Søkeord:  
Søk
Banner top 04.12.19

– Egg og kyllinger for klassetur

Påskeharer, kyllinger og bivokslys skal være med å finansiere klassetur for elevene ved Steinerskolen i Ålesund. Kommende helg inviterer de til påskemarked.

Aktuelt
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(03/04/2019)
Bildetekst: 4. – 6. klasse ved Steinerskolen i Ålesund har laget mye fint til skolens påskemarked, fremst fra venstre, Daniel, Magnar, Hubert og Jack. Andre rad, frå venstre, Olivia, Patrycja, Ugne Ula, Dmitrijs, Erlend, Vilde, Malte, Malthe og Jenny. Tredje rad, fra venstre, Sina, Aurora, Emilia, Sondre og Aleksander. Bakerst, fra venstre, Linda, Lorenzo, Linus og Isac.
 
. . .
 
 
– Det er kjempegøy å lage ting, stråler 6. klassingene Olivia Salicath og Jenny Røst. 
De binder påskeris pyntet med tovede egg, blomster og påskeharer. Erfaringsvis er dette svært ettertrakta produkt på markedet. Men de kan friste med mye mer. På et stativ henger masse flotte klær, og på bordet har de både påskekranser, kyllinger og fine påskeegg i kartong. 
– Vi har laget mye rart, men brukt mest tid på å støpe lys, forteller Olivia og viser oss mange fargerike produkt. Selvsagt er alle materialene miljøvennlige. Det skulle bare mangle når skolen har en miljøvennlig profil!
 
Gøy med dugnad
– Vi har det veldig gøy når vi lager ting, fortsetter Jenny. Og det blir enda mer gøy når klassen skal på tur. Det er nemlig målet for påskemarkedet.
– Vi skal samle inn penger så vi kommer oss til Trondheim, forteller elevene i 4.- 6. klasse. Målet er å besøke Ringve musikkmuseum, som har landets største samling av instrument. Der skal de også delta på verksted og lage egne instrument. Dersom pengene strekker til, blir det et besøk på Pirbadet som bonus.
Alle klassetrinn ved Steinerskolen reiser på tur hvert år. Derfor arrangerer skolen både jule- og påskemarked. Elevene lager selv det meste av tingene som selges; mye på skolen og en del hjemme. Lærere, foreldre og søsken er også med på dugnaden. 
– I vår skal 4. – 6.-klassene på en tur til Trondheim med to overnattinger, forteller lærer Silje Nøstdal Storheim. 
– Det blir kjempegøy og vi gleder oss veldig, stråler elevene idet de avslutter arbeidet for å gå til kantina. Daglig varmlunsj er en annen fordel med å være elev ved Steinerskolen, og i dag står tacoboller på menyen.  
 
 

Steinerskolen i Ålesund

Steinerskolen i Ålesund startet opp på Åse i 1987. Etter en periode på Nørvøy, flyttet skolen til Ratvikåsen. Her har de et flott uteområde og modulbaserte bygg som rommer de 72 elevene i 1. til 10. klasse.  Steinerskolen tilbyr alternativ pedagogikk tuftet på et idealistisk grunnlag. Det finnes nå over 1000 Steinerskoler i verden, hvorav 32 i Norge.
 15 SISTE
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag