Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Momentium-appen legges ned

Gjennom Momentium-appen kunne brukerne tjene poeng på kulturbruk, på samme måte som flypassasjerer kan tjene bonuspoeng. Nå blir appen lagt ned.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(08/01/2019)
Bildetekst: Det har vært vanskelig, dyrt og tidkrevende å få bonuspoengsystemet i Momentium-appen til å fungere og den legges derfor ned fra 20. mars, opplyser daglig leder i Momentium, Ronny Stokke. Oppnådde bonuspoeng må brukes innen tre måneder, og alle andre oppnådde fordeler er gyldige like lenge.
 
. . . 
 
 
Momentium-appen ble lansert med brask og bram som det første bonussystemet for kulturbrukere i Norge. Jo flere Momentium-arrangementer man kjøpte billett til gjennom appen, jo flere poeng fikk man. I tillegg til at poengene kunne brukes til å kjøpe nye billetter, kunne man oppnå en rekke andre fordeler gjennom å klatre til høyere brukernivåer.
 
Komplisert, dyrt og tidkrevende
Det har vært noen problemer med appen, blant annet at noen brukere har opplevd at de plutselig har kjøpt og betalt for flere billetter enn det de har bedt om. Dette er likevel ikke hovedgrunnen til at Momentium nå legger ned appen, opplyser daglig leder i Momentium, Ronny Stokke:
– Det viste seg at poengsystemet var langt mer komplisert å få til å fungere enn vi hadde trodd. Det er tre systemer som må samarbeide for å få det til å fungere, nemlig selve appen, betalingssystemet Tikkio og betalingsleverandørene som kundene bruker. Når ett system ble oppdatert, måtte også de andre oppdateres; dessuten var det mye arbeid med hele tida å oppdatere nye arrangement med poengsystemet. Drifta av appen ble rett og slett altfor kostbar og tidkrevende for oss, og vi har derfor bestemt oss for å avslutte den.
 
Kulturkalender
I tillegg til at man har kunnet samle poeng i Momentium-appen, har den også fungert som en kulturkalender og promoteringskanal for alt som skjer på Terminalen og ellers i Momentiums regi. 
– Det kan godt være at Momentium-appen kommer til å gjenoppstå mer som en ren kulturkalender. Kan hende blir det også lagt inn noen fordeler for brukerne av appen, men det kommer ikke til å bli på et slikt nivå som det har vært til nå, sier Stokke.
 
Gyldig i tre måneder
Alle brukerne av appen har fått e-post med beskjed om at alle poeng må brukes innen tre måneder fra e-posten ble sendt, det vil si innen 20. mars i år. I vilkårene for bruken av appen, går det imidlertid fram at poenga har en varighet på tre år. Rony Stokke mener likevel at Momentium har sitt på det tørre når de reduserer gyldigheten av poenga fra tre år til tre måneder:
– Det går fram av vilkårene at vi kan endre dem når som helst. Men vi ønsker selvsagt at brukerne skal få bruke de poengene de har samla opp. De som har samla opp mange poeng og som hadde tenkt å bruke dem senere, må gjerne ta kontakt med oss, så skal vi finne en løsning, lover Momentium-lederen.
Også alle andre fordeler man har oppnådd i Momentium-appen gjelder kun fram til appen stenges ned 20. mars. Appen har ifølge Ronny Stokke hatt rundt 3500 brukere, noe Momentium har vært godt fornøyd med.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag