Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

Kjetil Rekdal er på feil kurs

Om 2011-laget
”Er det ikke snart på tide å legge disse navnene bak seg? De har alle valgt å spille for andre klubber i 2011...”

Aktuelt
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(06/04/2011)
Hvor lenge skal vi lese om snøen som falt i fjor? Anders Lindegaard, Tor Hogne Aarøy, Alex Mathisen og Johan Arneng er snøen jeg tenker på. I overført betydning om du skulle tro noe annet.

Jada, Anders Lindegaard var kanskje eliteseriens beste keeper i 2010. Jada, Tor Hogne Aarøy hadde kanskje sin beste sesong noensinne. Lagets toppscorer, og også særdeles viktig ved defensiv dødball. Jada, Johan Arneng, med sin rutine og lederegenskaper, var en fremtredende lagkaptein. Og jada, Alex Mathisen, til tross for varierende prestasjoner, var også en spiller som til tider var en såkalt målgarantist. 

Men trener Kjetil Rekdal. Hr. Rekdal. Gagner det noen av årets spillere at han til stadighet må nevne hvor mye han savner disse fire? Er det ikke snart på tide å legge disse navnene bak seg? De har alle valgt å spille for andre klubber i 2011, og dermed er de jo helt uaktuelle for årets AaFK-lag. Og fordums helter kan ingen gjøre noe med. Nåværende imidlertid – det er de som må få støtte, fokus og tillit. Ikke minst fra treneren.  

Siste skanse.
Se på keeper Sten Grytebust for eksempel. Det er vel ingen som er i det minste tvil om at han vet at han har en tøff oppgave med å erstatte Anders Lindegaard. Kanskje kunne han ha gjort ting annerledes da Vålerenga scoret 2-0 målet, men ellers spilte han jo mer enn godkjent i en kamp hvor motstanderen rullet opp det ene angrepet etter det andre. Fortjente han derfor å lese at treneren etter kampslutt måtte fortelle hele Norge at den spilleren han har erstattet, ikke spilte mot Vålerenga.

Ville forresten kampbildet på Ullevål stadion vært noe annerledes hvis keeperen het Lindegaard og ikke Grytebust? Selvfølgelig ikke.

Spydspiss. Og se på Solomon Okoronkwo. I sin debutkamp hadde han en helt håpløs kamp alene på topp. Taktikken fra Vålerenga sin side var høyt og aggressivt press på AaFK sin banehalvdel, og det lyktes de med. Dermed fikk AaFK sjelden eller aldri tid og ro til å bygge opp sitt eget spill. Og når de en og annen sjelden gang fikk det nødvendige rommet, så vi altfor ofte at det ble slurvet. Altså feil adresse på pasningene. Da sier det seg selv at det er vanskelig å komme til avslutninger. Eller i det hele tatt å skape noe i nærheten av en målsjanse.
Er det virkelig noen som tror at det hadde vært noe særlig annerledes om Tor Hogne Aarøy hadde spilt? Sannelig skal en være ganske så naiv eller enfoldig hvis en tror det. Likevel måtte treneren trekke frem Tor Hogne Aarøy. Likevel måtte treneren nevne at Tor Hogne Aarøy ikke spilte mot Vålerenga.

Og om det ikke skulle være nok å snakke om eks-spillere, måtte han også gi et lite ekstra stikk til sine spillere og andre folk rundt klubben. – Kom ned på jorda. Medalje i 2011 er helt urealistisk. Kanskje må vi kjempe om å unngå nedrykk, var det klare budskap fra en tydelig skuffet og frustrert Rekdal.

Feil fokus. Jeg må ærlig innrømme at det forbauser meg at Kjetil Rekdal gikk så kraftig og ikke minst så negativt til verks. Kampen hjemme mot Fredrikstad ble spilt under helt håpløse værforhold, og det er jo ingen hemmelighet at mange sentrale spillere var opptatt på annet hold i dagene før Vålerenga-kampen. Selvfølgelig er dette ingen direkte unnskyldning eller forklaring for at begge endte med tap, men at det kan ha hatt en indirekte påvirkning på både prestasjoner og resultat er ikke helt usannsynlig. Derfor burde Kjetil Rekdal være den første som stod oppreist, og ikke den første som stilte seg i hylekoret. For det gjorde han. Og det var skuffende.

Merkelig. Forbausende var det også å oppleve at Sander Post fikk spille mot Vålerenga. Nykommeren ble kastet utpå da det gjenstod 30 minutter. Helt uforberedt, og helt uten kjennskap til medspillere og eget lag. Hvor mange ganger Kjetil Rekdal har klaget sin nød fordi så mange spillere var fraværende på grunn av landskamper vet jeg ikke, men få er det ikke. Var Sander Post mer forberedt enn disse? Det er vel heller tvilsomt.

Mot Fredrikstad hadde han et meget positivt innhopp da han fikk spille de siste 30 minuttene. Men mot Vålerenga ble Christian Myklebust sittende på innbytterbenken i hele kampen. Ikke så lett å forstå akkurat det heller.  

Søndag er Haugesund motstander på Color Line stadion. Da må Kjetil Rekdal spille på lag med sine egne. Intet hadde vært bedre, spør dere meg.


15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...