Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

20 KJAPPE: Vil være grei og snill

Hvem: Frank Mathiesen, 42 år, gift med Siri. Tre barn.
Hva: Keepertrener, og tidligere mangeåring keeper i AaFK.
Hvor: Aalesunds Fotballklubb

AaFK
Tekst Bjørn Fugelsø Nilssen   
Foto Bjørn Fugelsø Nilssen   
(16/03/2011)
Hva er du opptatt av akkurat nå?
– Å skaffe ny keeper! Vi er flere som jobber med saken, og mye av dagene går med til dette. Det er alltid vanskelig å skaffe gode keepere, og det blir ikke enklere rett før seriestart. Det var virkelig synd med skaden til Ole Christian, men vi skal nok komme i mål med dette før seriestart.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom historien?
– Det er mange gode, og hjulet er nok en selvfølge å ta med. Det har hjulpet mange mennesker til et lettere liv. I nyere historie var penicillinet banebrytende for menneskenes helse.

Hvilken film så du sist du var på kino?
– For ikke så lenge siden var fruen og jeg, svigerfar, yngstesønnen Vetle og kompisen Tor og så animasjonsfilmen ”To på rømmen”. En veldig bra film, og vi var fornøyde og koste oss alle sammen. God underholdning for hele familien.

Hva er din største teateropplevelse?
– Jeg så for noen uker siden S-M-XLs ”Takk for sist”. Jeg har sett dem flere ganger tidligere, og jeg koste meg stort også denne gangen. Meget bra! Så var jeg i London for rundt fem år siden og så musikalen ”We will rock you”. Vi hadde gode stoler, og jeg skulle bare nyte det hele, men alt etter første strofe satt jeg ytterst på stolsetet i begeistring. En mektig opplevelse!

Hvilken bok ligger på nattbordet?
– Der ligger ei eventyrbok, som jeg liker å kalle den: ”Hev Titanic” av Clive Cussler. Det er lett og god lektyre, synes jeg. Jeg er ellers periodeleser, og foretrekker krim og spionromaner, av for eksempel Ludlum og Larsson.

Favorittmusikk?
– Det er variert, men jeg er ikke altetende. Av utenlandsk musikk liker jeg U2, Queen og Coldplay. Det er også mye god norsk musikk, som John Olav Nilsen & Gjengen, Vamp og Postgirobygget. Sistnevnte var jeg så heldig å få oppleve på ”Kick Off” i Sunnmørshallen sist helg.

NRK, TV 2 eller TV Norge?
– Det er både TV 2 og NRK, men med hovedvekt på TV 2. Ser mest nyheter, sport og krimserier, som for øvrig begge kanaler er gode på. Også ”4-stjerners middag” på TV Norge får jeg som regel med meg.

Er du ofte på Facebook?
–Tja, mellom fire og åtte ganger per uke. Er som regel innom for å gratulere folk med dagen, og kommer også med ei god historie innimellom. Et fint medium som jeg sent ble med på. Venneforespørslene haglet inn fra tidligere fotballspillere, og jeg holder nå kontakten med flere, både vennskapelig og faglig.

Hvilken politiker har du mest sans for?
– Jonas Gahr Støre. Han fremstår som rolig, tydelig og det er lett å forstå hva han sier. Dermed hører man på ham når han snakker, rett og slett.

Bør Norge bli republikk?
– Nei, absolutt ikke, og i alle fall ikke nå. Kongehuset gjør en kjempejobb for nasjonen, der de blant mye annet stiller opp på arrangementer, er engasjerte og ikke minst folkelige. Det så vi seinest under VM på ski i Oslo. Tror ikke Johaug ville fått en like god klem av Dronning Elizabeth…

Jens, Erna, eller Siv?
– Definitivt Jens. Han står meg politisk nærmest.

Bruker vi for mye eller for lite av landets oljepenger?
– Det spørs hvordan vi ser på det. Det blir å sette dagens behov opp mot mulighetene til å sikre fremtidens velferd. Jeg synes nok egentlig at vi burde ta oss råd til å oppgradere skoler, eldreomsorg, sykehus og infrastruktur. Det må da være mulig å balansere dette?

Er den globale oppvarmingen menneskeskapt?
– Ja, det tror jeg bestemt. Om det kan gjøres noe med, er jeg mer usikker på. I Norge har vi jo dette på dagsorden, og vi er heller ikke flere innbyggere enn at vi klarer å tilpasse oss. Vi har vært flinke til å innføre holdninger mot forurensing, men innsatsen vår blir likevel bare en dråpe i havet. Jeg var nylig i Vietnam, og med sine nitti millioner innbyggere fordelt på et areal mindre enn Norge, har ikke slike land miljøvern i tankene i det hele tatt. Vi har en lang vei å gå, dessverre.

Favorittreisemål?
– Jeg har fått et nytt et. Som nevnt var jeg i Vietnam før jul, i hele fire uker, og jeg vil gjerne tilbake dit. Ellers er jeg glad i Praha, som jeg har besøkt flere ganger, og ikke minst Bjørnsund, der litt av røttene mine stammer fra. Et idyllisk sted med alle værtyper. Hytta på Sjøholt må også tas med.

Hvordan ser drømmedagen din ut?
– Den begynner på hytta med en god felles frokost og hele familien til stede. Så går vi fjelltur i flott sunnmørsvær, enten det er sommer eller vinter. Vel tilbake tilbereder vi middag på ”samsen”, og som vi godt kan fortære utendørs. Kvelden avsluttes med peiskos, fremdeles utendørs, og gjerne med noen gode glass rødvin og en effektiv myggstift.

Favorittmat?
–Mye! Jeg er glad i en god biff, men i uka er det husmannskost som gjelder, og det setter jeg stor pris på. Når det skal lages noe ekstra godt, gjerne med gjester, ender vi som regel opp med ulike typer fisk. Lutefisk, bacalao, ovnsgratinert klippfisk og sushi.

Hva kunne du tenkt deg å lære?
– Jeg var stor i kjeften en gang, og endte opp med å få en gitar i 40-års gave. Den står foreløpig som en pyntegjenstand på stua, ubrukt. Tidsnød, manglende talent og musikalske evner har gjort dette vanskelig for meg, men jeg har likevel et håp om å komme i gang i fremtiden.

Hva er det mest unødvendige du eier?
– En batteridrevet nesehårfjerner, som jeg bare har brukt én eneste gang. Av alle ting kjøpte jeg den på en nettauksjon, så jeg trodde nok det var en lur ting å anskaffe.

Hvem er tidenes viktigste person?
– En ting er i hvert fall sikkert, det har vært mange av dem. Kriteriet må være at personen har hatt stor betydning for mange mennesker. Nelson Mandela og Gandhi er gode eksempler.

Hva er meningen med livet?
– Å leve et godt og innholdsrikt liv sammen med familie og gode venner! Ellers sier jeg som Kardemommeloven, man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil. Bortsett fra å rape, prompe og banne da, som vi sier til barna…
15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...