Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  Bla i ukens utgave her (14. august 2019)
  Får medalje: Deltok i Tysklandsbrigaden
  Spreke små på tur
  Kokkekamp med stort engasjement

Julehygge i Molovegen

Det er blitt en solid tradisjon. For 14. året på rad inviterer Molja vel til «Jul i Molovegen» 1. søndag i advent.

Kultur
Tekst Tina Kjensli Dyrseth   
Foto Tina Kjensli Dyrseth   
(27/11/2018)
Edel Rakvåg og Martin Berg. 
 
. . . 
 
«Julegatesjef» og velforeningsleder, Martin Berg, lover at det blir god, gammeldags julestemning med lokale matvarer og håndverksprodukter, i en bilfri julegate. 

─ Her finner du definitivt ikke lakrislisser eller andre billige kommersielle varer. Det blir spekemat, laks og lefser, og solid norsk håndverk, forteller julegatesjefen med stor entusiasme.

 

Ulike aktiviteter for store og små

I tillegg til utstillerne på gateplan, er det åpent på Kunstfagskolen, Akademiet VGS, Fiskerimuseet og Teaterfabrikken. Ja, hele nabolaget er med på å skape julehygge denne dagen.

─ På Fiskerimuseet blir det salgsboder, juleverksted for barna og kafé i 2. etasje. På Teaterfabrikken åpner vi også opp for slagsboder og kafé der folk kan nyte noe varmt og godt, forteller Berg.

Det blir også mulighet for julekortfotografering, og tradisjonen tro, kommer også selveste julenissen for å ta imot smokkene til alle barna som har slutta med tutt.

 

Viktig del av det som skjer i sentrum

Berg innrømmer at de som initiativtakere har tenkt tanken på at det kunne være greit å gi seg med arrangementet, men så kommer tida før jul, og de hiver seg rundt på nytt.

─ Det startet som en engangs-greie, og vi tenker jo at det kan være greit å gjøre oss ferdige med det her. Samtidig det artig å være med, og vi ser at det er blitt en viktig tradisjon for mange.

─ Vi har utstillere som kommer igjen år etter år, og de har igjen fått sine faste kunder her i julegata, legger Edel Rakvåg til, som også er en av initiativtakerne til julegata. 

─ Vi ønsker å være en del av alt det fine som skjer i sentrum denne dagen. Det starter jo hos oss, deretter er det Julegrantenning i regi av Sentrumsforeningen og Putti Plutti Pott på Parken Kulturhus. Det er med andre ord en hel dag med jul, avslutter Berg.  
15 SISTE
  Gjør klart for UKM-tur...
  Den gang Astrid var un...
  Ekstrakonsert for Bymi...
  Sunnmørsk mat fra havd...
  Frister med Pool Party
  Kygo spiller inn musik...
  Travel, engasjert og ...
  Regnbuebarn til Parken
  Vil samle Sunnmøres mu...
  Standup-suksess i ti å...
  Startet som et kjærlig...
  U.-KA for alle
  Musikalsk nyttårshylle...
  Momentium-appen legges...
  – Det er fint å kunne ...
annonse   
Nytt i Uka Forlag