Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  11. september 2019
  4. september 2019
  Får medalje: Deltok i Tysklandsbrigaden
  Spreke små på tur

Kokkekamp med stort engasjement

Lekre og delikate retter ble framstilt med stor iver da niendeklassingene på Spjelkavik ungdomsskole hadde finale i kokkekamp.

Aktuelt
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(08/05/2019)
Bildetekst: Intens konsentrasjon i sluttminuttene før rettene skal leveres på dommerbordet.
 
. . . 
 
Hovedrett med kylling og forrett med torsk eller laks, med valgfrie ingredienser til. Det var finaleoppgaven i kokkekampen på Spjelkavik ungdomsskole. Oppgava ble løst med stor variasjon, og alt så delikat ut og smakte fortreffelig.

Mat- og helselærer Lars Åkre forteller at da det i år ikke ble noe av kokkekampen som Klippfiskakademiet og Borgund videregående skole har arrangert på alle ungdomsskolene i Ålesund de siste åra, bestemte de seg for å arrangere sin egen kokkekamp på Spjelkavik ungdomsskole.

 

Klasse mot klasse

Først ble det avholdt interne kokkekamper i hver av de sju niendeklassene, både i forrett og hovedrett. I finalen på fredag konkurrerte så klassevinnerne mot hverandre, ett forrett- og ett hovedrettlag fra hver klasse, med to elever på hvert lag. (Men den ene klassa måtte dessverre melde frafall på grunn av tentamen.)

 

Hjemmetrening

Underveis i prosessen har elevene også hatt teori om råvarene, og Åkre forteller om et stort engasjement:

– Vi hører de snakker om kokkekampen i friminuttene, og flere av elevene har øvd seg på finalrettene hjemme. Det er veldig kjekt.

 

Vanskelig valg

Nytt i Ukas utsendte heldiggris av en bladfyk fikk smake på rettene og lot seg imponere både av smak og estetikk – men var sjeleglad for at han ikke skulle dele ut karakterer på rettene. De tre matfagelevene fra Borgund videregående som var hyra inn for å være dommere, må ha hatt en fortreffelig formiddag – men å velge vinnerne må ha vært fryktelig vanskelig!
15 SISTE
  Får medalje: Deltok i ...
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort en...
  Dronningen kommer!
  Semifinale i straffesp...
  Å skrive ned det mormo...
  - Det finnes gode grun...
  Vil male historisk bym...
  Høytidelig russedåp
  Ungt talent med uvanli...
  – Alkolås er fremtiden
  Kjek(a)os i Langevåg
  – Positiv lederskap gi...
  Stenges igjen neste vi...
  – Egg og kyllinger for...