Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Kondolanseprotokoll hos veteranforeningen

Mandag ettermiddag hadde flere personer allerede vært innom lokalene til Veteranforeningen på Sunnmøre i Parkgata i Ålesund for å skrive i kondolanseprotokollen.

Aktuelt
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Øyvind Johan Heggstad   
(23/10/2018)
Bildetekst: Mandag ettermiddag. Flere har vært å lagt blomstrer ved statuen av Rønneberg på Rådhusplassen. Ålesund kommune flagget på halv stang, og i Veteranforeningens lokaler i Parkgata er det lagt ut kondolanseprotokoll. 
 
. . .
 
– Vi velger å legge protokoll slik at alle de som ønsker å skrive en hilsen kan får gjøre dette. Det sier Robert Rønstad som er leder i lokallaget til Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner.
– Vi er alle grepet etter nyheten om Rønnebergs dødsfall. Mange av veteranene hadde et nært forhold til Joachim Rønneberg, forteller Rønstad. 
Kondolanseprotokollen ble lagt ut mandag. Hver ettermiddag og lørdag vil veteranforeningen holde åpne dører for de som vil skrive i protokollen.
– Joachim besøkt oss 8. mai i fjor. Han hadde insistert på å få møte veteranene på selve frigjøringsdagen.  Han gjentok for oss at «Vi skal ikke glemme». Det vil bli stående tilbake som Rønnebergs viktigste budskap, sier Rønstad.
Bjarne Gaupholm var en av de som tok turen innom for å signere protokollen mandag. Han var grepet av nyheten om Rønnebergs død.
– Han har gjort mye for landet sitt, og betydd mye for historien. Han var et fantastisk menneske og fortjener å bli husket, sier en rørt Gaupholm.
Kjell Johan Karlsen er selv veteran fra Gaza i 1962-1963.
– Jeg ble paff da jeg fikk nyheten. Jeg kjente Joachim og han var et stort forbilde og et stort menneske. Han bør få en gate eller en plass oppkalt etter seg.  Etterslekta må få vite hvem han var, sier Karlsen.
Han får støtte fra veteran Jan Lund. Han var norsk soldat på Balkan på 90-tallet. 
– Han var en stor inspirasjon og en av hovedårsakene til at jeg valgte militæret som levevei i mange år. Jeg har nærmest regnet han som udødelig, og fikk sjokk da jeg hørte nyheten. Jeg vil si at Joachim Rønneberg er det største navnet i Ålesunds historie, avslutter Lund med.
 

 
Staten vil koste begravelsen

– Familien vil bli tilbud begravelse på statens bekostning. Det bekrefter Trude Maaseide ved statsministerens kontor. 
Hun bekrefter også at statsministeren ønsker å delta i bisettelsen, men at dette ikke blir avgjort før dato for begravelsen er satt.
Maaseide understreker at det er opp til familien å bestemme om staten skal få lov til å bekoste begravelsen. 
I Norge er statsbegravelser stort sett forbeholdt medlemmer av kongefamilien, mens andre betydningsfulle personer kan få begravelsen bekostet av staten, men det er da ikke en begravelse i offentlig regi. 
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag