Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

U.-KA for alle

En drøy uke i mars fyller studentene fra NTNU bysentrum med ulike aktiviteter, show og arrangement, og håper med det å skape en festival som kan engasjere store og små i hele byen.

Kultur
Tekst Tina Kjensli Dyrseth   
Foto Tina Kjensli Dyrseth   
(22/01/2019)
Bildtekst: I år er store deler av arrangementene som utgjør U.-KA flyttet til Ålesund sentrum. Årets U.-KA-sjef, Caroline Roaldseth Hebnes, håper det kan bidra til at flere ålesundere tør å delta. 
 
. . .
 
– Utenom Idrettsdagen, flytter vi i år alle arrangementene våre til sentrum. Vi håper det skal kunne gjøre terskelen for å delta lavere for de som ikke er studenter, forklarer Caroline Roaldseth Hebnes, leder for årets utgave av U.-KA.  
Ikke kun for studenter
Hebnes er særlig opptatt av at årets program har noe som passer alle, og at U.-KA ikke er forbeholdt studenter. 
– U.-KA i Ålesund er laget av studenter for alle. Med festivalen ønsker vi å knytte tettere bånd mellom studentene, næringslivet og Ålesunds befolkning.
På programmet står blant annet den velkjente U.-KA-revyen sammen med familiedag, quiz, standup, foredrag og konserter.
 
Familiedagen
Det er først og fremst den store «Familiedagen» som retter seg direkte mot små og store ålesunderne.  
– Denne dagen arrangerer vi i samarbeid med Studentparlamentet. Dette er en dag der barna skal kunne ta med foreldrene sine til sentrum, og ikke omvendt. Her legger vi opp til ulike aktiviteter rundt om i sentrum, blant annet ansiktsmaling og ballongfigurer, forteller Hebnes. 
Hun forteller videre at de har fått med seg Sentrumsforeningen, og at familiedagen vil bli en forlengelse av by-lørdag, med masse liv og røre i sentrum. 
 
«Nesten voksen»
Med tittelen «Nesten voksen» mener Hebnes at årets U.-KA-revy, som forøvrig spilles på Parken kulturhus, inneholder noe som både studenten og den litt mer voksne delen av publikum kan kjenne seg igjen i.
– Gjennom to akter med herlig musikk og nærmere 40 sketsjer, tar den for seg alt vi må igjennom på veien til det å bli voksen og hva det vil si å være nesten voksen. Så her er det noe som kommer til å treffe og passe like bra for meg som student og «mamma på 50». 
 
Nye aktiviteter
Hebnes forteller videre at de etter hvert år med U.-KA luker ut det som ikke fungerer, gjeninnfører det som slår an og legger til nye arrangement. 
– I år gjentar vi U.-KA latter. Det slo veldig an i fjor. Hit kommer Dex Carrington, Piateed og Halvor Johansen. Det blir også gratis foredrag med Norges svar på Sherlock Holmes, Vidar Hansen, i bystyresalen på Ålesund rådhus. Det gleder vi oss veldig til, og er et arrangement som passer for alle. 
Som seg hør og bør for en festival, har årets U.-KA-komité også booket inn en konsert. 
– Det hadde vi ikke på programmet i fjor. I samarbeid med Terminalen blir det konsert med Chris Abolade, forteller Hebnes. 
Oppfordringen fra Hebnes til byens befolkning er klar:
– Tør å bli med! U.-KA er for alle!
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag