Søkeord:  
Søk
Banner top 15.01.20

Atter en gang er det klart for Julien

Også i år blir det mulighet til å tippe slaktevekta på en gris, i konkurransen Julien, som Nytt i Uka har arrangert i en årrekke, hele 30 år.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
(20/11/2018)
Bildetekst: Det er Ole Ringdal på Hellesylt som leverer ukepremiene på fem kilo assortert kvalitetspølse. Også Julien blir utvalgt, veid, kappa i slaktestykker og donert av Ringdal. (Foto: Arne Inge Tryggestad)
 
. . .
 
Hvert år kan Nytt i Ukas lesere være med og tippe slaktevekta til julegrisen Julien. I løpet av den tradisjonsrike konkurransen får vi inn rundt 3.000 bidrag, både på e-poster og gjennom innsendte eller håndleverte kuponger. Konkurransen strekker seg i år over fire uker. Hver uke trekkes en vinner av fem kilo assortert julepølse, bortsett fra i den siste trekningen, da det blir trukket ut tre vinnere, hvor førstepremien er en halv gris.
 
Julegris
Vinnersjansen er den samme enten man velger å sende bidrag på mail eller kupong. Julien-konkurransen har holdt på siden 1989, og i år skal slaktevekta til den 30. Julien gjettes. Gjennom mye av Juliens historie, har grisen blitt slakta på Volsdalsberga, men etter nedlegging av slakteriet, er det Ole Ringdal AS på Hellesylt som leverer Julien.
 
Fire sjanser
Leserne får gjennom de neste ukene fire sjanser til å tippe riktig slaktevekt på Julien, og altså tre sjanser til å være med i trekninga av ukespremiene med fem kilo julepølse. Her kan man vinne både kokt ringdalsmør, hellesyltpølse, svinemør og røkt og urøkt julepølse. Du kan tippe kun én gang i uken med samme navn, men du kan tippe på vegne av andre, og hvert familiemedlem kan sende inn et eget bidrag. For å unngå at for mange tipper likt, krever vi to desimaler i bidraget.
 
Slaktevekt
Reglene er som de alltid har vært: Leseren som kommer nærmest eller tipper korrekt slaktevekt på Julien, vinner halve grisen. Er det flere som tipper helt korrekt slaktevekt, blir det trekning om førstepremien, mens den andre får andrepremien. Skulle to stykker stå likt i kampen om tredjepremien, vil den ene bli trukket ut med premie og den andre ikke. Harde bud, men slik er reglene.
For dem som er litt uerfaren når det gjelder normal slaktevekt for gris, kan vi røpe at Julien vanligvis har brukt å veie mellom 70 og 85 kilo. I tillegg kan man ha i bakhodet at slaktevekta er uten hode og bakføtter.
 
Mail eller kupong
Når du sender inn ditt bidrag, enten gjennom kupongen på sida her eller på e-post til julien@nyttiuka.no, er det viktig at du oppgir navn, telefonnummer og adresse. Spesielt viktig er det at telefonnummeret du oppgir er et som du kan nås på på dagtid. Dersom du trekkes ut som vinner av ukepremien, og du ikke tar telefonen når vi ringer, går premien dessverre til noen andre. Trekningene skjer  klokka ti, og blir bidraget sendt etter dette, kommer det med i neste ukes trekning. Nytt i Uka trekker premiene på fem kilo julepølse på følgende datoer: mandag 26. november, fredag 30. november, fredag 7. desember, og hovedgevinsten, Julien selv, fredag 14. desember. Husk telefonnummer, navn og adresse.

Lykke til!
 
 15 SISTE
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag