
 

Butikkene som skal inn i det nye bygget til Amfi Moa


I første etasje:
Vitus Apotek
Fredrik & Louisa Parfymeri
Kitch’n
Bolia
Stormberg
Newbie
Norrøna
Levis
Urban
Sayso Hair & Style
Oliviers & Co
The Body Shop

I andre etasje:
Polarn O. Pyret
Zplitt Frisør
Only
Wagner
Home & Cottage
Skoringen
Tiger of Sweden
Feet First
Dale
Dale Trend
Selected
Glitter
Gant
Rituals
IKKE
Feel
Monsoon

Syv spisesteder er blant nyhetene:
Odeon Kino
Bibliotek
O’Learys - åpner våren 2019
Sabrura
Vinterhagen
Espresso House
Bæra
Jordbærpikene
Funky Frozen Yogurt
 
 
 15 SISTE
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag