Søkeord:  
Søk
Banner top 11.09.19

U.-KA for alle

En drøy uke i mars fyller studentene fra NTNU bysentrum med ulike aktiviteter, show og arrangement, og håper med det å skape en festival som kan engasjere store og små i hele byen.

Kultur
Tekst Tina Kjensli Dyrseth   
Foto Tina Kjensli Dyrseth   
(22/01/2019)
Bildtekst: I år er store deler av arrangementene som utgjør U.-KA flyttet til Ålesund sentrum. Årets U.-KA-sjef, Caroline Roaldseth Hebnes, håper det kan bidra til at flere ålesundere tør å delta. 
 
. . .
 
– Utenom Idrettsdagen, flytter vi i år alle arrangementene våre til sentrum. Vi håper det skal kunne gjøre terskelen for å delta lavere for de som ikke er studenter, forklarer Caroline Roaldseth Hebnes, leder for årets utgave av U.-KA.  
Ikke kun for studenter
Hebnes er særlig opptatt av at årets program har noe som passer alle, og at U.-KA ikke er forbeholdt studenter. 
– U.-KA i Ålesund er laget av studenter for alle. Med festivalen ønsker vi å knytte tettere bånd mellom studentene, næringslivet og Ålesunds befolkning.
På programmet står blant annet den velkjente U.-KA-revyen sammen med familiedag, quiz, standup, foredrag og konserter.
 
Familiedagen
Det er først og fremst den store «Familiedagen» som retter seg direkte mot små og store ålesunderne.  
– Denne dagen arrangerer vi i samarbeid med Studentparlamentet. Dette er en dag der barna skal kunne ta med foreldrene sine til sentrum, og ikke omvendt. Her legger vi opp til ulike aktiviteter rundt om i sentrum, blant annet ansiktsmaling og ballongfigurer, forteller Hebnes. 
Hun forteller videre at de har fått med seg Sentrumsforeningen, og at familiedagen vil bli en forlengelse av by-lørdag, med masse liv og røre i sentrum. 
 
«Nesten voksen»
Med tittelen «Nesten voksen» mener Hebnes at årets U.-KA-revy, som forøvrig spilles på Parken kulturhus, inneholder noe som både studenten og den litt mer voksne delen av publikum kan kjenne seg igjen i.
– Gjennom to akter med herlig musikk og nærmere 40 sketsjer, tar den for seg alt vi må igjennom på veien til det å bli voksen og hva det vil si å være nesten voksen. Så her er det noe som kommer til å treffe og passe like bra for meg som student og «mamma på 50». 
 
Nye aktiviteter
Hebnes forteller videre at de etter hvert år med U.-KA luker ut det som ikke fungerer, gjeninnfører det som slår an og legger til nye arrangement. 
– I år gjentar vi U.-KA latter. Det slo veldig an i fjor. Hit kommer Dex Carrington, Piateed og Halvor Johansen. Det blir også gratis foredrag med Norges svar på Sherlock Holmes, Vidar Hansen, i bystyresalen på Ålesund rådhus. Det gleder vi oss veldig til, og er et arrangement som passer for alle. 
Som seg hør og bør for en festival, har årets U.-KA-komité også booket inn en konsert. 
– Det hadde vi ikke på programmet i fjor. I samarbeid med Terminalen blir det konsert med Chris Abolade, forteller Hebnes. 
Oppfordringen fra Hebnes til byens befolkning er klar:
– Tør å bli med! U.-KA er for alle!
 15 SISTE
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag