Søkeord:  
Søk
SISTE NYTT
  4. desember 2019
  27. november 2019
  20. november 2019
  13. november 2019

Standup-suksess i ti år

I ti år har Standup Ålesund hver eneste måned presentert kjente og ukjente stå-opp-komikere på Teaterfabrikken.

Kultur
Tekst Kenneth Kamp   
(05/02/2019)
Bildetekst: Henrik Overaa Bjørnson og Andre Ulveseter (t.v.)  under standupfestivalen på Teaterfabrikken i september 2018. (Foto: Privat)
 
. . .
 
 
De hadde helt rett, Henrik Overaa Bjørnson og André Ulveseter, den dagen tilbake i 2008 da de pludra om at Ålesunds befolkning hadde fortjent en egen standup-klubb. Etter den første suksessrike kvelden med Christer Torjussen i 2009, bestemte de seg for å satse på et månedlig evenement. Og det har gått susende bra!
– I starten hadde vi mest store og kjente standup-komikere, men etter hvert begynte folk å stole på oss, slik at de kom selv om vi ikke hadde så store navn. Da kunne vi satse mer på komikere som ikke var så kjente, men som vi selv likte veldig godt, mimrer Henrik.
 
Oftest utsolgt
Han forteller at ålesunderne i alle år har slutta opp om standup-kveldene, og særlig de to siste åra har vært veldig bra. Da har stort sett de 220 billettene blitt utsolgt før hvert eneste arrangement.
– Det har vært veldig gøy å drive standup-klubben gjennom disse åra. Ekstra gøy er det å tenke tilbake på de gangene vi har presentert ukjente komikere som seinere har blitt store. Ett eksempel er den gangen i 2013 da vi hadde både Stian Blipp og Cecilie «Cess» Steinman Neess på samme kvelden, før noen av dem hadde slått gjennom og blitt kjente.
 
Den store overraskelsen
Ett av Henriks aller morsomste minner fra disse ti årene, er fra Standupfestivalen i 2013, da de kunne presentere en stor overraskelse ikke bare for publikum, men for arrangørene selv også:
– På Komiprisen et par måneder før festivalen, hadde jeg gått bort til Dagfinn Lyngbø, litt for bedugget og med litt for stor sjølvtillit, og sagt til ham at «viss du skal til Ålesund og har lyst å teste det nye showet ditt som jeg vet du holder på med, så må du gjerne komme på festivalen vår ...» Dagfinn takka høflig og lovte å gi en tilbakemelding, men jeg regna selvsagt ikke med å høre noe mer fra ham.
– Så, bare tre timer før Standupfestivalen skulle åpne, fikk jeg en telefon fra et ukjent nummer. Slike svarer jeg jo ikke på, så jeg la bare på. Men det ringte en gang til, og jeg tok den. Det viste seg å være Dagfinn Lyngbø som fortalte at han var i byen og hadde en ledig luke på kvelden. Det ble en skikkelig overraskelse både for oss og publikum, humrer Henrik.
 
Jubileumsmarkering
10-årsjubileet skal selvsagt markeres på en eller annen måte, men hvordan er enda ikke klart. Mest sannsynlig kommer markeringa til å legges til høstens Standupfestival. Kanskje ved at det blir en ekstra dag, kanskje med noen ekstra store komikere. Aller først skal i alle fall årets første månedlige standup-arrangement gjennomføres.
De som åpner årets standup-sesong i Ålesund er Adam Schølberg, Cécile Moroni, Adrian Austevoll og Astrid Helset. Schølberg og Helset har stått på standup-scenen i Teaterfabrikken en gang før, mens de to andre opptrer der for første gang.
 15 SISTE
  Gjør klart for UKM-tur...
  Den gang Astrid var un...
  Ekstrakonsert for Bymi...
  Sunnmørsk mat fra havd...
  Frister med Pool Party
  Kygo spiller inn musik...
  Travel, engasjert og ...
  Regnbuebarn til Parken
  Vil samle Sunnmøres mu...
  Standup-suksess i ti å...
  Startet som et kjærlig...
  U.-KA for alle
  Musikalsk nyttårshylle...
  Momentium-appen legges...
  – Det er fint å kunne ...
annonse   
Nytt i Uka Forlag