Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Vil samle Sunnmøres musikkbransje

Siw K. Almås i plate- og promoteringselskapet Gygre ønsker å samle Sunnmøres musikkbransje. Hun inviterer til workshop med håp om å etablere et faglig nettverk for regionen. Til første samling har hun invitert Jarle Savio som «åte».

Kultur
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(12/02/2019)
Bildetekst: Siw K. Almås i Gygre ønsker å skape et faglig nettverk for mennesker involvert i musikkbransjen på Sunnmøre og omegn. Kick-off for prosjektet er en workshop i Spjelkavik i februar.
 
. . .
 
 
– Jarle Savio er kanskje den fremste i Norge på release-planlegging, forteller Almås engasjert. Med en promoteringsguru som lokkemiddel håper hun å samle en stor del av Sunnmøre og omegns musikkmiljø til workshop i Spjelkavika.
– Hjertebarnet mitt er å skape et større faglig miljø lokalt, fortsetter Almås. – Andre store byer har kompetansesenter under kulturrådet. Det mangler vi her i Ålesund. Vi hører inn under Tempo i Trondheim, og må enten dit eller til Oslo for å finne et faglig miljø. Nå håper jeg en workshop kan bli starten på et nytt faglig felleskap lokalt, forsetter dama som for et drøyt år siden startet selskapet Gygre.
Almås jobbet i ti år for booking-selskapet Flan, men skilte ut sitt eget selskap i 2018. Nå deler hun kontorlandskap med Flan, og har tett samarbeid med «moderselskapet». Almås jobber for Vassendgutane, og en stor del av tiden hennes går med på å serve de populære gutta med hovedbase i Ørsta.  
– De er jo ett av landets mest bookede band, smiler Almås, som ikke legger skjul på at det er viktig å ha et så folkekjært band i plateselskapet. 
– Å jobbe med Vassendgutane er selvsagt kjekt fordi gutta er flinke, jordnære og trivelige. Sekundært er det bra fordi det gir Gygre en sikker økonomi, slik at selskapet kan jobbe for å fremme nye, flinke musikere fra regionen som vil ut og erobre musikkarenaen. – Vi har mange spennende utgivelser i vente framover, lover Almås, som sikter til låter fra blant annet Vassendgutane, Lizz og Viktoria Standal. Men akkurat i dag er det ikke jobben i Gygre som står på agendaen for Almås. 
–  Forumet jeg ønsker å opprette, har egentlig ikke noe med selskapet å gjøre. Dette er et privat initiativ som handler om å skape et samlende miljø. Jeg savner det selv! Det er så utrolig mye man kan vinne ved å ha et treffpunkt. Jeg ønsker å være en motor for å skape et faglig nettverk for mennesker involvert i musikkbransjen på Sunnmøre og omegn. Det er viktig å ha en arena der bransjen møtes på tvers av kompetanse, interesse-felt og erfaring. Et godt samhold bidrar til å finne løsninger på felles problemstillinger. For eksempel finnes det mange støtteordninger for kreative næringer, dersom man vet hvor og hvordan man skal søke. Derfor er det denne dagen også leid inn en ekspert på nettopp det området. Videre på agendaen står synliggjøring av arrangementer. 
–  Det er så utrolig mange ting å ta tak i for å løfte kompetansen og gi økt kreativitet. Musikkbransjen kan være et ensomt yrke, så basisen for forumet er å skape tilhørighet til hverandre og en grobunn til at det positive kan utvikle seg videre, avslutter Almås, som håper mange tar turen til første samling. Forhåpentlig blir det startgropen for et positivt nettverk med jevnlige treffpunkt i årene framover.
 
Gygre
Gygre Gygre kommer fra det norrøne gygr, som er betegnelsen for en kvinnelig representant for jotunslekta/jotnene i den norrøne litteraturen. Siw K. Almås er eneste ansatte i selskapet, som jobber for å promotere artister fra regionen. Gygre jobber i dag med Vassendgutane, Lizz, Viktoria Standal, Revolt, Pikekysz og ZigZag-Zvor fra gruppen Kontrollert Kaos 
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag