Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

Offensiv hjemmebom

Defensivt kan jeg gi godkjent i søndagens Odd-kamp. Når det gjelder det som skjedde andre veien – altså offensivt – er det derimot ikke mer å si enn at det meste var horribelt. Glimtvis noe bra individuelt sett, men kollektivt var det til å gråte av. Var det i det hele tatt noe som fungerte? Og hvorfor i all verden skal alt ta så lang tid?

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Arkivfoto: Rune Hagen   
(10/08/2011)
BILDETEKST: KOLLEKTIV SVIKT: Visst spilte Sander Post dårlig mot Oddd, men så fikk han da heller ikke fornuftige baller å jobbe med, mener Per Rich Hunstad.
 
– – –
 
Etter kampslutt var det nesten alle som snakket om Sander Post. Og ja, jeg kan være enig i at han spilte en mildt sagt dårlig kamp. En spiss må være aggressiv og tøff. Det var han ikke. En spiss må være rask og sterk. Det er han ikke. Riktignok vant han en og annen hodeduell, men det meste ble enkelt vunnet av Odd sine midtstoppere. Og langs bakken var det enda verre. Ett eneste forsøk på å drible på 90 minutter. Et forsøk som attpåtil ble stoppet relativt lett. Og det verste av alt: ikke en eneste avslutning.

Men var det så enkelt for Sander Post å prestere bra? Hadde han noen enkel oppgave der alene på topp? Vil det være rettferdig å stemple Sander Post som ubrukelig – ja, et feilkjøp – etter det som skjedde i Odd-kampen?

Uenig.
Det mener jeg faktisk ikke, selv om en gjerne kan spørre om han holder nivået. Å dømme ham nord og ned etter denne ene kampen vil imidlertid være altfor drastisk. Se bare på hvordan Odd spilte. Taktikken var helt åpenbar med første prioritet på defensiv trygghet. Når AaFK vant ballen lå de hele tiden bare og ventet på egen banehalvdel. Forsvarsfireren lå helt kompakt nede ved egen 16-meter, og her var det ikke mange millimeter til rådighet for AaFK sin enslige spiss. Med andre ord en meget vanskelig oppgave, og det må tale til fordel for Sander Post.

Når et lag spiller slik Odd gjorde er det klart at det eneste som nytter er hurtig angrepsspill, i lengderetning og primært langs og rundt på kant, og deretter innlegg mot møtende og rettvendte angripere. Gjorde AaFK det? Fikk overhodet Sander Post en eneste gang sjansen til å heade eller skyte i rettvendt posisjon?

Nei, dessverre. Gang på gang så vi hvor god tid de brukte i det oppbyggende spillet. Rolig og bedagelig ble ballen slått på tvers, fra ene siden av forsvaret til den andre. Valget derfra var enten pasning inn til en av de sentrale midtbanespillerne, eller det ble slått en lang ball i retning Sander Post og et etablert Odd-forsvar. Det siste alternativet for øvrig mer og mer etter at Odd hadde tatt ledelsen 1-0. Håpløst, dømt til å mislykkes og egentlig fotball på et ytterst naivt nivå.

Spede forsøk.
Nå skal jeg ikke si at AaFK overhodet ikke forsøkte å spille langs kanten. Innimellom så vi enkelte forsøk, men når det først skjedde, var jo tempoet så altfor dårlig. Christian Myklebust på høyre kant hadde dessverre ikke dagen, og ble byttet ut ved pause til fordel for Solomon Okoronkwo. Uten at det hjalp noe. Hvorfor har begge disse to for øvrig en tendens til å ville gå inn i banen istedenfor å utfordre backen ved å komme ned til dødlinja?
På motsatt side var Demar Phillips tilbake etter skade. Men han ble jo nesten sulteforet på baller, og når samspillet med nykommer og debutant Jo Nymo Matland absolutt ikke fungerte, måtte det bli som det ble.

Revansj.
Lørdag er det kvartfinalekamp i NM-cupen. Da kommer Rosenborg til Color Line stadion. Forhåpentligvis blir denne uka brukt til å terpe på det som ikke ble gjort mot Odd. I motsatt fall kan vi garantert glemme alle tanker om videre avansement.

Etter Odd-kampen etterlyste trener Kjetil Rekdal guts og vilje, og han mente flere spillere var på sparebluss. Hvis han mener det samme etter Rosenborg-kampen, vet jeg sannelig ikke hva jeg skal tro.
15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...