Søkeord:  
Søk
Banner top 20.11.19

Fra drøm til virkelighet på 60 minutter

Kunstneren Inger K. Giskeødegård gjorde lørdag en drøm til virkelighet da hun med publikum i atelieret skapte kunst til akkompagnement fra gitarist Asbjørn Lerheim. Et spennende stunt!

Kultur
Tekst Lars Olausen   
Foto Lars Olausen   
(06/11/2018)
Bildetekst: Magisk i atelieret til bildekunstner Inger K. Giskeødegård, som fester sine streker til lerretet akkompagnert til toner av gitarist Asbjørn Lerheim og med publikum til stede som bivånet det hele live.
 
. . .
 
 
Inger Karin Giskeødegård er en kunstner og avistegner som stadig byr på nye overraskelser, uansett om hennes bilder viser kyr på beite i et frodig landskap, gateliv i Ålesund eller glimt fra byens maritime karakter. Det er mange som gjennom årene har verdsatt kunstnerens levende strek og humoren i hennes illustrasjoner. Da hun sist lørdag inviterte publikum inn i arbeidsrommet, atelieret i Devoldfabrikken i Langevåg, var det en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.
 
Kunst i sort og hvitt
– Som lita jente så jeg et program fra TV-ens barndom. Der tegnet en amerikansk kunstner bilder i stort format, ledsaget til musikk. Det hele i datidens farger i TV, sort og hvitt. Dette vil jeg gjøre en gang, sa jeg til meg selv, og lørdag bød muligheten seg.  Stuntet jeg gjorde sammen med gitarist Asbjørn Lerheim var både spennende og givende, sier Inger Giskeødegård.
 
Fra 60 til null på én time!
Og med klokka hengende på veggen som telte ned den timen som var avsatt til stuntet, gikk de to kunstnerne i gang. Inger utstyrt med tusj og pensler satte sine streker på lerret og ledet an. Musiker Asbjørn Lerheim fulgte nøye med og improviserte på sin elgitar. Som vil si at han «på stående fot» uten å ha forberedt det eller å ha tenkt det ut på forhånd, la musikk på Ingers penselstrøk. Fintfølende. Fra sin plass i salen fulgte fascinerte publikummere med til hvordan et kunstverk ble til. Fra kunstnerens bildebank i hodet overført til et lerret som måler 150 x 150 cm, pluss fire mindre lerreter i bakkant som danner en frise. 
 
Kan bli gjentatt
Før publikum gikk hjem fikk de også høre de to kunstnerne spille jazzlåten Autum leaves på flygel og gitar. Og etter seansen gav de to utøvende uttrykk for at de ikke ser bort fra at stuntet kan bli gjentatt ved en senere anledning.
Inger har flere utmerkelser for sin kunst, blant annet som vinner av Årets Avistegner 2001 og hun er medlem av Norske Billedkunstnere. Asbjørn Lerheim er en norsk jazzgitarist og musikkpedagog fra Langevåg med en rekke plateutgivelser bak seg. Han er i dag bosatt i Oslo og med solid musikkutdannelse underviser han blant annet ved Universitetet i Oslo. For tiden jobber han også med en master i utøvende musikk ved Norges Musikkhøgskole.
Stuntet ble forøvrig filmet av Andreas Jensen Lerheim som til vanlig bor i Oslo, men som for tiden studerer TV-produksjon ved Den norske TV-skolen på Lillehammer.
 15 SISTE
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag