Søkeord:  
Søk
Banner top

Ålesundsjenta Camilla Sunde med superkontrakt i USA

Det skjer store ting i USA. Verdens største plateselskap, Universal Music Group, har signert platekontrakt med den talentfulle Milla Sunde og hennes bandprosjekt The Green Children. I følge bandets hjemmeside kan vi vente oss en storstilt utgivelse senere i år.

Aktuelt
Tekst Lars Berg   
(17/09/2008)
Sammen med sin engelske makker, Tom Bevan, har Milla – eller Camilla som hun egentlig heter – tatt den amerikanske platebransjen med storm og sikret seg internasjonal storkontrakt med plategiganten Universal Music Group. Navnet på prosjektet, "The Green Children", stammer fra et engelsk folkeeventyr fra 1200-tallet.
 
Sunnmørsk "look"
Milla Sunde er datter av den kjente forretningsmannen Olav Nils Sunde, som blant annet eier Color Line og er en av Norges rikeste menn. Hun trådde sine barnesko i Ålesund, og bandet bruker den vakre sunnmørske naturen aktivt i promoteringen av musikken. På hjemmesiden kan man lese følgende: "Ålesund omgis av en veldig dramatisk natur som alltid har hatt stor betydning for Millas kreative arbeid." Gruppa har også laget en poetisk promoteringsfilm der arkitekturen, naturen, dyrelivet og kulturen på Vestlandet beskrives.
 
Nobelprisvinner på laget
Duoen har, ifølge amerikansk media, valgt å kalle den nye platen for "Enpower", som kan oversettes med å "gi styrke". Tittelen kan sees i sammenheng med bandets sterke humanitære engasjement, et engasjement som strekker seg langt utover det man kan forvente av to musikere. Milla og Tom har blant annet startet hjelpeorganisasjonen "The Green Children Foundation" i tett samarbeid med nobelprisvinneren Muhammad Yunus.
"The Green Children Foundation"-prosjektet gjennomsyrer alt duoen foretar seg. Helt siden starten i 2006 har målet vært å nå verdens ungdom for å øke bevisstheten om fattigdom, dårlig helsestell og mangel på utdanning. Blant annet vil inntekter fra CD-salget gå til utdanning og helsestell for fattige i India og Bangladesh, i samarbeid med Yunus og Grameen Bank.
 
Synger om mikrokreditt
Milla Sunde, som er datter av Anne Sidsel og Olav Nils Sunde, møtte Tom Bevan mens de gikk på Paul McCartney-skolen i Liverpool. De to engasjerer seg sterkt i mikrokredittbevegelsen som Nobelprisvinner Yunus står i spissen for. De har blant annet skrevet låten "Hear Me Now", som tar for seg den enorme innvirkningen mikrokreditt har hatt for millioner av verdens fattigste.
Nylig har "The Green Children" også gitt ut innsamlings-CD-en/-DVD-en "Hear Me Now". Ifølge bandet selv har den solgt hundre tusen eksemplarer i Norge, blant annet gjennom butikkene til Reitangruppen, og samlet inn nesten tre millioner kroner. Pengene har gått til å starte en øyeklinikk i Bangladesh, hvor nesten to million mennesker er blinde på grunn av den lett helbredelige øyesykdommen grå stær. Klinikken åpnet i 2008 og har allerede hjulpet tusener av mennesker.
 
Stjernehjelp
Duoen er nå i Los Angeles for å fullføre sin amerikanske debutplate sammen med stjerneprodusenten Stuart Brawley, som er mest kjent for å ha jobbet med superstjernen Michael Jackson.
Milla Sunde var dessverre ikke tilgjengelig for kommentar til denne reportasjen.
 15 SISTE
  Oppd(r)ag Hjørundfjord...
  Til enorm hjelp
  Ekstrakonsert for Bymi...
  Noen får nye sko, Kari...
  Styringsgruppa har lan...
  Sunnmørsk mat fra havd...
  Fortsatt usikkert når ...
  Høyaktuelt skredkurs
  Maskemaking i jugendst...
  Frister med Pool Party
  Jod-tabletter på plass...
  Seks NAV-kontor blir t...
  Kygo spiller inn musik...
  Travel, engasjert og ...
  - Bør stoppe barnehage...
annonse   
Frist LM
annonse   
Annonsere i nytt i uka
annonse   
Nytt i Uka Forlag