Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

Kjetil Rekdal må være Kjetil Rekdal

Om trenerkollegene
”...derfor burde de ha spart seg for det jeg mener var ynkelig kritikk av Rekdal.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(22/06/2011)
BILDETEKST: FEIL AVGJØRELSE: Mot Rosenborg ble det feilaktig dømt straffespark da ballen traff hånda til Jonatan Tollås Nation. Her ser vi Jonatan rydde opp i en annen situasjon. Bak står Enar Jääger og Peter Orry Larsen. Til v. RBKs Michael Lustig. (foto: Fridgeir Walderhaug).
 
– – –
 
Ung eller gammel, men jeg regner med at de fleste har hørt om Winston Churchill. Storbritannias legendariske statsminister under 2. verdenskrig. En statsminister som visste hvor skapet skulle stå, og som med sin intelligens og entusiasme var sterkt medvirkende både til en enorm britisk kampvilje, og ikke minst til at de allierte til slutt vant kampen mot nazistene. Churchill var viden kjent for sine meningers mot. Til franskmannen Charles de Gaulle, som etter krigen ble president for sitt land, ga han en gang følgende råd. ”– Det er fint å være ærlig, men bedre å ha rett”.

Jeg vet ikke om den for lengst avdøde Winston Churchill følger med på norsk fotball fra sin plass i der opp i universet, men om han skulle gjøre det, er jeg ganske så sikker på at Kjetil Rekdal har fått ei aldri så lita stjerne. Ikke bokstavelig talt, men det forstår du vel.

Ikke hands. Dommer Kjetil Sælen dømte straffespark til Rosenborg i forrige ukes midtukekamp på Color Line stadion. Et straffespark som aldri i verden var et straffespark. Ballen traff riktignok hånda til Jonatan Tollås Nation, men jeg tror garantert at 99 av 100 dommere ikke ville ha blåst. Slike horrible feilavgjørelser blir det fokus av, og det ble det. Ikke minst da Kjetil Rekdal klart sa fra hva han mente.

Fokus har det også vært mot og rundt Jonathan Parr. Hans kontrakt utløper etter årets sesong, og han har tydelig signalisert at han ønsker seg en større utfordring i en større liga enn vår hjemlige serie. Det er forståelig nok, og jeg tror også at trener Kjetil Rekdal er den første til å akseptere en slik tankegang. Men så er det dette med at sesongen så langt har vært av meget variabel og litt skuffende kvalitet for Jonathan Parr, og nettopp det har nok vært verre for treneren å akseptere. Var det derfor så rart at han til slutt måtte si fra at han både krevde og forventet bedre prestasjoner – i tillegg til riktig fokus – fra Parr sin side?

Stå på. Jeg skal ikke på død og liv forsvare Kjetil Rekdal, men var han ikke i sin fulle rett til å si hva han mente? Både om straffesparket, dømmingen, Rosenborg og Jonathan Parr. Jo, jammen mener jeg det, og like mye jammen mener jeg at han fikk sagt fra akkurat der det hører hjemme. Altså i media, altså i all offentlighet og altså hvor det har størst slagkraft og påvirkning.

Men så var det resten av fotball-Norge, da. Hva sa de? Jeg blir nesten litt lei meg når jeg de siste dagene har lest hvordan stort sett alle på mange måter slakter Kjetil Rekdal for det han sa. Heldigvis fikk han støtte fra egne rekker, og faktisk var det oppmuntrende og hyggelig at direktør Henrik Hoff klart sa fra at de som klubb overhodet ikke var interessert i å drepe trenerens engasjement.

Uenig.
Tidligere AaFK-trener, Per Joar Hansen, mente det var horribelt av Rekdal å skjelle ut Parr. I tillegg la han til at han aldri i verden ville gjort noe lignende mot noen av sine egne spillere. Fra et nesten unisont trenerkorps, med VIF-trener Martin Andresen og Odd-trener Dag Eiliv Fagermo i spissen, ble det sagt at de ikke mener at Rosenborg har blitt eller blir favorisert av dommerne.

– Neida, sier de alle så pent, – det har ikke vi merket noe til.

At det var akkurat de to nevnte trenerne som gikk i spissen for hylekoret, får meg til å krympe meg. Snakk om å feie for egen dør. Eller var det motsatt? Andresen eller Fagermo er jo kjent for å ha relativt spontane og friske meninger når det gjelder sitt eget lag, og derfor burde de ha spart seg for det jeg mener var ynkelig kritikk av Rekdal.    

Topplag. Rosenborg har selvfølgelig kommet i den posisjon de har på grunn av egen dyktighet både på og utenfor fotballbanen. Det vil jeg understreke, men samtidig har det vel aldri vært noen som helst tvil om at det har vært en viss liten favorisering av Rosenborg de siste sesongene. Gang på gang har vi jo kunnet både se og lese om det, og derfor er det mer enn merkelig at så mange trenere nå plutselig mener noe annet. Hvor er langtidshukommelsen?
 
Til historien hører det også med at sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, slår kraftig tilbake mot Rekdal og kaller hans uttalelser for tull, tøv og håpløshet. Han kaller Rekdal for en dårlig taper, og mener kritikken av hans lag er på et nivå han ikke gidder å kommentere. Men komisk nok; det gjorde han likevel. Det han imidlertid ikke gjorde, var å si om han mente straffesparket var en korrekt eller feilaktig avgjørelse fra dommeren. Det burde han.

Bergen.
Etter søndagens 1-1-kamp mot Brann var det mange journalister som var ute etter friske og freidige ord fra Rekdal sin munn. Tabloiden skal jo leve sitt liv den også. Snakk om dobbelmoral forresten. I det ene øyeblikk på jakt etter det kontroversielle, og i det neste øyeblikk ute etter å sette på plass den kontroversielle.

Akkurat der og da var det imidlertid nytteløst. Her var det tydelig at AaFK-treneren hadde fått nok de siste dagene, og dermed var han uvanlig rund og forsiktig da han fikk spørsmål om AaFK skulle hatt straffespark etter fellingen av Jonathan Parr. Dagen etter, i mandagens VG, kunne vi lese at Kjetil Rekdal hadde gitt seg selv såkalt munnkurv. Der kunne vi også lese at han for fremtiden ville tenke seg to ganger om før han snakker etter kampslutt.

Vel. Om det virkelig skjer vil det både forbause og skuffe meg. Forbause meg fordi jeg tviler på at han vil gå på akkord med seg selv. Skuffe meg fordi jeg heller ikke ønsker en Rekdal på akkord med seg selv.

Og hva mener du, kjære leser? Er du enig eller uenig med meg? Hvor vil du ha Rekdal?15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...