Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Blogger om sin egen Twitter-liga

«Brannmannen» gir umiddelbar assosiasjon til et yrke. Når man legger til at ordet blir brukt først i en blogg, tenker man gjerne at én mann skal fronte denne profesjonen.

Aktuelt
Tekst Maria Nerhus   
Foto Maria Nerhus   
(19/12/2017)
Bildetekst: Fra sofaen på Emblem kan Per Gunnar Hamnøy nå verden rundt med bloggen sin, med navn «Brannmannen». Det kommer ikke av yrkesvalg, men av fotballklubbtilhørighet.
 
. . . 
 
Men, slik er det ikke. Bloggen «Brannmannen» føres i pennen, eller ved tastaturet, av Per Gunnar Hamnøy. I vår startet han å skrive om sine observasjoner og tanker om de lokale fotballrundene, med særlig utgangspunkt i lokalklubben Emblem sitt A-lag. Positive tilbakemeldinger lot ikke vente på seg – særlig ikke via Twitter. På denne arenaen skal man altså skjønne at ligaspill i herrefotballen er viktig!
– Så ballet det litt på seg og jeg tenkte at det hadde vært artig å organisere de ukentlige innleggene via en blogg, forteller Per Gunnar Hamnøy om høstens oppstart av egen blogg.
 
Tidlig favorittlag
Bloggnavnet handler da selvsagt om hans kjærlighet til Sportsklubben Brann. Påvirkningen av favoritt-fotballag kom etter videregående på internatskolen Vestborg på Stranda, hvor mange medelever var fra Bergen. 
– Man var liksom ikke AaFK-tilhenger på 80-tallet, og da de rykte opp, var det ikke aktuelt å skifte klubb! Men jeg har hatt sesongkort på Color Line, altså, smiler Hamnøy. 
Fotball har vært idretten siden barnsben av, og han trenger ikke elitedivisjon for at spillet skal bli interessant. Hans egenkomponerte Twitter-liga gir prov på at lokalt divisjonsspill kan være vel så interessant.

En positiv snert
– Jeg prøver å være snill og positiv. Det være seg bortsett fra RBK – de ser jo bare svart-hvitt, smiler Per Gunnar Hamnøy i sofakroken. Her hvor han gjerne har laptopen på fanget mens han skriver i vei. Den forholdsvis ferske bloggeren syns innleggene skal stikke litt, særlig mot naborival Blindheim, men det skal ikke gå for langt.
Inspirasjon til innleggene får han ved å følge lokal media og informasjon via nettsider. Så prøver han å lage egne vinklinger. De humoristiske skråblikkene har han fått mange positive tilbakemeldinger på.
– Dette er ikke noe jeg kan, jeg vet ikke en gang hvor jeg henter ut lesertall og slikt. Men det mest leste innlegget fikk over 2.500 lesere, og det er jo artig, forteller bloggeren Per Gunnar Hamnøy – til vanlig lærer på Møre ungdomsskule.
 15 SISTE
  Takkar av etter 50 år...
  Forsiktig sjukehus-opt...
  Utbygger sjokkert over...
  – En ansvarsfraskrivel...
  Opplevelsesturer i urø...
  – Skal ikke være for p...
  Storås på Sulabakk fei...
  Halve Julien havnet i ...
  Adventstid med alvestr...
  Ingen bønn; AaFK ikke...
  Offensiv satsing for b...
  På innsida av skrivest...
  Byvandreren er blitt 8...
  Fikk ja etter åtte for...
  23 551 har vært på Sti...