Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

Oppsiktsvekkende resultat for jentefotballen i Herd

De fleste klubbene innen jentefotball sliter med stort frafall, men hos Herd har de gått inn i problematikken systematisk, satt i verk en rekke tiltak, og resultatet er svært lovende: Spillergruppa har økt foran årets sesong!

Sport
Tekst Lars Olausen   
Foto Privat   
(18/05/2011)
Fra sesongslutt 2010 til sesongstart 2011 har Herd nesten ikke hatt noen spillere som har sluttet på jentesiden. Ser vi på damer, ungdom pluss voksne – de aller yngste jentespillerne var ikke med på denne undersøkelsen –  sluttet  kun tre av 106!

Få slutter
Samtidig har 12 nye kommet til, så det er en total økning i denne gruppen på hele ni spillere.

– At vi beholder så mange jentespillere i disse årsklassene, og at tilgangen er større enn de som slutter, er svært gledelig. Det skyldes sikkert flere faktorer og det viser samtidig at vår satsing, og de tiltak vi gjør for å styrke jentefotballen, er riktige, sier Reidar Nilsen, som er leder for jentefotballen i Herd.

En veldrevet klubb
Sportsklubben Herd holder til på Moa og er en stor breddeklubb. Ikke minst er de aktive på kvinnesiden i fotball, og A-laget spiller i lokal 3. divisjon.

– Vi etablerte på forsommeren i fjor et eget sportslig utvalg for jentefotballen. Dette utvalget har som målsetning å etablere Herd som en ledende klubb i kretsen når det gjelder jentefotball, både breddemessig og innen spillerutvikling. Innen det siste feltet er Herd kjent for sine gode resultater, sier Reidar Nilsen.

Et stort arbeid er igangsatt
Utvalget har iverksatt en rekke tiltak med utstrakt samarbeid mellom årgangene, og hvor trenerdialog og erfaringsutveksling er av stor betydning. Nevnes må også hospiteringsordninger, der treningsivrige jenter trener med eldre lag.

Det er også gjennomført spillerutviklingstiltak for jenter over flere årsklasser, og klubben søker en god aldersmiks på klubbens A-lag. Dette for å sikre en mer stabil spillergruppe og mindre frafall, noe som altså ser ut til å gi gode resultater.

Egen facebook-side
– Jeg kan også nevne treningsleir for klubbens A-lag, hvor både damer og herrer er med. Vi har kurs i skadeforebygging og kosthold, og vi fører en god dialog mot trenere for de aller yngste lagene, forteller Reidar Nilsen engasjert.

– Vi streber etter et stadig bedre samarbeid med naboklubber, noe vi anser for svært viktig. Jentefotballen i Herd har også egen Facebook-side, som har navnet ”Herd jentefotball”, og vi har laget en genser for spillerne, sier han.

– Vår tidligere invitasjon til studenter som kommer til byen om å ta kontakt med oss om de ønsker å være med på jentefotballen, står fremdeles ved lag. Alle som ønsker å spille jentefotball, er velkommen til oss, sier Reidar Nilsen i Herd Jentefotball.
15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...