Søkeord:  
Søk
Banner top 11.12.19

Oppd(r)ag Hjørundfjorden med MS «Slogen»

Nyetablerte Fjord Exploring AS vil satse på pakketurer og oppdrag i Hjørundfjorden. Testtur med stamp, ski og seil ble en suksess, som trolig legges ut for salg allerede i vår.

Aktuelt
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(20/03/2019)
Bildetekst: Inger Lise Strand, Roy Lillebø, Terje Stokke og Oddvar Olsen ønsker velkommen om bord i MS ”Slogen”. I samarbeid med lokale aktører, tilbyr de opplevelser fra fjord til fjell.
 
. . .
 
 
– En fabelaktig fjell- og fjord-opplevelse, sier Hildegunn Marie Standal Dragsund, en av deltakerne på testturen som gikk fra Sæbø til Sykkylven.
Etter ei natt ved kaia, ble gjestene hentet med taxi og guidet over Tungremstindane til Nesdalen. Nede ved fjorden kom Daniel Storeide til unnsetning og fraktet skifolket til Christian Gaard. Der kunne man kjøpe forfriskninger før middagen ventet om bord i MS «Slogen». På veg tilbake til Sæbø, var det også muligheter til å løse opp ømme muskler i stampen på dekk. 
– Planen var at guideselskap og andre skulle kunne leie båten, forteller Terje Stokke i Fjord Exploring AS. Han er én av fem menn som investerte i MS «Slogen» for to år siden. Båten het tidligere MS «Tansøy» og gikk i rute mellom øyene utenfor Florø. Nå har MS «Slogen» fått salong på dekk, flere lugarer og er oppgradert til dagens standard med tanke på nye sjøfartsregler med mer.
 
Mye arbeid
– Vi ga sikkert to millioner for mye, og så brukte vi altfor masse tid og penger på å pusse den opp, ler Roy Lillebø og Oddvar Olsen. De kjøpte båten sammen med Stokke, samt investorene Bent Agasøster og Kåre Olsen. Sistnevnte er maskinist, og dermed en nyttig mann på laget da båten skulle oppgraderes. 
– Det har blitt mye jobbing, forteller de tre ildsjelene om bord. – Det hadde ikke gått uten goodwill fra damene våre, selv om det er hardt å innrømme det, sier de og humrer godt.  
Karene jaktet etter en båt som kunne frakte turister rundt på Hjørundfjorden. Fjordvisjon (tidligere Vågsøy) kjent fra NRK-produksjonene Oppdrag Nord-Norge og Oppdrag Sognefjorden, sto øverst på lista. Etter hvert landet de på søsterskipet bygd i Lervik i Sogn i 1958. Etter ombyggingen er åpent dekk gjort om til salong, og båten tilbyr 17 overnattingsplasser for gjester. 
 
Pakketurer
– Vi tenkte å leie ut båten til andre, men oppdaget fort at markedet ikke var stort, forteller Roy Lillebø. De tre lokale initiativtakerne så litt mørkt på det hele og følte de stanget hodet i veggen. Men så kom Inger Lise Strand fra Strand Services til unnsetning. 
– Inger Lise ble som en vitamininnsprøytning for oss, smiler Lillebø. Nå har selskapet visjoner om å tilby pakkeløsninger med guidede skiturer, primært overgangsturer i Hjørundfjorden.
– Håpet er at private grupper og andre selskap vil leie oss til lignende turer, forteller Strand. Selskapet tilbyr også transport og dagsturer, da med 60 passasjerer. Båten bruker omtrent tre timer fra Ålesund til hjemmehavnen på Sæbø. 
 
Glade gjester
– Hovedmålet er at gjestene skal sitte igjen med en god følelse etter å ha vært med oss på tur, sier Lillebø. Det klarte de i alle fall på testturen. Karene styrer skuta, serverer mat, selger drikke og står til disposisjon når folket om bord trenger hjelp. Underveis skal lokale ressurser utnyttes.
– Vi har knyttet til oss profesjonelle guider fra Hjørundfjord Mountain Guide. De står for guiding og sikkerhet på fjellturene våre. Videre ønsker vi å dra nytte av for eksempel Christian Gaard i Trandal, Bakketunet på Bjørke, med flere. Vi satser også på å servere mest mulig lokal mat om bord, avslutter Lillebø. Med brød fra Strands bakeri, gårdsegg fra Riise og syltetøy fra Marit Riise Olsen på skiva, skjønner vi at lokal mat er et kvalitetsstempel godt som gull. 
 
Overgangstur Sykkylven - Hjørundfjorden
Hjørundfjorden og omegn byr på flere overgangsturer av ulik lengde. En variant går fra Riksemdalen i Sykkylven til Nesdalen ved Trandal. Gjestene på denne turen gikk via Tungremstindane, som kan nås når vær, tid og snøforhold tillater det. Turen er på 18 kilometer og ca. 1200 høydemeter. På grunn av lite snø i fjellet, måtte skiene bæres til ca. 600 høydemeter. 


 15 SISTE
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag