Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Maskemaking i jugendstil

– Maska mi ble så skummel, jeg skal gi den til mamma så hun kan ha den på kontoret. Jeg tør i alle fall ikke ta den med hjem!

Aktuelt
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(06/03/2019)
Bildetekst: Klassevenninnene Linnea Roald-Nikolaisen (12) og Silje Merethe Tomre Strandmann (12) opplevde at maskene ikke ble som de først hadde planlagt. 

. . .
 
 Linnea Roald-Nikolaisen fra Valderøy ler litt og viser fram ei maske prydet med flott mønster. Men selv er hun altså ikke helt fornøyd med resultatet. Det var nemlig ikke meningen at maska skulle bli skummel! Linnea er på maskeverksted ved Jugendstilsenteret sammen med venninnen Silje Merethe Tomre Strandman. 12-åringene koser seg med å male masker og skape nye uttrykk. 
– Mer enn 20 barn har vært innom i dag, forteller aspirant ved Jugendstilsenteret og Kube, Lissette Escobar. Sammen med formidler Lara Zlatar, holder hun workshop denne dagen i vinterferien. Jugendstilsenteret og Kube arrangerer verksted i alle skoleferier. Denne gangen skal elementer og detaljer fra Jugendstilsenteret inspirere til å lage egne masker. Men barna velger selv hvordan masken skal bli. 
 
En egen vintermaske
Alula Behailu-Broome velger å lage en vintermaske. Den har en vakker blåfarge og prydes med glitter. 
– Den skal henge på rommet mitt sammen med masken jeg lagde i fjor, forteller 6-åringen. Den forrige masken ble brukt til Halloween, men årets maske har en helt annen stil. Den er vakker og gir assosiasjoner til kulde og vinter. For å få til finishen, plukker Alula paljetter fra ei skål og limer dem på med limpistol. Mamma Marit Ekli-Broome gir en hjelpende hånd.
 
Familiedag
– Verkstedet er for skolebarn med følge, forteller Lara Zlatar. Håpet er at de besøkende skal ta seg tid til å se på Vestlandsutstillingen og bruke dagen ved Jugendstilsenteret. Mens Lara foreller, kommer Åse Aurdal med to barnebarn for å hente maskene de laget tidligere på dagen. 
– Dette er et kjempetilbud, utbryter Aurdal. Maria Kalland Aurdal (7) og Edward Undal (10) har hatt en flott bestemordag i byen. – Det er gøy å lage ting, og enda morsommere å gjøre det sammen, utbryter bestemor. 
– Selv er jeg en barnslig sjel. Jeg storkoste meg med å lage egen maske også! I tillegg fikk vi en flott stund med kanelboller og cola i kafeen mens maskene tørket. Virkelig et flott opplegg, sier Aurdal, idet maskene pakkes for å bli med hjem. 
 
 
 
Jugendstilsenteret og Kube
• Jugendstilsenteret er et museum og nasjonalt kompetansesenter for jugendstilen. 
• Kube er et kunstmuseum med skiftende utstillinger. 
• Jugendstilsenteret har både faste og skiftende utstillinger fordelt over tre etasjer, i tillegg til de originale jugendstilinteriørene i selve Apotekergården. 
• I disse dager kan man besøke Kube for å se Vestlandsutstillingen 2019, «Vi er stedene». 
 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag