Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

Nytt i Uka lanserer AaFK-karakterboka

Hver måned gjennom hele seriesesongen vil Per Rich Hunstad kåre månedens AaFK-lag for Nytt i Uka.

Sport
Tekst Kenneth Kamp   
Foto Kenneth Kamp   
(30/03/2011)
BILDETEKST: MED KARAKTERBOK: Nytt i Uka vil styrke satsinga på AaFK, og Per Rich Hunstad skal bruke terningkast for å kåre månedens lag. – Det er en enorm interesse for AaFK, og dette er en satsing som har vært sterkt etterspurt av våre lesere, sier redaktør Eldar Berg (bildet).

– – –
 
Når Per Rich Hunstad og Nytt i Uka nå går i gang med å kåre månedens AaFK-lag, er dette trolig en ekte nyskaping i norsk fotballjournalistikk:

– I stedet for å gjøre som andre aviser og gi karakter etter hver kamp, har vi valgt å gi spillerne karakterer for innsatsen gjennom en hel måned. Dette mener vi vil gi en riktigere og mer rettferdig karaktersetting, og disse karakterene vil så brukes til å kåre månedens lag, sier redaktør Eldar Berg.

Ærlig og oppriktig
Både de enkelte spillerne og laget som helhet vil få terningkast av Per Rich Hunstad. For at ikke karakterene skal oppleves som tilfeldige, vil han også utstyre dem med en saklig begrunnelse.

– Hver eneste karakter vil bli et uttrykk for Per Richs ærlige og oppriktige vurdering av spillerne, påpeker redaktøren.

Lang erfaring
Per Rich Hunstad har mer enn ti års erfaring med spillerbørskarakterer fra VG. Som D-trener har han også Norges høyeste trenerutdannelse, og han har 15 års erfaring som trener. Dermed skulle Nytt i Ukas nye karakterbok være i de beste hender:

– Per Rich vil selvsagt fortsette med sin faste AaFK-kommentar, som er en spalte vi vet blir både lest og diskutert av mange. Vi vil også fortsette med den populære Entusiastprisen, men det er en enorm interesse for AaFK, og vi har mottatt sterke ønsker om at vi styrker satsinga på AaFK-stoff og at vi begynner med en eller annen form for karaktersetting. Ved å kåre månedens lag på den måten vi nå vil gjøre, vil vi innfri disse ønskene, mener Eldar Berg.

Kun seriekamper
Siden det bare har vært spilt én seriekamp i mars, er denne aller første månedens AaFK-lag basert kun på denne kampen. I resten av sesongen vil imidlertid karakterene settes på grunnlag av alle seriekamper som er spilt gjennom måneden, både hjemme og borte. Cup- og andre kamper blir ikke regnet med i karakterboka, og for den enkelte spiller, teller bare kamper med mer enn 20 minutter innenfor normal spilletid.
 
Selve karakterboka finner du på side 14 i papiravisa, som du finner i digital versjon øverst til høyre på hjemmesida vår. (Trykk "Les ukens papirutgave på nett, og gå deretter direkte til side 14 eller bla deg gjennom sidene ved å trykke på "neste". Trykk på sida for å lese den.)15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...