Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Fortviler over nestenulykker i Blindheimsgeilane
  Plastsjokket
  100 programinnslag til inspirasjon for alle
  Pop-up som provoserer

AaFK

God kamp mot Lillestrøm, men negativ kritikk

Om Lillestrøm-kampen:

”Når skal de innse at AaFK vil være et lag å regne med i årets Tippeliga?”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(29/06/2011)
I dag vil jeg tillate meg å være litt sutrete. På vegne av AaFK.  På vegne av lagets spillere, trenere, ledere og ikke minst på vegne av alle de tusen som til hver kamp kler seg i oransje og blått. Altså lagets supportere.

Lørdag vant AaFK 1-0 over Lillestrøm hjemme på Color Line Stadion. Hvorfor var de såkalte fotballekspertene på TV så negative til AaFK? Både i pausen og etter kampen fikk vi høre at AaFK hadde spilt en dårlig kamp. Hva mener egentlig Morten Pedersen i Dagbladet når han begynner sitt referat fra kampen med å skrive at Lillestrøm B fikk dårlig betalt mot laget som neste søndag kan innta toppen av Tippeligaen. Litt lenger ut i referatet skriver han. Sitat. ”Og derfor kan Aalesund snart være Tippeligaens beste lag. På tabellen” Sitat slutt.

Ja, du leste riktig. Han skriver: På tabellen. Høres ikke det litt nedlatende ut, og høres det ikke litt sånn ut at han mener AaFK ikke fortjener å være der de er på tabellen etter 13 seriekamper?

Hjemmeseier. Kort fortalt: Jeg mener at AaFK var det beste laget, og at seieren var høyst fortjent. Jeg mener også at AaFK spilte to gode omganger. Riktignok kunne de vært noe kvassere og tøffere foran Lillestrøm sitt mål, men var vi ikke vitne til et lag som var angrepsvillige? Og var vi ikke vitne til et lag som stort sett spilte med stor autoritet og trygghet på egen banehalvdel?

Se bare på sidebackene. Jeg har lenge etterlyst en mer offensiv Enar Jääger. Jeg har hele sesongen ventet på at Jonathan Parr skulle finne tilbake til de offensive taktene fra fjorårets sesong.

Initiativ. Mot Lillestrøm var det en fornøyelse å følge de to spillerne. Hele tiden var de sugne og ivrige til å komme høyt opp på sine kanter, og det uten at det gikk på bekostning av det defensive. Jeg har ikke glemt at Jonathan Parr hadde en slurvete og fullstendig håpløs heading i 1. omgang som kunne blitt skjebnesvanger, men likevel godkjent defensivt arbeid på begge.
Statistikken viser at begge lag hadde to sjanser hver. AaFK hadde fem skudd på mål. Lillestrøm fire. Skudd utenfor viser fordel AaFK 11-5. AaFK tre cornere, Lillestrøm to. Og sist, men ikke minst; AaFK vant 1-0. Og altså: alt egentlig til fordel for AaFK.

Undervurdering. Jeg er fullstendig klar over at jeg sitter i det så berømmelige glasshuset, og at jeg kanskje burde gå stille i dørene når det gjelder å fokusere på hva andre mener om et lag eller en kamp. Men med all respekt kan jeg ærlig talt ikke forstå hvordan og hvorfor blant annet Steinar Nilsen og Morten Pedersen i TV-studioet fra Color Line Stadion kun var opptatt med å påpeke hvor dårlig AaFK hadde spilt. Hadde de virkelig sagt det samme om det var Rosenborg, Tromsø, Molde eller Vålerenga som hadde vært Lillestrøm sin motstander denne ettermiddagen. Jeg tror faktisk ikke det, og dermed er spørsmålet når fotball-Norge skal våkne. Når skal de innse at AaFK vil være et lag å regne med i årets Tippeliga?
Har alle glemt at AaFK vant cupgull i 2009, og har alle glemt at AaFK ble nummer fire i Tippeligaen i 2010?

Topp tre. Når vi skriver slutten av juni har ikke alle lag spilt like mange kamper, men tettrioen så langt nå er Tromsø, Molde og AaFK – alle med 23 poeng. Molde og AaFK har spilt 13 seriekamper, Tromsø har spilt tolv. Tromsø er best med målforskjell, 23-13. Trener Høgmo og hans mannskap har fått veldig mye skryt for hvor solid de er defensivt, og hvor vanskelig det er å score mål mot dem.

AaFK har sluppet inn 16 mål på en kamp mer spilt. Det er vel ikke så verst det heller, men har noen nevnt noe om akkurat det? Når det gjelder å score mål henger AaFK litt etter. De har 17 mål, mens både Molde og Tromsø har seks flere – 23 hver.

Seks mål i forskjell er jo ganske mye, og derfor er det vel ingen tvil om at AaFK-ledelsen bør ha en viss fokus på en spiller med teft for scoringer. Men akkurat det lar jeg ligge i dag. Nå er jeg kun ute etter å påpeke at AaFK er topp tre på tabellen, og jeg ser faktisk ingen grunn til at det ikke skal vedvare.

Aker stadion. Søndag er Molde FK motstander på bortebane. Hva sier fotball-Norge om AaFK reiser derfra med seier og tre poeng? Sann mine ord. Det er ingen umulighet å vinne på Aker stadion. Dessverre må Michael Barrantes stå over på grunn av tre gule kort. I utgangspunktet en klar svekkelse, men trodde vi ikke alle at laget ville bli sterkt svekket da de to opplagte førstevalgene, Demar Phillips og Jason Morrison, var opptatt med Gold Cup for Jamaica? Men det skjedde jo ikke. Istedenfor har vi vært vitne til et lag som har hevet seg sterkt, og hvorfor kan ikke det også skje når Barrantes nå ikke spiller?

B-laget. Lillestrøm B, skriver Morten Pedersen i Dagbladet. Jada, jeg har ingen problemer med å innrømme at de kom til Ålesund som et svekket og redusert lag. Blant annet manglet superspissen Anthony Ujah, samt at et par andre nøkkelspillere var på skadelisten. Men derfra til å hevde de kom hit med sitt B-lag er jo rene nonsens. I forrige seriekamp vant Lillestrøm 4-2 over Strømsgodset. Keeper og forsvarsfireren var de samme som mot AaFK. To midtbanespillere og en angriper var også de samme. Onsdag spilte de cupkamp mot Rosenborg. 1-1, men tapte på straffespark. 11-12 av dem som var med i troppen til Ålesund var også med til Trondheim.

I løpet av en lang sesong vil alle lag fra tid til annen være svekket. Slik er det, og slik vil det alltid være. Jeg har imidlertid til gode å oppleve at et lag har vært nødt til å spille en seriekamp eller cupkamp med sitt B-lag. Det tror jeg heller ikke Morten Pedersen har opplevd, og derfor var det underlig og merkelig at han skrev det han gjorde. Jeg forstår det i hvert fall ikke.


15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...