Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Takkar av etter 50 år bak disken
  Forsiktig sjukehus-optimist
  Utbygger sjokkert over maktmisbruk
  Musikalsk nyttårshyllest til Hollywood

Turnforeningen feiret seg selv med julefest

De er det eldste idrettslaget i Møre og Romsdal. I år har Aalesunds Turnforening fylt 130 år, og aktiviteten går bokstavelig talt på høygir.

Kultur
Tekst Øyvind Johan Heggstad   
Foto Stine Flo   
(13/12/2017)
Bildtekst: Gruppen med jenter fra rytmisk gymnastikk, RG. Til sammen var over 400 turnere og gymnasiaster i sving i Fagerihallen. 
 
. . .
 
I hele høst har godt over 400 barn forberedt seg på den store juleforestillinga i Fagerlihallen. Søndag kunne barn og ungdom vise frem sine ferdigheter til familie, venner, besteforeldre og turninteresserte.
 To fulle forestillinger ble presentert av barn og ungdom i alderen 3 til 18 år. 
– Her fikk foreningen vist frem alt fra gymleiken for de minste, til eliteutøverne våre som er i norgestoppen, forteller styremedlem Jesper Nilsen.
I to avdelinger ble det vist frem øvelser i rytmisk sportsgymnastikk (RG), apparatøvelser og SALTO. Det står for Sosialt, Allsidig, Lek, Turn og Oppvisning og har blitt svært populært å være med på. 
– Konkurranseformen SALTO er bygget opp i form av en stige med ti nivå på apparatene matte (frittstående), hopp og trampett. Det blir i Møre og Romsdal årlig arrangert flere SALTO-konkurranser, hvor det noen ganger er mulig å stille individuelt og andre ganger som lag - normalt med 3-20 personer pr. lag. Treningen vil være rettet mot konkuransedeltakelse, og bestå av bevegelighet, hurtighet, styrke og elementøving, samt basiselement som hjul, rulle, araber, salto, flik-flak, håndstående, stift og ulike hopp på springbrett over kasse, sier Nilsen.   
Aalesunds turnforening er blitt så populær at det nå er ventelister på medlemskap.
– Det er en enorm pågang fra barn som ønsker å være med i turnforeningen. Vi har ikke kapasitet til å ta mot alle som vil være med. Derfor er det utrolig viktig å få på plass en ny turnhall så raskt som mulig, sier Nilsen.
Han berømmer både foreldre og støttespillere som står på sent og tidlig for turnforeningen, slik at Ålesund fremdeles kan være en turnby. 
– I jubileumsåret har vi arrangert to store nasjonale stevner. I tillegg har vi hatt vår egen juleforestilling. Det er lagt ned et stort frivillig arbeid for å få dette til, sier Nilsen.
 15 SISTE
  Musikalsk nyttårshylle...
  Momentium-appen legges...
  – Det er fint å kunne ...
  Levende formidling av ...
  Julehygge i Molovegen
  Putti Plutti Pott – en...
  S-M-XL slår jul igjen
  Fra drøm til virkeligh...
  – En groovy affære
  Larsgården skolekorps ...
  Musikk fra hjertet
  Drømmen er å reise i E...
  Lidenskap for akrobati...
  Kantor Ola Eide takker...
  Ålesunder i The Phanto...
annonse   
Nytt i Uka Forlag