Søkeord:  
Søk
Banner top 13.11.19

Ungt talent med uvanlig kombinasjon

Valthorn, gitar og sang er den uvanlige trippelkombinasjonen som 14 år gamle Jakob Sewerin håper å gjøre til levevei.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(24/04/2019)
Bildetekst: På solokonserten på Søstrene Fryd stiller Jakob Sewerin med nesten bare selvskrevne låter. På bildene her framfører han to av sine egne komposisjoner for Sigrid, da hun ble utnevnt til ålesundsambassadør rett før påske. 
 
. . .
 
Han hadde sin første solokonsert under åpninga av ungdomsklubben Vibes i Spjelkavik. Nå er Jakob Sewerin klar til å ta enda et steg videre, med solokonsert på Søstrene Fryd under The North West. Da stiller han med nesten bare selvskrevne låter!
– Jeg liker å holde på med både valthorn, gitar og sang. Det er en uvanlig kombinasjon som skiller meg fra andre, og det er derfor jeg gjør det, sier Jakob om instrumentvalgene.
 
Tre instrument
Han forteller at det var valthorn han begynte med, og etter hvert gav han seg også i kast med gitaren. I dag anser han seg som like god på begge disse instrumentene, og på toppen av det hele driver han altså også med sang.
Når Jakob skriver musikk, henter han inspirasjon fra ulike sjangre, fra soul til jazz og litt pop. Låtene framfører han ofte med hjelp av en loop station, der han gradvis legger på nye lag av instrumentering og sang.
 
Musikalske forbilder
– Jeg har hørt på jazz gjennom hele barndommen, og har alltid vært interessert i den måten å lage musikk på. Når det gjelder bruken av loop station, er det særlig Jarle Bernhoft som har vært den store inspirasjonen, forteller han.
På gitar nevner han den amerikanske jazzgitaristen Lee Ritenour som et stort forbilde, på sang er det blant anna Al Jarreau og James Ingram – og på valthorn den lokale storheten Runar Tafjord. Dessuten vil han gjerne framheve lærerne som han har hatt på de ulike instrumentene:
 
Flinke lærere
– Uten lærerne mine, hadde jeg aldri kommet dit jeg er nå! Det er Solveig Håvik, som jeg har på sang, Tor Haram på valthorn og Kjetil Strand på gitar. De er helt fantastiske! roser han.
Framtidsplanen til Jakob er først å gå musikklinja på videregående og deretter er den store drømmen å komme inn på Berklee College of Music i Boston.
Men først kan altså 14-åringen oppleves solo på Søstrene Fryd, i full pakke med tre instrument, loop station og egne låter.
 15 SISTE
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
annonse   
Indremisjon
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag