Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

Offensiv satsing for bokseklubben

Ålesund bokseklubb flyttet i nye lokaler i Fremmerholen i sommer og fikk så stor tilstrømming av nybegynnere at de måtte dele treningene i to grupper.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(11/12/2018)
14 år gamle Rikhard Noguera Skjønberg har virkelig fattet interesse for boksesporten. Sist helg deltok han på Nasjonal diplomserie Cup på Jessheim, og vant alle sine kamper.
 
 
. . .
 
 
To ganger i året starter bokseklubben med nybegynnerkurs, og i januar fulgte Rikhard Noguera Skjønberg med en kompis, som allerede drev med boksing. Kompisen hadde sagt det var veldig gøy, så Rikhard bestemte seg for å prøve. Ti måneder senere kan han vise til sju seiere, av sju mulige kamper. Seks av disse bokset han på Nasjonal diplomserie Cup på Jessheim nylig – over all forventning, i følge trener, utøver selv og far.

 

Bytta gaming med hansker

Rikhard har i løpet av 2018 gått fra å være en «hardbarka» gamer til en svært aktiv bokser. Etter å ha prøvd «alt», speider, friidrett, fotball, jiu jitsu, fekting og gitar, fant Rikhard sin «greie», helt på egenhånd – via en kompis. Og slik har Ålesund Bokseklubb fått de aller fleste henvendelsene: At ungdom rekrutterer hverandre.  

-        – Han var nesten litt lubben og kunne spise flere potetgullposer i løpet av uka, gjenforteller far, Knut Ove Skjønberg om sønnens aktivitetsnivå ved forrige nyttårsaften. Selv har han blitt en ivrig tilskuer til sønnens interesse, og fulgte med da Rikhard ville delta på nasjonalt stevne nylig.

 

Utvikler seg gradvis

 

Ettersom Rikhard er 14 år gammel bokser han med hjelm og det skal ikke slås hardt når utøveren er under 15 år.

-         – Jeg føler sikkerheten er svært godt ivaretatt med tanke på beskyttelsesutstyret, svarer far Knut Ove på spørsmål om det ikke er nervepirrende og se sønnen i ringen. Ettersom Rikhard selv hadde veldig lyst å konkurrere på Jessheim, bestemte de å dra avgårde. Slik fikk han også målt seg med andre.

Rikhard trener nå hver dag, mest fordi han er så ivrig. Gruppa med nybegynnere kan fortsette i en viderekommen treningsgruppe, og ved interesse kan det bli satset på en egen elite kampgruppe.

 

 Flere aktive og flere trenere

-        – De siste par åra har klubben fått en oppsving, forteller Astrit Preteni. Nå er han en av seks trenere i klubben. Preteni er rask med å presisere at det ikke er slåss-trening som bedrives. De andre trenerne i Ålesund bokseklubb, er Rune Forberg, som også er leder av bokseklubben, Ole Martin Forberg, Runar Forberg, Robby Bjørnvoll og Einar Breivik. Boksing er kjempebra trening og mange er her for å mosjonere. Aktiviteten kan være en glimrende arena for å lære disiplin, og selvkontroll, og skal aldri brukes utenom lokalene.

-        – Alle kan bli med, og man må absolutt ikke gå i kamp.

 

Legger lista selv

– Over nytt år starter et nytt nybegynnerkurs og man trenger ikke noe ekstra utstyr for å prøve seg. De første to månedene handler det om å lære teknikker og bokseposisjoner, før man etter hvert trenger tannbeskyttelse og hansker.

Hvor langt Rikhard Noguera Skjønberg kan nå, er ikke godt å si. Ifølge treneren har han et kjempepotensial. Rikhard selv har høynet ambisjonsnivået. Da han starta for et knapt år siden var det treninga i seg selv som var målet. Nå er det å bli så god som mulig, aller helst verdensmester. Før det, handler det om å kunne konkurrere på ordinærboksing. Norgesmesterskap i løpet av neste år, er også et mål.

-        – Ambisjonene bestemmer hver enkelt selv, poengterer trener Astrit Preteni. 
15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag