Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

– Det er så mye som skjer på NTNU

– Vi er ikke så store, men likevel store nok! Det sier tre av studentene som er en del av rekrutteringsteamet til NTNU i Ålesund.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(29/01/2019)
Bildetekst: Sissel Arhaug Basso (til høyre) er seniorkonsulent studentrekruttering og markedsføring, NTNU Ålesund. Hun har et team med studenter som er med aktivt å rekruttere studiestedet, fra venstre Sofia Gjøssang, Mathias Dybvik og Elisabeth Falck.
 
. . .
 
Sissel Basso jobber med studentrekruttering og markedsføring av NTNU i Ålesund. Med seg har hun et knippe engasjerte studenter som representerer ulike institutt. Når studentene er på messer og stander skal de kunne svare på alle spørsmål, ikke bare sin egen utdanning. De jobber for å anbefale Ålesund som studiested, men også for å vise hva NTNU  i Trondheim og Gjøvik tilbyr. Fra studiekatalogen kan de tilby 400 studier. Gruppa bør ha en viss kunnskap om de fleste når de får spørsmål fra potensielle søkere.
 
Student fra Haugesund
Sofia Gjøssang er sisteårsstudent på studiet el-kraft. Hun kommer fra Haugesund og var innstilt på å prøve noe nytt da hun søkte seg til Ålesund. Tilsvarende linje kunne ha blitt valgt i Bergen, men Sofia hadde hørt mye positivt om Ålesund fra andre som studerte her. At valget falt på Ålesund tenker hun kanskje henger sammen med at det virker å være en trend å velge seg bort fra de største byene. 
Studiet el-kraft ble valgt etter hvert som hun tok elimineringstester på internett - om hva hun skulle bli. 
 
Ville egentlig til Bergen
Mathias Dybvik har ikke flyttet like langt på seg, men har flytta hjemmefra for å studere han også. Mathias kommer fra Herøy og studerer nautikk. Han ville egentlig til Bergen, men hørte på «ryktene» som sa at Ålesund tilbød den beste utdanninga. Det valget har han ikke angret på.
– Jeg er veldig positivt overraska over Ålesund som studentplass. Studiemiljøet er veldig bra, beskriver han engasjert, og får samstemte nikk fra de andre.
Mathias tenker høyt at han gjerne skulle vært student ved NTNU i Ålesund lenger, fordi det er så mye gøy som er i ferd med å skje. 
–Det er så mye nytt som vil tilfalle fremtidige studenter, forteller dagens studenter.
 
Flyttet hjem igjen
Elisabeth Falck går andreåret på økonomi og administrasjon. Etter ett år i Bodø returnerte hun til hjembyen og trives godt med det valget. 
– De fleste vennene mine har flytta herfra. Jeg er sånn sett avhengig av studentene og miljøet selv om jeg har vokst opp her, forteller hun. Medstudentene, som både er hjemmeboende og tilflyttere, har et sterkt samhold. 
– Det viser seg at mange bestemmer seg i siste liten, forteller Basso om rekrutteringsarbeidet. Det starter for fullt i januar, og frem til valget er endelig, 15. april. Hovedmålgruppa er elever i den videregående skolen. NTNU besøker alle landets videregående skoler, i tillegg til en del stander og messer. 
 
En fordel å være liten
Ålesund er en fin studentby, ifølge disse tre. De forteller om en studietid som bærer preg av å bli kjent på tvers av linjene. Selv om mengda er rundt 2.500 studenter, er det ikke for mange til at man «drukner».
– Dette er en studieby som passer alle. Her er litt av alt, noe for alle – spesielt om man vil aktivisere seg, anbefaler studentene. 
En stor fordel når det gjelder studiene, er den korte veien til individuell oppfølging.  Dermed får studentene raskere hjelp, og man sitter rett og slett igjen med mer, faglig sett. 
– Her er en open door-policy til faglærerne, fremhever de fire som veldig positivt.
 
Mye innsats i rekruttering
De som er med i rekrutteringsteamet har altså dette som en bi-jobb, ved siden av studier. Arbeidsoppgavene blir fordelt, og Sofia forteller at hun har deltatt på ei yrkesmesse, og skal straks av gårde til Tromsø på ei ny – alt for å anbefale NTNU, og aller helst studiene i Ålesund – sett med lokale øyne. Andre jobber konkret med sosiale medier, og informasjon på nettsider. 
– Det er en kamp om oppmerksomheten, ikke bare for NTNU i Ålesund, sier Basso. Etter at Ålesund ble del av NTNU, kan man også samarbeide på tvers av studiestedene. 
De tre campusene i NTNU, i Ålesund, Trondheim og Gjøvik, vil kunne tilby samme studier med lik undervisning det første året, før man velger videre retninger, for eksempel på andre året. I Ålesund blir det også tilbudt en helt ny linje til høsten: Fornybar energi. 
– Der kan man også komme direkte inn på ingeniørstudier med fagbrev. Her tilbys både sommerkurs og forkurs! forteller de ivrige studentene oss. 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag