Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Åpner opp kirkekjelleren på julaften

Tradisjonen tro, blir det julefeiring i Spjelkavik kirke. Også i år håper kirka at kommunen vil være med å støtte arrangementet, men beroliger at det blir en kjekk feiring uansett – for alle de som ønsker å delta.

Aktuelt
Tekst Tina Kjensli Dyrseth   
Foto Tina Kjensli Dyrseth   
(30/10/2018)
Bildetekst: Diakon i Spjelkavik kirke, Aud Romslo Schistad, viser oss rundt i kirkekjelleren der folk har funnet sammen på julekvelden nesten uavbrutt siden midten av 1990-tallet.  
 
. . .
 
 – Dette er et stort arrangement, der mye skal på plass. Vi gjør det vi kan for å skape en feiring som er så lik den du har hjemme. Det betyr festpyntet bord, julemat, gang rundt juletreet, gaver og musikk. Arrangementet er basert på frivillighet, men vi er selvsagt glade for all den støtten vi får, understreker diakon Aud Romslo Schistad.
I tillegg til kirkas egne midler, betaler de deltakerne som har mulighet 250 kroner for å delta på feiringen. Schistad forteller at ingen vil bli avvist i døren dersom de finner det vanskelig å betale. 
– For oss i kirka er det viktig at alle som vil være med å feire julaften sammen med oss skal få være med. Barn og unge går gratis, mens de voksne som har mulighet betaler 250 kroner. 
 
Åpent for alle
Julefeiringa i kirka har blitt en kjent tradisjon med røtter tilbake til midten av 90-tallet. Og for hvert år som går finner stadig flere veien til fellesskapet i kirkekjelleren julekvelden. 
– Vi ser at behovet for denne feiringen øker. 
Schistad forklarer at julefeiringa ikke kun er for enslige eller vanskeligstilte, eller de med tilknytning til kirka.  
– Den er for unge og eldre, familiefolk og de uten så stor familie. Det kommer eldre mennesker som ikke har så lett for å reise til egen familie som før, og også de som ikke greier å få til egen feiring slik de ønsker. Det kan være godt voksne med barn, der barna feirer jul med svigerfamilien. Vi opplever også at det kommer folk fra bygdene rundt. Mange kommer også igjen år etter år. Det er hyggelig. 
 
Familietradisjon
Det er kirka som står for organiseringen av arrangementet, men det er de frivillige som bidrar i kirka på kvelden. 
– Vi er heldige som har gode medarbeidere, som tar ansvar som vertskap. Det er rundt ti stykker som står for alt fra matservering til gaveutdeling. De ordner også skyss hjem for de som trenger det.  
Familien Øvstebø har i mange år vært med på å skape julestemning i kirkekjelleren.  Ifølge pappa Tore Johan Øvstebø, har det blitt en tradisjon. Selv om barna nå er blitt voksne og har flyttet fra byen, kommer de hjem til jul for å være med på dette.
–  Vi synes det er utrolig kjekt å være med. Det har blitt ungenes måte å feire jul på, og etter hvert kan vi jo si at det har blitt et familieprosjekt, der hele familien bidrar, forteller Øvstebø. 
– Det er noe med jula som er viktig for folk og det er behov for ulike tilbud. Jeg mener det er viktig at kirken åpner opp og inviterer bredt. Vi er en god blanding av folk som samles i kirkekjelleren og har det kjekt sammen. Så kan du jo si at det er åpent for alle andre som også vil ha det kjekt, avslutter Øvstebø. 
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag