Søkeord:  
Søk
Banner top 21.08.19

Regnbuebarn til Parken

Dans, drama, solosang, turn og kor. Barna fra Hessa skole byr på en innholdsrik kulturmønstring når de inntar scenen på Parken kulturhus denne uka. Når man legger til band, balltriksing, røyk og strober, blir det et spennende musikkshow med «Farger» som tema.

Kultur
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(19/02/2019)
Bildetekst: Celina Vadseth er en av mange solister fra 2. klasse ved Hessa skole.
 
. . .
 
 
Fengende musikk leder oss fram til gymsalen ved Hessa skole. Innenfor dørene er 2. klasse-trinnet opptatt med siste øving før forestillingen flyttes til Parken. Stemningen er på topp, og de aller fleste elevene er engasjerte i sangen. Flere kommer fram til mikrofonen for å synge solistinnslag, andre kommer inn fra siden og slår hjul foran det fine barnekoret. Her er det kvalitet og initiativ langt over det man forventer fra så unge mennesker.
– De aller fleste elevene deltar, bekrefter Merethe Nøringseth, en av de tre lærerne i kulturgruppa ved skolen. 
– Det er veldig mange flinke, fortsetter Torgeir Olsen, som sitter i kulturgruppa sammen med Nøringseth, Chris Rune Pickard og kunstnerisk bidragsyter Emilia Piesta. 
– Vi blir stadig overrasket over hvor mye barna kan!
Veldig mange elever er involvert i det musikalske som foregår på scenen. De som ikke trives i rampelyset, får delta i en litt annerledes intro til forestillingen. Andre har hatt mest fokus på å lage masker og kostymer, samt forberedt utstillinger og klassevise, digitale bakgrunner som skal brukes under forestillingen.
– Vi har forsøkt å dra med alle, forteller de voksne, som betegner det hele som et fantastisk fellesprosjekt. 
– Alle elever og ansatte deltar både før, under og etter selve forestillingen. Med 370 elever i aksjon, blir det mye å holde kustus på!
– Vi har definitivt vokst ut av gymsalen, ler Olsen. 
Kulturmønstringen arrangeres hvert tredje år, men det er første gang den skal presenteres på Parken. 
– Hvordan blir det å stå på Ålesunds største scene, spør vi konferansier Jannicke Solevågseid.
– Oj, nå fikk jeg pulsen opp, ler 7. klassingen, som deler det ærefulle oppdraget sammen med jevnaldring Preben Myklebust og 2. klassingene Alexandra Opsahl og Mikael Vestre. De to yngste er mer avslappet til stor sal og scene. Unge Opsahl er kjent på Parken fordi faren har jobbet der. Frøken Opsahl kan fortelle at hun deltar på danseforestilling der to ganger i året, så hun er godt vant. Litt spennende blir det nok likevel når salen fylles av 300 foreldre, foresatte, søsken og andre publikummere. 
I tråd med tema «Farger», inneholder forestillingen slagere som Coldplays Yellow, Michael Jacksons Black and White, Cindy Laupers True Colors og Purple Rain fra Prince. Elevene byr også på Se min kjole og Vamps vakre Månemann. Vi kan avsløre av det hele avsluttes med Lillebjørn Nilsens evig-populære Barn av regnbuen. En fargerik forstilling fra start til slutt, med andre ord, og som er åpen for alle.
 15 SISTE
  Bla i ukens utgave her...
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
  Store jubelscener, og ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag