Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  – Dette går ikke lenger
  Musikk fra hjertet
  Høstferie med svømmedilla
  Skjærgårdsdrøm i oppfyllelse

Lover ren forlystelse

Herreteateret håper ålesunderne blir med og har det gøy når de sette opp nok en farse om en mann som finner 17 millioner kroner i en koffert på bussen.

Kultur
Tekst Maria Finnøy Fagervoll   
Foto Maria Finnøy Fagervoll   
(11/10/2017)
Bildetekst:De åtte karene i Herreteateret er i full sving med en ny farse som har premiere 2. mars 2018 på Parken kulturhus. Den heter «Penga eller livet». Fra venstre: Roy Kasper Naalsund, Thor-Ivar Forsland (nederst), Arild Terje Antonsen, Viggo Solum, Bjørn Erik Reknes, Jon Hjelle Aasgaard, Richard Arne Sjøholt og Tom Larsen. 
. . .
 
med å øve på et nytt teaterstykke som heter «Penga eller livet», som har premiere på Parken kulturhus 2. mars 2018.
– Vi velger manus gjennom lattertesten. Vi tar det vi ler mest av, forteller de.
Nytt i Uka møter dem i øvingslokalet deres i Røysegata, som de har valgt å kalle «Herregården». Mellom de åtte karene sitter latteren løst: Viggo Solum, Richard Arne Sjøholt, Bjørn Erik Reknes, Roy Kasper Naalsund, Tom Larsen, Thor-Ivar Forsland, Jon Hjelle Aasgaard og Arild Terje Antonsen.
 
Finner penger på bussen
«Penga eller livet» handler om Henrik, som finner en koffert med 17 millioner kroner på bussen. Han har levd et kjedelig kontorliv i mange år, og ser plutselig sitt livs sjanse til å realisere seg selv. Nå skal han leve livet og gi slipp på alt.
Herreteateret spiller konsekvent farser. Et komisk teater som forsøker å underholde publikum med usannsynlige og ekstravagante situasjoner.
– Det er et enkelt teater som man kan le av fra første stund. Det er ikke noen tolkning eller tenking, det er ren forlystelse.
 
Ren forlystelse
– Det er ikke lenger noen andre teatergrupper her i området som setter opp farser, bortsett fra oss, så vi håper folk vil støtte oss. Det er ganske unikt i Ålesund. Det er god underholdning, og kan være en helaften med middag og teater. Det er et flott stykke av en helproff gjeng, sier de.
Den første oppsetningen til Herreteateret var i 2012, hvor de viste frem «Tante Jutta fra Kalkutta». Herreteateret har forestillinger hvert andre år. Publikumstallene har steget sakte, men sikkert.
– Når det er lokale ting som blir produsert springer ikke folk nødvendigvis ned dørstokken. Men de skal få valuta for pengene.
 
Spiller kvinnerollene selv
Herreteateret spiller alltid alle kvinnerollene selv. I denne oppsetningen er det to kvinnelige roller.
– Krangler dere om hvem som må være dame?
– Nei, egentlig ikke. Og vi tolker ikke kvinnerollene på en fjasete måte. De skal være troverdige.
De understreker at i tillegg til de åtte karene i Herreteateret, er det i tillegg tre kvinner som medvirker til produksjonen.
– Det står alltid kvinnfolk bak menn som sier de er selvstendige, sier Tom Larsen og ler.
 15 SISTE
  Musikk fra hjertet
  Drømmen er å reise i E...
  Lidenskap for akrobati...
  Kantor Ola Eide takker...
  Ålesunder i The Phanto...
  Sigrid i ekstase etter...
  Jugendfest med lokale ...
  Musikk eller fotball? ...
  En tre-generasjoners t...
  Klar for favorittfesti...
  Rock i havgapet
  30-årsjubilant gjenopp...
  -Det blir en aktiv som...
  Åpner dørene til kunst...
  – Å vinne vil bety mye...
annonse   
Nytt i Uka Forlag