Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Fortviler over nestenulykker i Blindheimsgeilane
  Plastsjokket
  100 programinnslag til inspirasjon for alle
  Pop-up som provoserer

Flere hakk bedre enn Haugesund

Om Barrantes:
”Forbausende fordi en motstander som Haugesund hjemme på Color Line stadion er en motstander som ville ha passet utmerket til en spillertype som Barrantes.”

Aktuelt
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(13/04/2011)
BILDETEKST: HJEMMEDEBUT: Sander Post viste mye positivt mot Haugesund, men scoringen manglet. Bak kan vi skimte Peter Orry Larsen, som hadde fått kapteinsbindet i denne kampen. 
 
– – – 
 
Med all respekt. Men når Haugesund-trener Jostein Grindhaug mente at de burde hatt med seg poeng fra Color Line stadion er jeg ikke helt med. Så han samme kamp som meg? Hva mente han egentlig, og hva er det han så, som jeg ikke så? Ikke det at jeg mener at AaFK spilte noen spesiell stor fotballkamp, men likevel var det klasseforskjell på lagene.

De første 45 minuttene var jo total AaFK-dominans. Og etter pause var det også AaFK det dreide seg mest om. Helt til det gjenstod 10-15 minutter, da. Da var det plutselig stopp, i hvert fall nesten stopp, og da kunne det fort gått galt. Det gjorde det imidlertid ikke – takk og pris for det – og dermed kunne AaFK innkassere årets første trepoenger. Velfortjent som bare det, og derfor var det så merkelig at Jostein Grindhaug sa det han sa.

Burde scoret. Så han forresten ikke at Peter Orry Larsen bommet på et straffespark? Orry var for øvrig også kaptein denne kvelden. Så han ikke at Sander Post var helt alene med keeper Per Morten Kristiansen? Ja, så han ikke at AaFK skapte sjanse på sjanse? Vel, egentlig spiller det jo liten eller ingen rolle hva Haugesund-treneren mener eller mente. Men irriterende at noe slikt skal stå uimotsagt. Og derfor måtte jeg nevne det.

Nykommer. Sander Post spilte hele kampen mot Haugesund. Han er hentet inn som erstatter for Tor Hogne Aarøy, og han er hentet inn for å score mål. Så enkel er den saken. Det siste burde han også ha gjort. Selv mente han at han burde scoret tre-fire mål, men dessverre for ham og resten av laget lyktes han ikke med å åpne målkontoen.
 Likevel var det mye med Sander Post som gir grunn til å tro at han kan bli en fornuftig investering. Sterk i duellene, flink til å posisjonere seg, ivrig og pågående innenfor 16-meteren, og førsteinntrykket var også at han er teknisk brukbar med ballen langs bakken. Flink til å holde på ballen, presise pasninger, og ikke minst viste han brukbar ballkontroll ved tett markering og press. Han har ikke samme spisskompetanse som Tor Hogne Aarøy når det gjelder luftdueller, men det spørs om ikke egenskapene langs bakken gjør Sander Post til en mer komplett fotballspiller. Summa  summarum er det likevel ingen grunn til ikke å være fornøyd med det han presterte i hans første kamp fra start. Kanskje kan vi også være litt mer enn fornøyd.

Konklusjon. Det er selvfølgelig altfor tidlig å konkludere med det ene eller det andre når det gjelder denne estlenderen. Ingen motstandere er såkalt lette, men Haugesund var tross alt ikke verdens verste motstander å spille mot i en debutkamp. Likevel ga debutkampen grobunn til en viss optimisme, og så vil fremtiden vise om det er noe hold i denne optimismen. Det motsatte vil faktisk forbause meg, men når så mye er sagt, har jeg ikke så rent få ganger tidligere blitt forbauset.

Kommende søndag er Odd motstander. Odd på bortebane har aldri vært noen enkel oppgave for AaFK, og det blir de heller ikke denne gang. Før Sander Post entrer Skagerak Arena vil han imidlertid ha hatt sin første hele treningsuke med sine nye lagkamerater, og forhåpentligvis får vi tro at det har kun vært en positiv og god opplevelse. Søndag – sånn cirka klokka åtte på kveldstid – vet vi mer.

Hvorfor? På samme tid vet vi også hvor mye spilletid Michael Barrantes fikk. Forbausende nok ble han vraket fra startoppstillingen mot Haugesund. Forbausende fordi han ikke har gjort det noe dårligere enn andre spillere i de to første kampene. Forbausende fordi en motstander som Haugesund hjemme på Color Line stadion er en motstander som ville ha passet utmerket til en spillertype som Barrantes. Og ikke minst forbausende fordi trener Kjetil Rekdal opptil flere ganger har sagt at han vil bygge årets lag rundt Michael Barrantes.

Hvorfor han derfor ikke brukte Michael Barrantes fra start, er derfor et godt spørsmål. Jeg må ærlig innrømme at jeg skrev på blokka – og egentlig ikke så langt ut i første omgang – at Michael Barrantes burde komme inn. Ikke det at noen av de andre hadde spilt direkte dårlig, og ikke heller fordi AaFK som lag gjorde noen dårlig prestasjon. Men etter min mening manglet de det lille ekstra. Det lille ekstra av kvalitet, presisjon og kreativitet på pasningsspillet som Michael Barrantes kunne tilført. Svaret på om jeg hadde rett, fikk vi imidlertid ikke. Da Barrantes entret banen hadde stadionuret nemlig rundet åtti minutter. Og attpåtil ble han plassert på høyre kant. Ikke den beste plassen for en typisk sentralspiller akkurat.

Positiv. Muligens burde jeg denne uka bare vært glad og happy for at AaFK vant. Om noen skulle tro noe annet vil jeg presisere at det er jeg jo. Jeg er faktisk både glad og happy, til og med lettet, for at AaFK vant – skulle bare mangle. Men noe malurt i begeret var det likevel, og da kan det vel ikke være så galt å nevne disse. Som for eksempel dette med skotøy. Hvor mange ganger AaFK-spillerne skled og datt på underlaget, vet jeg ikke. Ikke vet jeg hvorfor det skjedde gang på gang heller. Men unødvendig er vel rett ord på noe slikt.

Og hva med publikumsfremmøtet? Aldri før har det vært færre enn 9.000 tilskuere på Color Line stadion i en tippeligakamp. Søndag var publikumsantallet 8.964. I årets første seriekamp mot Fredrikstad var det også mindre folk på tribunen enn i tidligere sesonger. Da ble det solgt 9.044 billetter. Hmmm. Absolutt noe AaFK-ledelsen bør ta alvorlig.

Til slutt: Tre seriekamper er spilt i årets eliteserie, og vi har fått oppleve den ene overraskelsen etter den andre. Ja,  den tredje, fjerde og femte også. Var derfor mitt tips om bronse i 2011 til AaFK så bort i hampen, veggen, eller kall det hva du vil? Var det?
15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...