Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

Ta grep i medgang – look to Molde

Om forsterkninger
”Derfor vil det nesten være ufattelig, ubegripelig og uvirkelig om styreformann i ÅFAS, Bjarne Haagensen, og hans kompanjonger ikke snarest gjør noe.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Arkivfoto: Fridgeir Walderhaug   
(03/08/2011)
BILDETEKST: INGEN MÅLJEGER: Lars Fuhre, her i aksjon mot Vålerenga i seireåpningen, misbrukte en kjempesjanse mot Tromsø. Istedenfor mål headet han utenfor. Solomon Okoronkwo (nr 30) er heller ingen måljeger. 
 
– – – 
 
Før Lillehammer-OL i 1994 var budskapet til en hel verden; Look to Norway. I disse hektiske AaFK-dager kan det kanskje være en idé å hinte noe lignende – nemlig Look to Molde. Se mot Molde.

Molde FK har spilt 17 seriekamper, og troner nå øverst på toppen av Tippeliga-tabellen. Spillemessig har de vært i en klasse for seg selv, og dermed er det ikke så rart at de er soleklare favoritter til å bli seriemestere. Til tross for at de nylig har solgt sin toppscorer, og også leid ut en midtbanespiller, er det ingen tvil om at de fremdeles har en spillerstall med stor bredde, og ikke minst proppfull av gode spillere. Sannsynligvis den bredeste og beste spillerstallen i eliteserien, og dermed skulle vi tro at de var fornøyd med tingenes tilstand. Det er de etter alle solemerker også, men likevel hindrer det ikke Ole Gunnar Solskjær & co å ta grep, å smi mens jernet er varmt.

Oppover. De har full fokus på at flere kamper kommer, full fokus på at de vil holde på serieledelsen og full fokus på at de ved serieslutt fortsatt er på toppen av serietabellen. Skulle heller ikke forundre meg om de også tenker the double – altså både seriemester og cupmester. Derfor har de gjort umiddelbare grep for å få en enda bredere og enda bedre spillerstall. De har nylig signert Jo Inge Berget, en offensiv og kreativ midtbanespiller. De har hentet tilbake backen Knut Olav Rindarøy, som har vært på utlån til spanske Deportivo La Coruña, og i tillegg har de proklamert at de skal hente inn enda en forsvarsspiller. En midtstopper, og her er prioritet nummer én, unge og meget lovende Even Hovland fra Sogndal.

Action. Hva gjør vi her på berget? Hva gjør AaFK-ledelsen? Er det viljen eller er det økonomien det skorter på? Tross tap i de tre serie-kampene som er spilt i juli – alle på bortebane – er det likevel altfor tidlig å avskrive en sluttplass blant de aller beste. Etter 16 kamper er AaFK nummer ti på tabellen, men det er ”bare” seks poeng opp til Strømsgodset på bronseplass. 14 seriekamper gjenstår, og av disse skal hele åtte spilles hjemme på Color Line stadion. Muligens er det for ambisiøst å snakke om bronsemedalje, men så lenge det er liv er det håp. Og livet bør leve videre, ikke sant?

13. august skal det spilles kvartfinalekamp i NM-cupen hjemme mot Rosenborg, og med seier her er vi kun én kamp unna cupfinale på Ullevaal stadion i november. Og Europaligaen har jo bare vært et sant eventyr denne sommeren. Forrige uke ble det hele fantastiske 4-0 mot svenske Elfsborg, og aldri i verden om AaFK roter bort den ledelsen i bortekampen i Borås i morgen. Dermed er de klar for play off – to kamper unna et eventuelt gruppespill – og bare det i seg selv er jo sensasjonelt.

Fremgang.
Årets AaFK-lag er kanskje det beste noensinne. I hvert fall er det ingen tvil om at laget har tatt sjumilssteg siden Kjetil Rekdal tok over som trener, og heller ingen tvil om at han rår over en spillerstall med flere meget gode og kreative fotballspillere. Men det mangler noe fortsatt, og ikke minst har det i lang tid vært snakket om savnet av en spiller som kan score mål jevnt og trutt. 19 scoringer til sammen på 16 seriekamper. Demar Phillips, som kun har spilt ni kamper, er toppscorer med fire nettkjenninger. Det er fakta, og da er det vel kanskje ikke nødvendig å si mer.

Rekdal har hittil vært forbausende lojal mot sin ledelse, men heller ingen tvil om at han mer og mer antyder at nå må det skje noe. Etter tapet mot Tromsø sa han klart fra at de manglet pondus fremover, og at det var forskjellen på de to lagene. Det skal ikke så mye fotballforståelse til for å være enig med akkurat det. Å påstå at alle tre poengene hadde blitt med til Ålesund hvis Sigurd Rushfeldt hadde spilt for AaFK blir selvfølgelig bare et hvis, men aldri i verden om han hadde bommet på sjansen Lars Fuhre fikk i begynnelsen av første omgang.

Det er absolutt ikke meningen å gjøre Fuhre til syndebukk for Tromsø-tapet. Neida, det må hele laget ta på seg, men en skikkelig måljeger hadde aldri i verden headet utenfor slik Fuhre gjorde. 

England.
Jonathan Parr er solgt til Crystal Palace, og som erstatter har AaFK hentet inn 24-årige Jo Nymo Matland fra Sarpsborg 08. Mange mener at det var unødvendig å bruke penger på en ny forsvarsspiller, men det er jeg ikke enig i. I dagens spillerstall er det ingen som umiddelbart – les 2011-sesongen – kan erstatte Parr uten at det skjer rokkeringer fra andre plasser. Det slipper de når Matland er hentet inn. Derfor var det vel anvendte penger.
Det vil helt klart koste noen kroner å forsterke laget med en måljeger. Om det er penger eller ikke i dagens AaFK-kasse til en slik investering vet jeg ikke. Det er heller ikke poenget mitt. Selvfølgelig skal en være veldig forsiktig med å bruke penger som ikke finnes, men jeg kan likevel ikke dy meg for å være nostalgisk. I de sesongene AaFK kjempet for å unngå nedrykk ble det tross alt mobilisert, og såkalte Tangoer med ulike investorer ble opprettet. Dermed ble nye spillere hentet inn.

I dag er det ikke snakk om nedrykk. I dag er det heller snakk om et AaFK-eventyr i sin spede begynnelse. Et eventyr som ikke fortjener snipp-snapp-snute før vi egentlig er i gang. Derfor vil det nesten være ufattelig, ubegripelig og uvirkelig om styreformann i ÅFAS, Bjarne Haagensen og hans kompanjonger ikke snarest gjør noe. Overgangsvinduet står jo på vidt gap.

Jeg begynte med Look to Molde. Jeg avslutter på samme måte – Look to Molde.15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...