Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – AutoPass blir ikkje dyrare!
  Lover nye skoler og idrettshall
  Har sett seg lei på hundebæsj: – Søren, at det ska...
  Regnbuebarn til Parken

Snart 40 år med dyra i fokus

Borgund Dyreklubb åpner for årets første dyreklubbsøndag 28. januar. Det er Borgund sokneråd som driver klubben og en dyreklubbsøndag med dyrestell må vel sies å være en utmerket måte å holde hviledagen hellig på. Hellig betyr jo, som de fleste sikkert vet, ren.

Aktuelt
Tekst Jon Henriksen   
Foto Jon Henriksen   
(24/01/2018)
Bildetekst: Rebekka og hanefar Tweety har full kontroll.
 
. . .
 
Dyreklubben lever i beste velgående og har blitt en populær mulighet til nærkontakt med dyr av mange slag. I fjor fikk de helse- og velferdsprisen fra Ålesund kommune, for å ha spredd glede, gode opplevelser og lærdom til store og små.
En søndag hver måned er det mulig å ta turen til Borgundgavelen for trivelige dyriske hendelser. Der byr de på mange forskjellige aktiviteter. Barna kan få prøve seg som ryttere, kose med mange av dyra og mye annet. Medlemmer, ansatte og andre frivillige er med under arrangementene, så folk og dyr er i trygge hender. 
 
Nærkontakt
Alle som besøker klubben har altså muligheten til å komme helt inn på dyra. Og dyr har de mange av. Hester, haner, høner, griser, kaniner, fugler, katter og flere til. De som besøker klubben får lære om dyr og dyrestell. Til daglig er det medlemmer, barnehager, skoleklasser og barn og unge med spesielle behov som er i samspill med dyra. 
 
Ned- og opptur
Drifta av klubben har hatt sine utfordringer, og i 2016 så det stygt ut for videre drift. Men en rekke bedrifter og personer tok et samlet tak i utfordringene og sørget for en omfattende oppgradering av denne spesielle bondegården midt i Ålesund. Aksjonen var særdeles vellykket og Borgund Dyreklubb ser lyst på fremtiden.
 
For alle
I dag er det Rebekka Kolvik som er daglig leder, og hun tar varmt imot oss på en noe kjølig vinterdag. Rebekka forteller at barnehagen fra Borgund Menighet daglig kommer for å mate grisene. Både ungene og grisene tar dette på det største alvor. Hvem som helst kan besøke klubben, og for å hjelpe litt til med driften ser de gjerne at folk legger igjen en liten 20-kroning i kassa.  15 SISTE
  – AutoPass blir ikkje ...
  Lover nye skoler og id...
  Har sett seg lei på hu...
  Blir nektet møte med p...
  Klare til å åpne døren...
  Fire år med salg av lo...
  Flisnes får sin første...
  «Som å stå i tett tåke...
  En verdensvant barneha...
  – Det er så mye som sk...
  Ønsker økt aktivitet i...
  – Den største forandri...
  – Yrkesfag er best!
  Takkar av etter 50 år...
  Forsiktig sjukehus-opt...
annonse   
TransProvence