Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Kygo spiller inn musikkvideo i Sunnmørsalpene

I løpet av de neste ukene skal Kygo spille inn musikkvideo i Sunnmørsalpene. Det er foreløpig uklart hvilken dato Kygo kommer til Sunnmøre.

Kultur
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
(26/02/2019)
Bildetekst: Kygo spiller inn deler av sin nye video på Sunnmøre. (Foto Kygo: Kygomusic, foto Sunnmørsalpene: permagne.drotninghaug.com)
 
. . .
 
Det er Nord Helikopter som har fått oppdraget med både å frakte Kygos team opp til en fjelltopp i sykkylvsfjella, og filme. 
I søknaden om landingstillatelse har Nord Helikopter fått løyve til å lande fem ganger i Sunnmørsalpene i tidsperioden mellom 1. januar og 15. mars. Løyvet gjelder for å sette av Kygo og hans sikkerhets-crew i samband med innspilling av musikkvideo, står det i tillatelsen fra Sykkylven kommunen.
Kommune har også stilt som forutsetning at filmene skal promotere Sykkylven kommune som reiselivsdestinasjon.
 
Været avgjør fjelltopp
– Jeg kan bekrefte at vi skal bistå Kygo med filming i Sunnmørs-alpene. Vær og vind vil avgjøre hvilken fjelltopp vi velger. Han har et stående løyve til å fly, og vi regner med at dette blir utført i løpet av de to neste ukene, sier driftsleder i Nord Helikopter, Magnus Neringdal.
Ifølge søknaden er Kygo avhengig av snø i fjellet for å få de ønska bildene. 
– Han er på jakt etter den biten av Sunnmørsalpene med snøtopper. Planen er å sette han av på en topp, og fly rundt toppen for å filme, forteller Neringdal.
Opptaket skal brukes i Kygos nye musikkvideo.
– Selv om vi har fått løyve til å fly i en veldig lang tidsperiode, så vil selve oppdraget være utført i løpet av kort tid.  Vi skal fly Kygo til toppen, gjøre unna filmingen, og fakte han tilbake til Vigra eller et annet sted. Han er en svært travel mann, og tiden på Sunnmøre blir kort, sier Neringdal.
Det blir maks én filmdag. Dette bør helst gjøres i fint vær. Plan B er ifølge Neringdal å filme Kygo på toppen av Godøyfjellet om vær og vind ikke tillater filming i Sunnmørsalpene.  
Nord Helikopter har en egen flymaskin som brukes til filmingen. Utstyret er et gyrostabilisert kamera som er montert under helikopteret, som filmer med 8000 pikslers oppløsning.
 
Vanskelig å få løyve
Det er sterke begrensninger på å fly og lande i de nærmest urørte naturområda i Sunnmørsalpene.  Men Sykkylven kommune viser til politiske føringer i Næring- og utviklingsutvalget som har vært positive til denne type søknader, som er mer spissa inn mot promotering av Sunnmøre og Sykkylven som reiselivsdestinasjon. 
Siden det er søkt om filming utenom hekketid for rovfugl, og at det de siste årene er gitt svært få løyver til slik ferdsel, mener kommunen at de denne gangen kunne gi tillatelse.
Kygo har den siste tiden holdt flere konserter i USA. Nå har han turnépause frem til 30. mars. Da skal han spille i Baharain under Formel 1 Grand Prix-løpene. 
Men før den tid, skal altså Kyrre Gørvell-Dahll til en fjelltopp i Sykkylven for å filme.
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag