Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Å vinne vil bety mye!
  Gammel veteran klar for sommersesongen
  Tine bytter gass med fjernvarme
  20 Kjappe - Torbjørn Agdestein

AaFK

– Skjerp dere. Dette kan ikke fortsette

”Og kanskje hadde det heller ikke skadet at han så seg selv i speilet også.”

AaFK
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Brano Beliancin   
(25/04/2012)
PSYKISK? Fotoene fra Hønefoss-kampen sier mer enn ord om Jason Morrison og Michael Barrantes. Fredag er det kamp mot Rosenborg, og da må de heve seg mange hakk om laget skal fungere.  Hittil har de underprestert. (Foto: Brano Beliancin).
 
- - -
 
Intet lag vinner en fotballkamp på forhånd. Intet lag vinner uten å yte ett hundre prosent. Ingen fotballspillere kan sluntre seg til suksess. Dette var rett og slett flaut. Dette var rett og slett ikke noe annet enn pinlig dårlig. Å tape 1-3 var en ting. Måten det skjedde på en helt annen ting.

Hvordan det går an å begynne en fotballkamp uten fokus, uten konsentrasjon, uten holdning, helt uten vilje – ja, det kan en gjerne spørre om. Ingen i verden kan innbille meg noe annet enn nettopp at disse essensielle ingrediensene manglet da AaFK entret AKA-arena.
 
Mot bunnen. Etter seieren over Odd i forrige uke trodde jeg virkelig at AaFK-spillerne hadde fått en skikkelig vitamininnsprøytning. Men se det; der tok jeg skammelig feil. Fortsetter det slik må vi nok alle belage oss på en sesong i bunnstriden – verken mer eller mindre.

AaFK har spilt tre bortekamper. Stabæk, Sandnes Ulf og nå søndag mot Hønefoss. Det var dårlig mot Stabæk, det var dårlig mot Sandnes Ulf, men ingen av de to kampene kan måle seg med det vi så mot Hønefoss. Da var det dessverre helt bånn, og tapet var helt fortjent. Klart det er surt og bittert å tape fotballkamper, men det er egentlig ikke selve resultatet jeg tenker mest på. Hva med prestasjoner? Hva med holdninger? Hva med ære? Det var jo rett og slett mangelvare denne søndagen.
 
Årsak. Greit nok å skylde på personlige feil i avgjørende situasjoner. Selvfølgelig burde Peter Orry Larsen klarert ballen langt bort istedenfor å servere en liten dytt til en Hønefoss-spiller i skuddposisjon. Han tok vel vare på den, og dermed stod det 1-0.

Selvfølgelig burde Sten Grytebust sendt ballen langt opp på banen istedenfor en kort pasning – innenfor egen 16-meter – til en presset Daniel Arnefjord, som der og da regelrett slurvet ballen til Hønefoss-spiss Riku Riski, som enkelt kunne sørge for 2-1 ledelse til sitt lag.
Fatale bommerter naturligvis, men likevel er jeg freidig nok til å hevde at med skikkelig guts i bunnen hadde AaFK vunnet denne kampen.   Men den manglet, og derfor ble det tap.
 
Forandring. Trener Kjetil Rekdal har bebudet en annerledes treningsuke før fredagens hjemmekamp mot Rosenborg. Det kan han gjerne gjøre, men i tillegg må han ta en skikkelig prat med flere av lagets mest sentrale spillere. Og kanskje hadde det heller ikke skadet at han så seg selv i speilet også. For gjorde sjefen selv alt riktig før kampen, i 1. omgang, i løpet av kampens 90 minutter?

Mot Odd forrige søndag årsdebuterte Fredrik ”Ulven” Ulvestad. Selv om han kun holdt i vel en time kunne alle se at hans inntreden var med på å løfte laget til det bedre.
Men mot Hønefoss var Ulven på innbytterbenken da kampen begynte. Begrunnelsen var at han ikke var helt klar etter sin langvarige sykdom. Imidlertid var han klar uka før, og det forvirrer meg. Først er han klar, og så er han ikke klar? Nei, her konkluderer jeg med at Kjetil Rekdal bommet med startoppstillingen. Klart at Fredrik Ulvestad skulle startet, og det fikk vi jo faktisk et bevis på etter kort tid.
 
Spillerbytte. Christian Myklebust ble byttet ut allerede før halvtimen var spilt. Da ble Peter Orry Larsen flyttet fra midtbanen til høyre kant, en plass han aldri tidligere har behersket. Mens Ulven kom inn på sentral midtbane. Nå vet jeg ikke om det spillerbyttet ble gjort for å styrke en midtbane som ikke fungerte slik den skulle, eller om Rekdal var direkte misfornøyd med det Christian Myklebust presterte på høyre kant.
Hvis byttet ble gjort fordi Christian Myklebust ikke presterte, burde vel en ny typisk høyre kantspiller kommet inn. Tramaine Stewart var innbytter, og burde helt klart fått sjansen.
Hvis Kjetil Rekdal var misfornøyd med midtbanen, burde en av de tre som spilte der blitt byttet ut til fordel for Fredrik Ulvestad. Enklere og mer riktig kunne det ikke vært gjort, og denne rokkeringen på laget var mer enn merkelig.
 
Sentrale spillere. Michael Barrantes og Jason Morrison er helt klart meget viktige spillere på AaFK sin midtbane, men det må aldri bli slik at de blir fredet. Begge disse to spillerne har fått mye ros og heder for det de presterte i fjorårets sesong.
Men i fjor var i fjor, og det er nå en gang slik at et tre aldri vokser inn i himmelen. Ingen av de to har hatt noen optimal sesongstart, og ingen av de to har vært i nærheten av det de presterte i 2011. Hvorfor er et godt spørsmål. Fysisk virker det som om de er godt i rute, men likevel er det noe som mangler. Spesielt Michael Barrantes har gjort uvant mange pasningsfeil, enkelte skuddforsøk har vært av god kvalitet, men brorparten har havnet i ingenmannsland. Konsentrasjon?

Jason Morrison gjør en formidabel jobb som defensiv midtbaneanker, vinner mange baller, men greier liksom ikke å eksplodere når han har vunnet ballen. Da har han plutselig så god tid, og dermed senker han tempoet i angrepsspillet. Konsentrasjon?
 
Psykisk. Jeg tror faktisk at begge akkurat nå innbiller seg at de er hakket bedre enn de egentlig er, og at det nettopp er her skoen trykker. Dermed er det ingen tvil om at det er et stort behov for en skikkelig alvorsprat fra Kjetil Rekdal sin side. Er det lov å håpe at alvoret blir forstått før dommeren blåser i gang kampen førstkommende fredag?
 
 15 SISTE
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...
  – Barrantes må selvsag...
  Skandaløs og uverdig k...
  Uff og uff – hjem fra ...
  Ålesunder nordisk mest...
  ”Mos” gleder seg til å...