Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  -Kjærligheten skal seire
  – Brosundtunellen må komme først
  Frp vil ha eget mobbeombud for Ålesund
  Jugendfest med lokale attraksjoner

Snart 40 år med dyra i fokus

Borgund Dyreklubb åpner for årets første dyreklubbsøndag 28. januar. Det er Borgund sokneråd som driver klubben og en dyreklubbsøndag med dyrestell må vel sies å være en utmerket måte å holde hviledagen hellig på. Hellig betyr jo, som de fleste sikkert vet, ren.

Aktuelt
Tekst Jon Henriksen   
Foto Jon Henriksen   
(24/01/2018)
Bildetekst: Rebekka og hanefar Tweety har full kontroll.
 
. . .
 
Dyreklubben lever i beste velgående og har blitt en populær mulighet til nærkontakt med dyr av mange slag. I fjor fikk de helse- og velferdsprisen fra Ålesund kommune, for å ha spredd glede, gode opplevelser og lærdom til store og små.
En søndag hver måned er det mulig å ta turen til Borgundgavelen for trivelige dyriske hendelser. Der byr de på mange forskjellige aktiviteter. Barna kan få prøve seg som ryttere, kose med mange av dyra og mye annet. Medlemmer, ansatte og andre frivillige er med under arrangementene, så folk og dyr er i trygge hender. 
 
Nærkontakt
Alle som besøker klubben har altså muligheten til å komme helt inn på dyra. Og dyr har de mange av. Hester, haner, høner, griser, kaniner, fugler, katter og flere til. De som besøker klubben får lære om dyr og dyrestell. Til daglig er det medlemmer, barnehager, skoleklasser og barn og unge med spesielle behov som er i samspill med dyra. 
 
Ned- og opptur
Drifta av klubben har hatt sine utfordringer, og i 2016 så det stygt ut for videre drift. Men en rekke bedrifter og personer tok et samlet tak i utfordringene og sørget for en omfattende oppgradering av denne spesielle bondegården midt i Ålesund. Aksjonen var særdeles vellykket og Borgund Dyreklubb ser lyst på fremtiden.
 
For alle
I dag er det Rebekka Kolvik som er daglig leder, og hun tar varmt imot oss på en noe kjølig vinterdag. Rebekka forteller at barnehagen fra Borgund Menighet daglig kommer for å mate grisene. Både ungene og grisene tar dette på det største alvor. Hvem som helst kan besøke klubben, og for å hjelpe litt til med driften ser de gjerne at folk legger igjen en liten 20-kroning i kassa.  15 SISTE
  -Kjærligheten skal sei...
  – Brosundtunellen må k...
  Frp vil ha eget mobbeo...
  Kolvikbakken foreslått...
  Plastrydding med Miljø...
  Satser på julebad 2020
  – La private få bygge ...
  Jernet strømmer inn ti...
  Dette er tilbudet eldr...
  Blir Pape (19) AaFKs n...
  - Arbeidet for «Plastf...
  Sommer i nordvest
  Frykter for sjøsikkerh...
  – Vi blir motarbeidet ...
  Nå blir det regnbuefes...