Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Veben håper CLS kan bli årets møteplass

Målsettingen hans er at AaFK skal gjøre det sunnmørske folket stolte, og drømmen er at Color Line Stadion kan bli møteplassen hvor hele familien kan kose seg.
– Jeg oppfordrer folket til å møte opp.

Sport
Tekst Per Rich Hunstad   
Foto Fridgeir Walderhaug   
(10/02/2016)
BILDETEKST: Arrangementsansvarlig i AaFK, Øyvind «Veben» Vebenstad, gleder seg til sesongstart, og ønsker alle hjertelig velkommen til årets hjemmekamper på Color Line Stadion. – Ta med deg hele slekta, oppfordrer han.
 
– – –  
 
 
Gammel eller ung, stor eller liten, alle og enhver er hjertelig velkommen, sier Øyvind «Veben» Vebenstad, – hver helg spiller vi mot landets beste lag, sang og heiarop fra egne supportere er noe vi trenger.  
 
Vi sitter på presserommet i femte etasje på Color Line Stadion. Kaffen er skjenket i koppene. Ute på kunstgresset har Trond Fredriksen og hans spillere nettopp avsluttet dagens treningsøkt. Det er to dager før årets tredje treningskamp skal spilles, mot finske SJK.
 
Veben innrømmer glatt at han gleder seg til kommende sesong. Selv om dette blir hans 14. sesong som AaFK-ansatt kjenner han fortsatt sitringen, og han forteller at forberedelsene til seriestarten er i full gang. 
 
– Ja, jeg spør meg hver dag hva vi kan gjøre for at folket skal bruke tid på AaFK. Publikumsfremmøtet har dessverre gått nedover de siste sesongene, men nå håper vi virkelig at trenden snur, sier han. 
 
Optimist. I fjor var gjennomsnittsfremmøtet 6.689 tilskuere, det laveste antallet siden Color Line Stadion ble åpnet i 2005. De tre siste kampene samlet imidlertid like i underkant av 8.000 tilskuere i gjennomsnitt.
 
– Det tar jeg som et positivt tegn, sier Veben. – Nytt i år er forresten at kampdag for de 25 første seriekampene allerede er bestemt. Alle vet også at de to siste kampene alltid spilles samtidig, søndag klokka 18.00, dermed er det kun tre kamper som er usikre. Nå kan alle planlegge sine aktiviteter i god tid. Fra TV2 ble det for øvrig sagt at det tidlige oppsettet var en gave til de norske fotballsupporterne, og det er jeg på mange måter enig i. 
 
2016. Om årets lag sier Veben: – Jeg har tro på spillerne. Et spennende lag, med motiverte spillere. 
 
– Så du mener også at det blir et kanonlag i 2016?
 
– Ja, men muligens definerer jeg det på en annen måte enn Trond Fredriksen & co. Kanonlaget mitt er litt mere sammensatt. Han forklarer: – Et kanonlag for meg er spillere som engasjerer seg både på og utenfor banen. Vi i AaFK prøver å gi glede også utenfor Color Line Stadion, vi ønsker å vise at vi bryr oss. Eksempler på dette er tilstedeværelse på ulike turneringer, sykehus- og skolebesøk. 
 
Utvikling. – I år har vi mange unge og lovende spillere, som jeg tror kan overraske mange. Vi vinner ikke alle kamper i år, men å tape kamper hvor vi har kjempet og vist vilje til å underholde må være akseptabelt. Ikke sant? 
 
– Supporterne er viktige i så henseende, alle spillere elsker støtten de får fra tribunen. Den såkalte tolvte spilleren kan faktisk være avgjørende for enkelte kamper, sier han entusiastisk.  
 
– Det er forresten flott at unge spillere får mulighetene til å utvikle seg i et godt og trygt miljø. Siste eksempel er jo Henrik Bjørdal, smiler Veben, – at han nå får sjansen i Brighton bør alle være glade for. Selvfølgelig vil vi helst beholde de beste spillerne, men vi må forstå at noen spillere ønsker å prøve seg i større klubber. Slike overganger er egentlig et kompliment, og også et signal på at vi gjør noe sportslig riktig her i AaFK.  
 
Dugnadsånd. Da Øyvind Vebenstad ble spurt om å hjelpe til med kamparrangementet før 2003-sesongen, ante han ikke hvor stort engasjement det egentlig skulle bli rundt og i AaFK de kommende sesonger. At han nå i flere sesonger har hatt et korps på bortimot 300 frivillige hjelpere er etter hans mening helt utrolig. 
 
– Disse folkene er med i tykt og tynt, og er den aller viktigste ressursen for AaFK. Kall de gjerne også for klubbens ambassadører. Det gir meg en voldsom inspirasjon å ha slike folk rundt meg, hele gjengen er faktisk mine hjertebarn, sier Veben, som legger til at pappa Nils, og de to eldste sønnene Tobias og Sebastian, også er med som frivillige. 
 
Faren Nils, snart 74 år, er daglig på Color Line Stadion. Her har han ansvaret for vasking av drakter og annet utstyr. I tillegg kan du treffe han som vert på hjemmekampene. 
 
Mannsalder. Ved starten av 2016-sesongen kan Øyvind Vebenstad se tilbake på 13 sesonger, nummer 14 braker løs om noe i overkant av en måned. I løpet av denne tiden har det naturligvis vært flere oppturer og nedturer for AaFK.  
 
Jeg spør om han kan dele sitt verste, sitt beste og sitt stolteste AaFK-øyeblikk med Nytt i Uka sine lesere.  
 
– Ja, selvfølgelig, svarer han. – Noen vil vel tro det beste minnet er fra et opprykk eller en cupfinale, men det er det ikke. Jeg må tilbake til 2006. Da spilte vi i Adeccoligaen, og motstander på Color Line Stadion denne søndagen var Sparta, Sarpsborg. Vi vant komfortabelt 6-2 etter at sarpingene hadde ledet med 2-0 tidlig i første omgang. Peter Werni ordnet det siste målet like før slutt. Da ble han så glad at han tok en såkalt «home-run». Full spurt langs sidelinja mot syd, rundet cornerflagget og fortsatte helt inn til eget mål. Jubelen fra fullsatt tribune var enorm. Alle reiste seg, store og små. Et magisk øyeblikk som jeg aldri vil glemme, forteller Veben. – Mitt stolteste øyeblikk er da Amund Skiri scorte det siste og avgjørende straffesparkmålet i cupfinalen mot Molde i 2009. Da buldret det av gode følelser i kroppen. 
 
– Og hva med ditt verste AaFK-minne?
 
– Det er fra Kråmyra Stadion i vår første eliteseriesesong i 2003. Vi hadde slått Bryne 2-0, men måtte vente noen minutter på sluttresultatet fra kampen mellom RBK og Tromsø på Lerkendal Stadion. I den kampen var det lagt til ekstra spilletid etter at det stod 0-0 ved full tid. Med seier til Tromsø ville vi rykke ned. Og lenge på overtid skjedde det uvirkelige, Tromsø scorte og vant 1-0. Det var en skikkelig knock-out for oss, sier Veben. 
 
Vår avtale med Veben er også på overtid. Før vi skiller lag ser han på meg og sier: 
 
– Du, hadde det ikke vært kjempemoro med fullsatt stadion til åpningskampen mot Stabæk 11.mars? 15 SISTE
  Semifinale i straffesp...
  Ingen bønn; AaFK ikke...
  Offensiv satsing for b...
  Å vinne er ikke det vi...
  Karakterboka - vårseso...
  Sjansen for nedrykk el...
  I full oppløsning, ned...
  Veben håper CLS kan bl...
  Spilleranalysen gir et...
  Er Trond Fredriksen et...
  Bryter mot guttene – o...
  Stakkars AaFK. Dette s...
  Vil jobbe knallhardt f...
  Hvem skal erstatte Mic...
  Den gode svensken takk...