Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

100 pallplasseringer på 10 år!

NM finalene i Seven Racing ble kjørt på Vålerbanen der hele fire førere kunne vinne NM gullet. Marius Nakken fra NAF Sport Ålesund var en av disse.

Aktuelt
Tekst Lars Olausen   
(28/09/2011)
10 ÅR MED SUKSESS: Det går i 100 for den unge motorsportsutøveren Marius Nakken som i løpet av september kunne stige opp på seierspallen for 100. gang siden han startet i 2001. (Foto: Privat).
 
- - -
 
Da det gjensto to løp ledet Marius både NM, NM junior og Scandinavian Master. Men under de to siste løpene stemte ikke ting slik det skulle, og han datt ned på en 2. plass i det Skandinaviske mesterskapet, en 4. plass i NM, og en 2. plass i NM jr. 

Jubler tross alt!
– Til tross for en noe skuffende sesongavslutning, kan jeg likevel juble over å ha oppnådd flere topplasseringer gjennom sesongen og over 100 pallplasser i løpet av min karriere, smiler 17-åringen.
Det står stor respekt av det Marius Nakken har oppnådd som motorsportsutøver, noe som bare et fåtall andre sjåfører i Norge har maktet.  Nakken har hentet de fleste trofeene i go-kart, og han har de to siste sesongene rattet sin Seven-bil i racing på de skandinaviske racerbanene. 

Kjørte av banen
Nå i september kunne altså NAF sjåføren for 100. gang stige opp på seierspallen, noe som ble markert under premieutdelingen. Treningen på fredagen startet med at den unge bilføreren måtte kjøre av banen for å unngå å kollidere med en konkurrent som snurret rett foran han. Det ble småskader på bilen, noe som ble rettet opp til neste trening.

Tidskvalifiseringen på lørdagen gikk på tørr bane, og var ikke helt optimal da Marius bare kjørte inn til 7. beste tid.
Fartsfantomet fra Hatlane
I den første finalen fikk fartsfantomet fra Hatlane en bra start, og han kjørte til slutt inn til fjerdeplass i finale 2. Denne ble kjørt under skikkelig øsregn, og forholdene var meget krevende. Marius startet da som nummer fire. Han hadde en meget bra start, og var raskt oppe på 2. plass.

De tre første hadde etter tre runder opparbeidet seg en luke til resten av feltet. Men sikkerhetsbilen måtte ut på banen etter at flere av sjåførene hadde kjørt av, og feltet ble derfor samlet igjen. Etter tre runder bak sikkerhetsbilen gikk starten på nytt og Marius kjørte til slutt inn som nummer seks.

Retter blikket mot ny sesong
– Jeg var utrolig skuffet, men jeg har allerede rettet blikket mot nye mål neste sesong, sier Marius Nakken.
Flere alternativer ligger åpen for den raske ålesundsgutten, som går en spennende tid i møte. Om alt går etter planene vil han neste år kjøre en klasse som heter TTA (tidligere STCC) hvor en bruker designet på en fransk bil. Her er det mye muskler under panseret – hele 400 hestekrefter!
Marius, som går siste året ved idrettslinja på Fagerlia videregående skole, vil få trent best mulig i løpet av vinteren, og han vil også teste ut den nye bilen. Bilsport er dyrt, så han må ut på sponsormarkedet – hvor han altså kan slå i bordet med 100 pallplasseringer!15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...