Søkeord:  
Søk
Banner top 15.01.20

Vil male historisk bymotiv på veggen

Sameiet Brunholmgata 3 har en stor og tom endevegg på 3a. Der vil de gjerne ha malt et historisk ålesunds-motiv, fra tida før bybrannen.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(24/04/2019)
Bildetekst:Styret i Sameiet Brunholmgata 3 drømmer om å få dekka denne nakne veggen med et stort maleri med et historisk motiv fra Ålesund, fra tida før bybrannen. Stillasmontering AS sponser med stillas og maling, og nå etterlyser de en kunstner som har lyst å skape en ny attraksjon i Ålesund. På bildet, f.v. Liv Fiskaa og Terje Myrhaug (leder) i sameie-styret og styreleder i Stillasmontering, Jan Ole Strand.
 
. . . 
 
 
Hele Brunholmgata 3 er for tida under renovering og oppussing. Midt i prosessen kom styreleder i sameiet, Terje Myrhaug, til å tenke på at det hadde vært fint å gjøre noe spennende med den nakne endeveggen – noe som både byens befolkning og turistene vil sette pris på.
– Ålesund by har en fantastisk historie, men det er bare det som handler om jugendstilen og tida etter bybrannen, som man kan se og oppleve. Den viktigste delen av byens historie, det som Ålesund er grunnlagt på, nemlig fisket og skipsfarten slik det foregikk på 1800-tallet, det finnes det ikke noe motiv av i byen, sier Myrhaug.
 
Fiskerihistorisk motiv
Så hvorfor ikke male et stort, historisk motiv som viser noe av hvordan det så ut i fiskeribyen Ålesund før bybrannen? tenkte Myrhaug. Det ville passe perfekt på Brunholmen, der det i si tid gikk for seg lasting og lossing av (klipp-)fisk i stor stil:
– Klippfisken ble heist fra de store sjøbuene og ned i føringsbåter som bragte den med ut til de store båtene ute på fjorden, som så tok den med seg ut i verden, først og fremst til Spania, forteller han entusiastisk.
Like entusiastisk må han ha vært overfor styret i sameiet, som tente på ideen om å gjøre veggen om til en fiskerihistorisk attraksjon.
 
Søker kunstner
Nå er ikke sameiet i Brunholmgata 3 velholdne nok til å betale markedspris for et så stort kunstverk, men Myrhaug håper at noen vil synes det er stas å få sette navnet sitt på noe som vil vekke mye oppmerksomhet og forhåpentlig glede både ålesundere og andre i mange år framover. Noen kroner har de dessuten å bruke på formålet – i tillegg til at de får materiell støtte fra Stillasmontering AS, som står for oppussinga av Brunholmgata 3.
 
Støtte fra stillasfirma
Da Myrhaug nevnte planene om et stort, historisk veggmaleri for styreleder og «controller»/økonomiansvarlig i Stillasmontering, Jan Ole Strand, fikk han entusiastisk støtte:
– Strand må være veldig historisk interessert, for han tilbød å stille med både stillas og maling, helt gratis! Det er jo bare fantastisk, utbryter Myrhaug gledesstrålende.
Jan Ole Strand, som ikke en gang er ålesunder, men stordaling(!), synes det er stas å få være med å støtte et slikt stunt:
– Vi driver rehabilitering og oppussing på flere bygg i området, blant anna på Hotel Brosundet. At vi kan få være med å legge til rette for at ålesunderne kan få en ny og spennende attraksjon på Brunholmen, er bare hyggelig, sier Strand.
 15 SISTE
  15. januar 2020
  8. januar 2020
  18. desember 2019
  11. desember 2019
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019
  6. november 2019
  30. oktober 2019
  23. oktober 2019
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag