Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Fortviler over nestenulykker i Blindheimsgeilane
  Plastsjokket
  100 programinnslag til inspirasjon for alle
  Pop-up som provoserer

Ålesunder til Old Trafford med CL-finalehåp for Schalke 04

Ålesunderen Egil Eliassen er med i det medisinske støtteapparatet til Schalke 04 på Old Trafford i kveld. Og han forsikrer at det tyske storlaget er kommet for å vinne til tross for et dårlig utgangspunkt med 2-0 tap i den første kampen.

Sport
Tekst Lars Olausen   
Foto Privat   
(04/05/2011)
Når Schalke 04 i kveld inntar den grønne gressmatta på Old Trafford, også kjent som Theatre of Dreams, i returkampen om retten til finalespill i selveste Champions League, er det ingen slagen gjeng, til tross for 0-2-tap på hjemmebane i den første kampen.
 
Feilet med taktikken
– Nei, det er det så absolutt ikke. Noe av taktikken vår slo feil på hjemmebane sist uke, og vi tapte med to mål. Og vi var egentlig heldige, for det kunne ha vært fem om ikke vår keeper Manuel Neuer hadde vartet opp med spill i verdensklasse, sier fysioterapeut Egil Eliassen.

–  Til tross for tapet er dette en ny kamp som lever sitt eget liv, og det er lov å mene at det er håp i hengende snøre, selv mot et mesterlag som Manchester United. Vår, og spillernes innstilling, er at vi nå kan senke skuldrene, gå ut på banen og spille for å vinne. Så får vi se hvor langt det holder, forteller den respekterte fysioterapeuten fra Ålesund.

Lukten av gull
Det er sagt at det lukter gull av ålesunderen Egil Eliassen. Han har vært fysioterapeut for både dame- og herrelandslaget, og var sentral i det fysiske støtteapparatet da superalpinist Aksel Svindal sikret seg VM-gull.

Eliassen ledet også fysikalsk avdeling i bundesligaklubben Wolfsburg – som faktisk er et heleid datterselskap av Volkswagen Group – da de vant Bundesliga i Tyskland i sesongen 2008-2009. Og da jernmannen Felix Magath overtok trenerjobben i toppklubben Schalke 04, ble Egil Eliassen spurt om han ville være med som leder i den fysikalske avdelingen.

Felix Magath fikk imidlertid reisepass fra Schalke 04, og han ble erstattet med fotballprofessor Ralf Ralf Rangnick som sjefstrener. Dette fikk ingen innvirkning for Egil Eliassens posisjon i klubben. Han fikk fortsette som leder for den fysikalske avdelingen, og må ta det som en solid anerkjennelse på at han har gjort en god jobb for klubben!

– Det er hyggelig å være med, og det er en utrolig hektisk tilværelse. Vi er på reisefot mye av tiden, og spillerne skal ha pleie og være ship-shape til kampene. Det er krevende, kanskje mest for familien hjemme, mener han.

– For jeg som er midt oppe i alt det hektiske, tenker kanskje ikke så mye over det på samme måten som de som har det noe mer på avstand. Men vi ser på dette som en begrenset periode i livet, og også en stor opplevelse for hele familien, sier Egil Eliassen.

Familie på fire
40-åringen er født og oppvokst på Åse i Ålesund. Etter gymnas dro han til Tyskland og utdannet seg til fysioterapeut. Han har siden jobbet som fysioterapeut både i Norge og i Tyskland. Egil er gift med ålesundsjenta Torill Standal (nei, ikke hun i AaFK), og de har to sønner. Kontrakten med Schalke 04 varer til sommeren, trolig med mulighet for å forlenge. Om det blir gjort, skal det tas en avgjørelse på i løpet av kort tid.

Men først står kampen i kveld på Old Trafford for tur. Vinner Schalke med mer enn to mål er de videre og skal spille finale. Men selv om sjansene er der, er de likevel utrolig små.

Imponert over Sir Alex
– Det må vel innrømmes, men det blir uansett en stor opplevelse. Da Manchester United besøkte oss i Tyskland, ble jeg imponert over både spillere, hjelpeapparat og ikke minst av trenerlegenden, Sir Alex Ferguson. Han kom rundt og hilste på oss alle, og gjorde et meget solid inntrykk, sier Egil Eliassen.

Schalke 04 har hatt en noe blandet sesong i år, og havner noe ned på listen i den tyske ligaen. Det har imidlertid gått langt bedre i Champions League, og også i den tyske cupen hvor de skal spille finale mot Duisburg 21. mai. Om det virkelig blir finalespill i Champions League, får vi vente med å se til kampen på Old Trafford er ferdigspilt, sent i kveld!
15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...