Søkeord:  
Søk
Banner top 16.10.19

Spreke små på tur

Gjengen i Barnas Turlag er ikke pyser. Hele 57 små og store trosset varsel om vind og regn for å bestige Storhornet på Vigra. Innsatsen ble belønnet med flott utsikt, leik i fjøra, pølser og sjokolade i godt selskap.

Aktuelt
Tekst Linda Bakken   
Foto Linda Bakken   
(08/05/2019)
Bildetekst: 57 turglade trosset været og koste seg under fjell- og fjøretur på Molnes. Her ved lunsjrast i Bårevika.
 
. . .
 
Ålesund og Sunnmøre Turistforening(ÅST) har egen avdeling for de minste. Gjennom Barnas Turlag ÅST, tilbys alt fra kveldsmatturer til overnattingsturer tilpasset de yngste medlemmene. Nytt i Uka ble med på en frisk tur fra Rota idrettsanlegg til Storehornet (122 m. o . h.) på Molnes, med retur langs storhavet.

 

Været ingen hindring

-     Værvarselet er dårlig, så det blir muligens litt frafall, mente Monica Alnes kvelden før fjell- og fjøre-turen. Der tok turlederen feil. Samtlige påmeldte møtte opp ved Rota, godt rustet med støvler, regnklær og pølser på termos grunnet bålforbudet. Snart snirklet følget seg som en fargerik slange oppover lia.

Noor Angelica Ness Akhtari (3,5) danner baktropp sammen med mamma Linn Cesilie Ness.

-     Vi prøver å få med oss de fleste turene, smiler mammaen. Det er tydelig at Noor Angelica er vant til å være på tur, for de små føttene vil helst gå alle bakkene selv. Og med litt ekstra motivasjon, er den fem kilometer lange turen overkommelig.

 

Turer for alle

Barnas Turlag arrangerer en rekke turer gjennom året. Noen turer er korte kveldsmatturer i nærområdet, andre er lengre turer med eller uten overnatting. De fleste langturene blir fulltegnet på forhånd, og slik var det også for fjell- og fjøreturen på Molnes.
Dette pleier å være en populær tur, forteller turleder Alnes. – I år måtte vi si nei til flere, og vi ble jo litt skeptiske når den lange finværsperioden plutselig ble avløst av regn og skodde. Men denne gjengen er frisk og sporty, smiler hun.

Heldigvis holdt tåka seg på avstand akkurat da gjengen nådde toppen av Storehornet. Dermed kunne alle nyte utsikten mot havet. Etter tre kilometer på tur i høyden, var mange små bein glade for å vase rundt på sanden i Bårevika. Men når vasing ble til vassing og regnet høljet ned, fikk lunsjpausen en kjapp overgang til pakking, vendereis og hjemtur.

 

God start for turglede

Vi tåler mye vær og vind, men det er måte på hvor våte vi vil være! Uansett var både små og store enige om at turen var super, og mange har allerede meldt seg på neste tur. Barnas Turlag arrangerer tur til fottur til Liavarden i Stranda 19. mai og telttur til Grytavatnet senere i måneden. Det går slag i slag gjennom hele året fram til adventsturen til Rollon-hytta første søndag i advent. En god rekrutteringsarena for ferske fjellfolk.


15 SISTE
  16. oktober 2019
  9. oktober 2019
  2. oktober 2019
  25. september 2019
  18. september 2019
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
annonse   
SIT stilling
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag