Søkeord:  
Søk
Banner top 22.01.19

Starter utlånssentral for fritidsutstyr

Kirkens Bymisjon Møre planlegger å etablere en utlånssentral for sports- og fritidsutstyr i Spjelkavik. Det skal bli et tilbud for barn og unge i hele distriktet.

Aktuelt
Tekst Fridgeir Walderhaug   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(20/11/2018)
Bildetekst: Her i Spjelkavik sentrum vil Kirkens Bymisjon Møre etablere «Skattkammeret», en utlånssentral der barn og unge i hele distriktet kan låne sports- og aktivitetsutstyr. –Vi jakter nå på den rette til å lede «Skattkammeret», sier daglig leder Eva Bråland Sætre i Kirkens Bymisjon Møre.
 
. . .
 
 
«Skattkammeret» skal i følge Kirkens Bymisjon være et sted hvor man skal tilby blant annet gratis utlån av sports- og fritidsutstyr. Tiltaket skal plasseres i Spjelkavik.
 
Høyt aktivitetsnivå
– Det er flere årsaker til at vi ønsker å etablere «Skattkammeret» i indre bydel. Det er et knutepunkt, bydelen har stor konsentrasjon av barn og unge, samt at det er et høyt aktivitetsnivå når det kommer til sport og fritid. Det høye aktivitetsnivået gjør også at det er større risiko for at mange barn og unge å falle utenfor, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon Møre, Eva Bråland Sætre.
Tilhørighet i en trygg og sosial arena er noe Kirkens Bymisjon gjerne vil være med å legge til rette for. 
 
Søker leder
Kirkens Bymisjon er ute etter den rette til å lede «Skattkammeret», et arbeid de allerede er i full gang med.
– Ja, vi har ute en stillingsannonse nå, med frist 28.november. Deter er en fulltidsstilling.
– Hvilke egenskaper må personen dere er ute etter ha? 
–Vi ser for oss en person som evner å se og møte barn og unge sine ønsker om fritidsaktiviteter. En ”do-er”, altså en som har stor gjennomføringsevne.  Samtidig må vedkommende kunne ha en nær dialog med samarbeidspartnere, som for eksempel skolene.
– Og de er viktige her?
– Ja. Flere skoler har et lite lager med utstyr, men langt fra nok. Der kan «Skattkammeret» komme inn og bistå når det skal arrangeres skidager og andre aktiviteter. I tillegg er vi i dialog med Røde Kors. Vi ønsker et samarbeid om dette, sier hun, og legger til at også frivillige blir viktige brikker i driften av «Skattkammeret».
– Den som ansettes må kunne rekruttere frivillige som kan mye om utstyr. Dette er jo også sesongbasert.
 
Barn og unge
Det har kommet hoppbakker, det kommer med gjevne mellomrom is på blant annet Litlevatnet, og det spilles alle typer ballspill. Dette betyr et behov for alt fra ski, skøyter og baller til staver, sko og hjelmer.
– Ja, for å nevne noe. For det er mye som skal til.
– Hvem er kvalifisert til å kunne komme innom «Skattkammeret» og låne utstyr?
– Vi har sagt opp til 20 år, for dette er primært et tilbud til barn og unge. Men det skal også være mulig for familier å komme om de vil prøve ut en idrett eller fritidsaktivitet sammen. Spesielt i minoritetsmiljøene er det mange familier som ikke er kjent med disse aktivitetene, men som gjerne kan tenke seg å prøve, sier Bråland Sætre.
Lengden på lånetida vil variere. Her kan det være snakk om alt fra en skidag på skolen, til et barn som skal etableres i en aktivitet.
– Er det snakk om nytt utstyr?
– Ja, det skal kjøpes inn nytt utstyr. Det er viktig for oss at utstyret har høy kvalitet og er kult. Det skal ikke se lånt ut.
 
Veiledning og aktivitet
«Skattkammeret» skal også drive utstrakt veiledning om organiserte aktiviteter for barn, unge og familier. Samtidig skal utlånssentralen være en lokal kunnskapsbank om de tilbudene som finnes. De kan også arrangere ”bytte- og gi-bort-dager” slik at gammelt utstyr kan få nye eiere.
 
Fra TV-aksjonen
Høstens TV-aksjon skal bidra med midler til «Skattkammeret», opplyser bymisjons-lederen.
– Hva vi nøyaktig vil få fra TV-aksjonen,vet vi ikke enda. De teller jo penger fortsatt, men «Skattkammeret» og Kafeen i det nye Bymisjonssenteret i Parkgata 9 er to prosjekt som er tiltenkt midler derfra. I tillegg er vi i planleggingsfasen av et arbeidstreningsprosjekt der vi har samarbeid med andre byer. Dette er imidlertid på litt lengre sikt.
– Når tenker dere å åpne dørene til «Skattkammeret» ?
– Det beror litt på når vi kommer i havn med ansettelsen, og hvor raskt vedkommende kommer i gang. Men vi skal være oppe og gå senest innen skolestart til høsten, sier Eva Bråland Sætre.
 15 SISTE
  22. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag