Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

– En groovy affære

Bestillingsverket til 20-årsmarkeringa av Parken kulturhus blir «en groovy affære», lover komponist og gitarist Hedvig Mollestad.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
(06/11/2018)
Bildetekst: Ålesunds store gitarist og komponist, Hedvig Mollestad, har skrevet bestillingsverket til 20-årsjubileet for Parken kulturhus. Sammen med seks andre musikere framfører hun «Tempest II» på lørdag. (Pressefoto)
 
. . .
 
Da kulturhussjef Hans Pareliussen i fjor kontakta Hedvig Mollestad for å høre om hun kunne tenke seg å skrive et bestillingsverk til 20-årsjubileet for Parken kulturhus, nølte hun ikke med å takke ja. Men hun stilte én betingelse: at hun skulle få skrive for et større ensemble enn trioen sin. Det hadde hun nemlig lenge hatt lyst til. 
Og slik ble det. Lørdag blir det urframføring av «Tempest II», der Hedvig har med seg seks andre musikere, derav fire med lokal tilknytning.
– Jeg synes det var viktig å ha med flest mulig lokale musikere. Det gjør stykket enda mer tematisk relevant, sier hun.
 
Hyllest til «Stormen»
Bestillinga gikk i korthet ut på å lage musikk som skulle være inspirert av Arne Nordheims «Stormen», hvis partitur pryder fasaden på Parken kulturhus i form av kunstverket «Score» av Ole Lislerud.
For dem som er kjent med den forrykende progrock-jazzen til Hedvig Mollestad trio, vil «Tempest II» sannsynligvis by på en del musikalske overraskelser. Men både rockeriff og resten av det intense, særprega musikalske universet som vi kjenner fra trioen, har fått sin plass i verket, det også:
– Det er mye rytme i vindkast, og jeg tror jeg kan love at dette blir en groovy affære. Samtidig er det også fine, melodiøse sax-arrangement og andre rolige partier, som balladen «418». Den henspeiler på trappene opp til Fjellstua, som står der like stille og rolige uansett hvor mye vinden blåser.
 
Akustisk, elektronisk – og vokalt
Hele verket er satt sammen av åtte enkeltlåter, forteller Hedvig, men fungerer også som en helhet. På samme måte er det i hovedsak et komponert verk, men som samtidig har rom for solistinnslag fra de andre musikerne. Litt uvanlig fra Hedvigs side, er det at hun også har med vokalpartier denne gangen.
– Om det er noen fellestrekk mellom Arne Nordheims musikk, må det være at vi begge kombinerer det akustiske med det elektroniske. Men Nordheim hadde også et sterkt forhold til menneskestemma, og derfor har jeg valgt å ta med vokal i dette verket.
Hedvig Mollestad håper og tror at bestillingsverket hennes vil nå hjem hos et bredt musikkpublikum:
– Det er et tilgjengelig verk for mange, og jeg tror ikke at noen kommer til å bli skremt ut dørene, sier Hedvig Mollestad smørblidt.
Musikerne som går på scena på lørdag for å framføre «Tempest II» og feire Parken kulturhus er: Hedvig Mollestad, gitar; Ivar Loe Bjørnstad, trommer; Audun Skorgen: bass; Lena Nymark, vokal Marthe Eberson, tangenter og vokal; Håkon Knutsen, sax; og Peter Wergeni, sax.
15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag