Søkeord:  
Søk
Banner top

Larsgården skolekorps inviterer til bursdagsfeiring

De som har bursdag får vanligvis bursdagsgave. Men når Larsgården skolekorps fyller 45 år gjør de ikke som andre. De gir derfor selv ei musikalsk gave til byens små og store som de inviterer til Terminalen Byscene lørdag. Og bursdagsfesten er helt gratis!

Kultur
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(30/10/2018)
Bildetekst: Larsgården skolekorps fyller 45 år på lørdag. Bildet er fra ei øving i Stordal sist helg.
  
. . .
 
 
Larsgården skolekorps har bursdag og inviterer alle små og store i byen til ei helt spesiell bursdagsfeiring på Terminalen Byscene på lørdag. Da får vi servert en litt annerledes og spesiell jubileumskonsert. Larsgården skolekorps og «Klovnen Fix» er nemlig klare for å gi små og store barn ei fortryllende musikalsk hyggestund. De slenger på seg et kostyme og stuper inn i en verden som er ekstra skøy for barn mellom to og sju år. Konserten er rett nok festlig for alle som synes det er skøy å være både barnlig og barnslig, uansett alder. 
 
Ikke på latsiden
Verken korpsmedlemmer, foreldre, dirigent eller ledere har de siste månedene lagt på latsiden for å sy jubileumsprogrammet sammen. Sist helg var det innspurt med øvingshelg i storhallen i Stordal. Og som flue på veggen ei stakket stund kan vi forsikre at dette blir både spennende og opplevelsesrikt.
– I ei tid da det er stor konkurranse fra mange hold om de unges valg av fritidsaktivitet, har Larsgården skolekorps vært heldig og korpset teller i dag 48 musikanter. I tillegg har vi med engasjerte foreldre, heldigvis, sier korpsleder Irene Skancke Bratteberg.
 
To suksessfaktorer
– Og jeg tror det spesielt er to faktorer som har ført til at vi har suksess. Et godt sosialt fellesskap og at dirigent Marianne K. Giske har tatt korpset mange steg fremover rent musikalsk. Vi har også med oss 15 korpsmedlemmer som nå går på ungdomsskole og videregående, og som har fortsatt i korpset selv om de er i en situasjon der mange vanligvis slutter, legger Bratteberg til.
Lørdag åpner dørene på Terminalen Byscene en hel time før konserten starter. Om du tar på deg et kult kostyme står korpsets ansiktsmalere klare til å male noe som passer til det du har på deg. Lars Erik Solhaug er «Klovnen Fix» og han lager ballongfigurer eller en stilig ballonghatt til deg. 
 
Samarbeid med dramaelever fra Fagerlia
– På programmet står det musikk som barna kjenner og elsker! Fem dyktige og talentfulle elever ved dramalinja på Fagerlia videregående skole blir med oss. De skal fylle roller som konferansier, eventyrforteller, ansiktsmalere og skuespillere, forteller arrangementsansvarlig Karin Refsnes. 
Konserten åpner med «The bare Necessities» fra «Jungelboken». Karsten og Petra, Frøken Kanin og Løveungen er også med. På konserten kan du synge sammen med musikantene i Larsgården skolekorps, som får sanghjelp av barnehagebarn fra «Barnas hage».
– Og vi har et kjempestort juniorkorps med 15 musikanter som vil spille den kjente og kjære barnesangen «Tre små kinesere» for de fremmøtte. Vi får også møte «Kaptein Sabeltann», og mye, mye mer står på programmet under bursdagsfeiringa, sier Marianne K. Giske, dirigent for Larsgården skolekorps.
 15 SISTE
  Med livet til låns i e...
  Eit heilt nytt og akti...
  S-M-XL slår jul igjen
  Klager på lukt fra Bin...
  Gjer Skodje endå meir ...
  Fra drøm til virkeligh...
  – En groovy affære
  Hvilket av ordførerkje...
  Sytalaust med dekkhote...
  Åpner opp kirkekjeller...
  Larsgården skolekorps ...
  – Som å miste en bror
  Minneord: Joachim Holm...
  Kondolanseprotokoll ho...
  Full drosjekrig etter ...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag