Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

AaFK mangler toppscoreren

Om mangel på toppscorer:
”...og uten spisser som vet hvor målet står har intet lag en reell nubbesjanse til å henge med helt der oppe.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(06/07/2011)
BILDETEKST: INNBYTTER: Solomon Okoronkwo fikk ikke spilletid mot Molde FK. Her er han i aksjon i torsdagens kvalikkamp i Europaligaen mot Neath FC.

– – –
 
Halvveis i årets sesong er det 11 lag i Tippeligaen som har en eller flere spillere som har scoret fem mål eller flere. AaFK sin toppscorer heter Demar Phillips. Han er faktisk venstre kantspiller, og han har scoret fire ganger. AaFK har scoret 19 mål på 14 kamper. Kun fem lag har scoret færre.

Molde FK er nå utropt som gullkandidat nummer én i Norge. Enig eller uenig i akkurat det er egentlig revnende likegyldig, men fakta er i hvert fall at de har scoret 30 mål. To spillere, Pape Paté Diouf og Davy Angan, har scoret henholdsvis 12 og sju ganger hver. Det blir 19 mål til sammen, og altså det samme som AaFK har totalt.

Jeg er fullstendig klar over at alle lag ikke har spilt like mange kamper, og jeg er heller ikke ute etter å strø altfor mye salt i såret etter søndagens forsmedelige, ydmykende og ekle 2-5 tap mot Molde FK. Neida, før Molde-kampen ble spilt mener jeg AaFK har hatt en god og positiv sesong til glede for oss alle. Likevel har vi sett tendensene. Likevel har vi sett at noe har manglet. Foran motstanderens mål. Der målene i favør AaFK skal scores.

Toppscorer.
Den store forskjellen så vi helt klart søndag kveld på Aker stadion. Greit nok at AaFK-forsvaret langt fra hadde noen optimal dag på jobben, men det var jo ikke der den største forskjellen var. Jeg kan gjerne også ta med at midtbanen heller ikke var helt på høyden. Savnet av Michael Barrantes var stort. Ingen tvil om det, men likevel burde det fungert bedre i midtleddet.

De to spissene, Papé og Angan, er ikke eneste grunn til at Molde FK er en av årets gullkandidater, men likevel er det hevet over enhver tvil at de to er en meget god grunn til at moldenserne til slutt kan blir seriemester 2011. Og da har dere poenget mitt. Uten slike spillere, uten spisser som hele tiden er på rett sted til rett tid, uten spisser som er effektive, og uten spisser som vet hvor målet står har intet lag en reell nubbesjanse til å henge med helt der oppe. Der oppe i kampen om medaljene.

Taust.
Så hva tenker styreleder i AaFK, Kjell Tennfjord og styreleder i ÅFAS, Bjarne Haagensen? Hva trener Kjetil Rekdal tenker er jeg overhodet ikke det minste tvil om, men uansett hva han vil eller ønsker hjelper det lite hvis viljen fra de to nevnte herrer og deres medsammensvorne ikke er til stede. Jeg er ikke dummere enn at jeg er klar over at alt har et økonomisk aspekt over seg, men samtidig er det nå slik at noen også er satt til både å skaffe og forvalte denne på en redelig og fornuftig måte.  I dette tilfelle altså Tennfjord og Haagensen. Hvor lenge skal vi vente før vi får et signal om hva de kan eller vil gjøre? Det er i hvert fall det minste vi kan kreve.

Ut.
Før årets sesong forsvant lagets toppscorer, Tor Hogne Aarøy, til Japan. La meg si med en gang at jeg ikke savner Tor Hogne. Ikke det at han ikke var en verdifull og viktig spiller i flere sesonger, men det er jo overhodet ingen som helst tvil om at selve formasjonsspillet til AaFK nå er av et helt annerledes, bedre og mer severdig format. Det må beholdes, og jeg håper det er lenge – holdt nesten på å skrive aldri – at vi kommer tilbake til lange baller opp til en enslig høy spiss. Som attpåtil ikke hadde all verden å by på når det gjaldt fart og teknikk med ballen på bakken.

Inn.
Som erstattere ble Solomon Okoronkwo, Sander Post og Kjell Rune Sellin hentet inn. Sellin har fått mest spilletid, har scoret tre mål, men likevel er det vel ingen tvil om at han har et godt stykke å gå før vi kan si han er en fullverdig spiss. Glimtvis har vi sett at han har noe inne, men ikke minst blir han for lett i duellspillet, og ei heller er han av toppformat når det gjelder å posisjonere seg i feltet. På sikt kan han muligens bli den farlige spissen som laget trenger, men det skjer neppe i inneværende sesong.

Solomon Okoronkwo og Sander Post har vært skadeforfulgt. Post ute stort sett helt siden han kom til Ålesund. Nesten ikke spilletid, og foreløpig er det helt umulig å vite hvor god han er. Jeg lukter imidlertid at han er en look-a-like Aarøy, og da har jeg allerede skrevet hva jeg mener. Naturligvis altfor tidlig å si at han er et bomkjøp, men at han skal være spissen som skal skyte AaFK til topps har jeg ingen tro på.

Innbytter. Hva så med Solomon Okoronkwo? Torsdag, mot Neath FC, spilte han 57 minutter på høyre kant. Ingen stor kamp, men tross alt fikk han vist at han både er skuddvillig og at han har et skikkelig hardt tilslag.  Mot Molde satt han på benken hele kampen. Med ti minutter igjen å spille, og med Molde i ledelse med 2-1, prioriterte Rekdal å hive innpå forsvarsspilleren Edvard Skagestad istedenfor angriperen Okoronkwo.

En merkelig avgjørelse etter min mening, og hvordan det skal tolkes er vanskelig å si. Ønsker du å score mål bør du vel primært bruke de som har størst kapasitet akkurat på det feltet?
Tapet mot Molde FK var en solid tankevekker. Forhåpentligvis ikke bare for meg. 15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...